reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jak u Ciebie to kogo chodzisz jakieś dodatkowe badania miałaś
Teraz do dr Zbrocha w Artemidzie. Wcześniej Bocian i dr Pietrzycki.
Jeśli chodzi o mnie to mam zbadane hormony i drożność. No i całą wirusologie przed iui. Hormony ok,drożność prawego wątpliwa (do spr w laparoskopii)-możliwe że był skurcz jajowodu bo kontrast nawet nie wszedł...

W imuno i genetyce na razie nie "grzebie"- jedno dziecko z bezproblemowej ciąży,brak poronien na koncie...

Największy problem chyba to nasienie i tylko jeden drozny jajowód... No i wiek swoje robi.
I pewnie psycha bo już mi siada...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hmmm a skąd jesteś? Kurcze nie wiem co ci doradzić, ja bym się wstrzymała, ale z drugiej strony pamiętam jak się wtedy czułam i ile wątpliwości miałam...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
z krakowa.. niby duże miasto, nie powinno byc problemu z ucywilizowniem a okazuje się że w zakichanych szpitalach nie ma nawet miejsca...

z krakowa.. niby duże miasto, nie powinno byc problemu z ucywilizowniem a okazuje się że w zakichanych szpitalach nie ma nawet miejsca...
A jak na izbę przyjec pójdziesz? Muszą cie przynajmniej zbadać i jeśli będą wskazania do zabiegu to chyba muszą go wykonać...?

Dziewczyny ja dzis byłam na kontroli - macica wygląda podobno ok, ładnie się czyści - dalej mam krwawienie. Nie wiem nic więcej bo to szpital z prlu i obsada w nim też się chyba zatrzymała na tym etapie. Dostałam 2 tabletki ARTHROTECu dopochwowo i mam wziąć jedną dziś i jedną jutro... I teraz się zaczęło moje schizowanie bo to lek stosowany na reumatoidalne zapalenie stawów albo przy profilaktyce owrzodzeń żołądka... A ja to mam wsadzić dowcipnie:confused2::confused2::confused2::confused::confused::confused::szok::szok::szok:
Już wyczytałam, że jego skutkiem ubocznym są skurcze macicy i poronienia... Dziwne to jest, żeby przepisywać lek który ma zadziałać skutkami ubocznymi... Bety nie kazali robić ale ja oczywiście myknęłam do labo. No i do kontroli mam iść jeszcze we wtorek.
Laski stosują ten lek jak chcą się pozbyć ciąży...
Nie pamiętam czy jest na recepte...

Jakkolwiek to brzmi-dobrze że się oczyszcza i może tablety sprawią że nie trzeba będzie łyżeczkować

A jak na izbę przyjec pójdziesz? Muszą cie przynajmniej zbadać i jeśli będą wskazania do zabiegu to chyba muszą go wykonać...?

We wtorek jak sie okazało że beta dalej nie spada, a nawet od pt urosła to dostałam skierowanie z kliniki na zakończenie ciąży ze względu na graviditas obsoleta (wewnątrzmaciczne obumarcie płodu). Byłam z tym od razu w jednym szpitalu i tam powiedzieli żeby przyjść na czczo rano, to zrobią zabieg. Rano byłam, zrobili badanie i niby ok, jeśli się zgadzam na zabieg to tak będzie po czym lekarka gdzieś zadzwoniła i się okazało że nie ma szans bo nie ma miejsc na oddziale (czy gdzieś tam) i żeby iść do innego szpitala. W drugim się im skończył kontrakt na ten rok a w trzecim baba nie widziała potrzeby łyżeczkowania. I qrwa co ja mam teraz iść od most z tym poronieniem czy qrwa gdzie??!! Sory za nerwy ale już nie mam siły.

We wtorek jak sie okazało że beta dalej nie spada, a nawet od pt urosła to dostałam skierowanie z kliniki na zakończenie ciąży ze względu na graviditas obsoleta (wewnątrzmaciczne obumarcie płodu). Byłam z tym od razu w jednym szpitalu i tam powiedzieli żeby przyjść na czczo rano, to zrobią zabieg. Rano byłam, zrobili badanie i niby ok, jeśli się zgadzam na zabieg to tak będzie po czym lekarka gdzieś zadzwoniła i się okazało że nie ma szans bo nie ma miejsc na oddziale (czy gdzieś tam) i żeby iść do innego szpitala. W drugim się im skończył kontrakt na ten rok a w trzecim baba nie widziała potrzeby łyżeczkowania. I qrwa co ja mam teraz iść od most z tym poronieniem czy qrwa gdzie??!! Sory za nerwy ale już nie mam siły.
a moze sprobuj z tym szpitalem znowu gdzie chcieli Ci zrobic zabieg moze juz maja miejsca? trudna sytuacja zrobisz jak uwazasz ja bym jednak wziela te dwie tabletki i czekala....jednak nie ma to jak sie samo oczysci. znawczynia nie jestem odpukac nigdy w takiej sytuacji nie bylam ....

@dżoasia ja się na tym nie znam...
Ale nie ma opcji że drugi zarodek jednak jest? Pewnie by było widać na usg...
Chyba że rzeczywiście poza macica...
A co mówi gin z kliniki??

Dzoasia, ale te leki co dostałaś są stosowane właśnie na zakończenie ciąży obumarlej czyli graviditas obsoleta. To może zaufaj lekarzowi który ci je przepisał i użyj ich. Ich zadaniem jest wywołanie poronienia i oczyszczenie macicy, może po nich beta zacznie spadać. Staraj się uniknąć zabiegu póki to możliwe bo to nie jest zabieg bezingerencyjny.

Dzoasia, ale te leki co dostałaś są stosowane właśnie na zakończenie ciąży obumarlej czyli graviditas obsoleta. To może zaufaj lekarzowi który ci je przepisał i użyj ich. Ich zadaniem jest wywołanie poronienia i oczyszczenie macicy, może po nich beta zacznie spadać. Staraj się uniknąć zabiegu póki to możliwe bo to nie jest zabieg bezingerencyjny.

a moze sprobuj z tym szpitalem znowu gdzie chcieli Ci zrobic zabieg moze juz maja miejsca? trudna sytuacja zrobisz jak uwazasz ja bym jednak wziela te dwie tabletki i czekala....jednak nie ma to jak sie samo oczysci. znawczynia nie jestem odpukac nigdy w takiej sytuacji nie bylam ....

Dobra, chyba tak zrobie... Najwyżej umrę do wtorku i będzie po problemie :p
Tak czy siak zrobię betę jeszcze we wtorek po tych tabletkach i zobacze co mi ta baba powie, a oprócz tego umówię się na wiz na środe do kliniki...

reklama
Do góry