reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przy tej probie bedziemy chcieli zaplodnic komorki 50 na 50 czyli polowa z nasieniem emka a polowa z nasieniem dawcy. Chyba ze badania jakie ma zrobic emek wyjda do dupy to juz nie bedziemy z tym walczyc. On ma juz dosc i mowi ze najlepiej wszystko zapladnialby dawca nie wydawal 1000 na szczegolowe badania bo on juz sie pogodzil z tym ze ma hu... nasienie i nie udaje sie nawet przy 3 ivf. Ale ja mimo wszystko chcem sprobowac pod okiem innego lekarza i innej kliniki gdzie jest robione wszystko co mozna z dodatkow mimo ze trzeba za nie doplacac. W poprzedniej klinice sama musialam prosic o imis bo embriolog uwazal ze on wie co robi i nie ma to sensu. No i przy pierwszych dwoch zrobil caly **** a przy 3 jak bylo imis to mielismy 2 piekne blastki ale chyba nie do konca sie przylozyl :)
A teraz gdzie sie bedziecie leczyc? Na ktora klinike sie zdecydowaliscie? Kurde to dla niego musi byc ciężkie... moj m kiepsko znosi to wszystko :-(

reklama
Nie bo w Art nic poza icis nie chcieli zrobic takze mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej inna klinika inne podejscie lekarzy i embriologow i to da nam upragniona ciaze. W poprzedniej klinice wiecznie na moje pytania o cis czy bylo by lepiej czy moze to moglo by pomoc czy moze takie suplementy cos moglyby zdzialac wiecznie slyszelismy tekst to bez sensu. Nawet jak przed 3 procedura morfologia w nasieniu poprawila sie z 6 na 16% tez uslyszelismy ze to bez znaczenia i tak jest do dupy. Nosz kuzwa i wez tu optymistyczne mysli.kiej po transferze. Takze podejscie lekarza tez duzo znaczy. Ja wiem ze oni nke sa cudotworcami i nie machna rozdzka i nie bede ot tak poprostu od machniecia reka w ciazy ale przynajmniej nie slyszalam ani razu w innej klinice ze nic sie nie da zrobic i ze nic nie pomoze.
I nas embriolog sam z siebie zaproponował IMSI do tego ESOME i jeszcze dał plemnikom w gratisie jakąś pozywke ale nie znam jej nazwy...
Ja teraz postawiłam na swoim... Jak zapłodnia to mają trzymać wszystkie do 5 doby... Mimo wyraźnego sprzeciwu jednej p dr reszta wyraziła zgodę
A teraz gdzie sie bedziecie leczyc? Na ktora klinike sie zdecydowaliscie? Kurde to dla niego musi byc ciężkie... moj m kiepsko znosi to wszystko :-(
Chyba każdy facet tak samo kiepsko to znosi.. To na Maxa uderza w ich ego..
I nas już chyba nigdy nie będzie tak samo jak wcześniej zanim zaczęliśmy leczenie... I chodzi mi głównie o sferę sexu ale nie tylko....
A jakoś jest do przelkniecia dla mnie
Podziwiam.... A jak pijesz z wodą? Czy dodajesz do soku herbaty?

reklama
Jestem znowu
Trzymajcie kciuki dzisiaj miałam wkoncu doczekany transfer 2 mrozaczkow! Ale coś nie nastawia się pozytywnie po ostatnim rozczarowaniu

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj. Trzymamy za ciebie kciuki :)

2 mrozaczk, super :) ktory dzien po transferze jestes?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry