reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przy tej probie bedziemy chcieli zaplodnic komorki 50 na 50 czyli polowa z nasieniem emka a polowa z nasieniem dawcy. Chyba ze badania jakie ma zrobic emek wyjda do dupy to juz nie bedziemy z tym walczyc. On ma juz dosc i mowi ze najlepiej wszystko zapladnialby dawca nie wydawal 1000 na szczegolowe badania bo on juz sie pogodzil z tym ze ma hu... nasienie i nie udaje sie nawet przy 3 ivf. Ale ja mimo wszystko chcem sprobowac pod okiem innego lekarza i innej kliniki gdzie jest robione wszystko co mozna z dodatkow mimo ze trzeba za nie doplacac. W poprzedniej klinice sama musialam prosic o imis bo embriolog uwazal ze on wie co robi i nie ma to sensu. No i przy pierwszych dwoch zrobil caly **** a przy 3 jak bylo imis to mielismy 2 piekne blastki ale chyba nie do konca sie przylozyl :)
A teraz gdzie sie bedziecie leczyc? Na ktora klinike sie zdecydowaliscie? Kurde to dla niego musi byc ciężkie... moj m kiepsko znosi to wszystko :-(

reklama
Nie bo w Art nic poza icis nie chcieli zrobic takze mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej inna klinika inne podejscie lekarzy i embriologow i to da nam upragniona ciaze. W poprzedniej klinice wiecznie na moje pytania o cis czy bylo by lepiej czy moze to moglo by pomoc czy moze takie suplementy cos moglyby zdzialac wiecznie slyszelismy tekst to bez sensu. Nawet jak przed 3 procedura morfologia w nasieniu poprawila sie z 6 na 16% tez uslyszelismy ze to bez znaczenia i tak jest do dupy. Nosz kuzwa i wez tu optymistyczne mysli.kiej po transferze. Takze podejscie lekarza tez duzo znaczy. Ja wiem ze oni nke sa cudotworcami i nie machna rozdzka i nie bede ot tak poprostu od machniecia reka w ciazy ale przynajmniej nie slyszalam ani razu w innej klinice ze nic sie nie da zrobic i ze nic nie pomoze.
I nas embriolog sam z siebie zaproponował IMSI do tego ESOME i jeszcze dał plemnikom w gratisie jakąś pozywke ale nie znam jej nazwy...
Ja teraz postawiłam na swoim... Jak zapłodnia to mają trzymać wszystkie do 5 doby... Mimo wyraźnego sprzeciwu jednej p dr reszta wyraziła zgodę
A teraz gdzie sie bedziecie leczyc? Na ktora klinike sie zdecydowaliscie? Kurde to dla niego musi byc ciężkie... moj m kiepsko znosi to wszystko :-(
Chyba każdy facet tak samo kiepsko to znosi.. To na Maxa uderza w ich ego..
I nas już chyba nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej zanim zaczęliśmy leczenie... I chodzi mi głównie o sferę sexu ale nie tylko....
A jakoś jest do przelkniecia dla mnie
Podziwiam.... A jak pijesz z wodą? Czy dodajesz do soku herbaty?

reklama
Jestem znowu
Trzymajcie kciuki dzisiaj miałam wkoncu doczekany transfer 2 mrozaczkow! Ale coś nie nastawia się pozytywnie po ostatnim rozczarowaniu

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj. Trzymamy za ciebie kciuki :)

2 mrozaczk, super :) ktory dzien po transferze jestes?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry