reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny wychodzi na to ze mialyscie racje :p tak szybko nie uda nam sie tego przprowadzic :mad: pomimo ze lekarz stwierdzil iz u mnie nie ma zadnych przeciwskazan i ze wszystko jest ok to przyczepil sie do wynikow meza i przez nastepne 3 miesiace bedzie musial przyjmowac witaminy i zucic palenie! I dopiero jak wyniki sie poprawia to mozemy podejsc do in vitro wczesniej nie ma sensu i nie ma sie co spieszyc bo moze sie nie udac :( dr stwierdzil ze im lepsze bedzie nasienie tym wieksze szanse na powodzenie... ze lepiej chwile odczekac i to poprawic niz wyzucic 15tys a witaminy kosztuja 200zl wiec go posluchamy ;) poza tym stwierdzil ze jest u mnie duze ryzyko hiperstymulacji czy cos takiego (chyba az tak dobre mam wyniki :o duza rezerwa i jak zrobil mi usg to mialam 2 pecherze prawie gotowe do owulacji wiec moglabym miec blizniaki w tym cyklu naturalnie szok ) wiec moze byc tak ze w jednym cyklu mi pobiara komorki zaplodnia je i zamroza a podadza dopiero w kolejnym cyklu dla mojego bespieczenstwa 8-) czy ktoras z was o czyms takim slyszala zeby nie podawac swierzakow? Bo ja pierwsze slysze...
To, że masz wysoka rezerwe jajnikową to dobrze, ale jak jest za wysoka to tez nie za dobrze ;), bo może być właśnie problem hiperki i/lub niższa jakość jajeczek. No a palenie męża... rzucenie to podstawa...

Ja pomimo AMH w granicach normy miałam hiperke i musiałam odczekać 2 cykle zanim miałam transfer, ale... na pocieszenie powiem (co już pewnie wiesz ;) ) że się udało. W połowie grudnia czekam na Żywię :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak nie urok to sraczka, wszystkim naraz nie dogodzisz hehe :) czyli to juz kazda musi indywidualnie przetestowac chyba

Dokładnie każda kobieta jest inna hehh :-)
Mi się wydaje że u mnie to głównie chodziło o to że te tabletki lutinusa były duże i dość sporo tej tabletki zostawało w środku, czasem nawet jak wkładałam kolejna porcję że tak to nazwę to miałam lekki problem bo jeszcze np z rana lutinus nie wypłynął...i tego się tam namnarzlo w środku, a luteina to mimo wszystko małe tableteczki i niewiele tego wypływa...

wiesz dżoasia, że czytała to dwa razy, zeby zrozumieć i dla mnie wniosek jest jeden - dalsza diagnostyka i chwilowe zawieszenie starań, bo bez diagnozy i odpowiedniego planu leczenia nic się nie uda. Więc trzymam kciuki, żeby się jednak udało :)

Dżoasia, a jak ty się czujesz?
Dokladnie tak. Hehe nie chcialam paru postow wstawiac a tu tak nie zrozumiale wyszlo :D

Dzień dobry dziewczynki! :)
Zapomniałam wczoraj zdać relacje. Najważniejsze z wizyty to fakt, że tętno jest w normie 144 uderzenia na minutę. Dzidzia waży 176 g, a płeć... no tutaj niestety pępowina przeszkadzała. :) Teraz znowu 4 tygodnie czekania na kolejną wizytę.

Nasz mały wielki cud.
Zobacz załącznik 823168
Super ze z dzidzia wszystko ok i niech tak dalej sie rozwija. Cudna

Dokładnie każda kobieta jest inna hehh :-)
Mi się wydaje że u mnie to głównie chodziło o to że te tabletki lutinusa były duże i dość sporo tej tabletki zostawało w środku, czasem nawet jak wkładałam kolejna porcję że tak to nazwę to miałam lekki problem bo jeszcze np z rana lutinus nie wypłynął...i tego się tam namnarzlo w środku, a luteina to mimo wszystko małe tableteczki i niewiele tego wypływa...
U mnie taz duzo zostawalo ale nic nie podraznialo. Ja jeszcze przed kazda aplikacja sie podmywalam :) ale to mysle ze jak ma sie cos przyplatac to i tak sie przyplacze.

U mnie taz duzo zostawalo ale nic nie podraznialo. Ja jeszcze przed kazda aplikacja sie podmywalam :) ale to mysle ze jak ma sie cos przyplatac to i tak sie przyplacze.

Ja też przed każda aplikacja się podmylam a teraz już nie biorę takich ilości więc też jest inaczej. Oprócz tego co drugi dzień profilaktycznie biorę Provag i od czasu do czasu aplikuje lactovaginal żeby trochę wspomóc moja florę bakteryjną :-)

reklama
Kochane wiec u mnie po wizycue u immunologa takie wiadomosci. Lekarz super naprawde mimo tego ze przyjechalam zrezygnowana godzine po ustalonej wizycie przyjal mnie bez problemu. Ale dzien to jakas masakra 30 km przed Gdanskiem wypadek tira z osobowka i na calej drodze rozsypany ladunek z tira od 13:30 do 17 stalismy w korku w koncu wkurwieni na maxa pojechalismy na prom zeby przeplynac rzeke i tak o 19 bylam dopiero pod szpitalem :D
Lekarz zaproponowal przesuniecie procedury bo po wczesniejszych wynikach ana gdzie wyszly dodatnie dsDna (przez reumatologa w Ol stwierdzone to na bic nie wskazuje jest pani zdrowa nie trzeba dalej diagnozowac) i szeregu objawow o ktore wypytywal a moja odpowiedz prawie zawsze byla twierdzaca zlapal sie za glowe :( zlecil mi szereg badan nie ze swojej dzialki tylko reumatologa i badanie kapilaroskopi maciezy paznokcia plus subpopulacje limfocytow. Stwierdzil ze narazie trzeba wykluczyc tocznia badz inna chorobe reumatologiczna a pozniej pobawic sie w dalsza diagnostyke nieplodnosci. Niestety nie moze mi przez poradnie wystawic skierowania na cytokiny. No nic trudno zrobie je na wlasna reke. Wszystkie bad immuno jakie mialam do tej pory sa ok i mowil ze cale szczescie ze nie mam zespolu antyfosfolipidowego.
I tu potwierdzil kolejny blad mojej kliniki mimo ze to ja wymusilam na lekarzu encorton. Immunolog powiedzial ze powinien byc wlaczony przynajmniej miesiac przed podejsciem i w dawce 20 mg a nie marne 7.5 mg ktore nic nie pomoglo.
W koncu trafilam na zajebistego lekarza ktory chce sie pobawic w diagnostyke mojego przypadku hehe powiem nawet ze wrecz zacieral rece ze bedzie mial co robic :)
Pocieszyl tylko zeby narazie sie nie przejmowac poli nie bedzie kompletu wynikow bo mam hashimoto i wysokie anty Tpo a hashi moze dawac tez objawy wspolne z toczniem i innymi chorobami reumatologicznymi
o matko ile tego wszystkiego! ale super że ktoś się Tobą dobrze zajmie. I tak powinno być u każdego lekarza kuuurde

Do góry