reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki niestety z 3 komorek dwie nieprawidlowe, a jeden zarodek zaczal sie rozwijac ale przestal. Jestem na 0 ze wszystkim brak mrozakow i brak finansow. Takze opuszczam was narazie. Zycze wszystkim powodzenia. Oby wam sie udalo!!!
A kazali ci zaplacic za calosc skoro transferu nie bylo?

reklama
No niestety te badania sa dosc drogie wiec dlatego kombinuje na nfz :) tylko ze ja mam jeszcze taryfe ulgowa przy rejestracji uzywakac slow ze jestem pracownikiem sluzby zdrowia wiec nie czekam dluzej niz 1-2 na wizyte
Jesli mialas podniesiony kwas foiliowy to podejrzewam ze mthfr wyjdzie ci dodatnie :(

O kurka...ja miałam kwas foliowy bardzo podwyższony to mi nawet z dawki zejść nie kazała nie wspominając o żadnych badaniach :oo2:

Wczoraj po tej becie już nie było sensu żeby robić ten zastrzyk więc odpuściłam... może i lepiej że dostanę tak szybko[/QUOTE
Moja kolezanka zaszla w ciaze i wlasnie jak spadl jej progesteron to zaczela krwawic szybko do lekarza dostala leki i ciaza przetrwala dzis ma rocznego synka i znowu jest wciazy!!! Moze ty jednak jestes wtej ciazy biez dalej te leki tak dlugo jak lekarz ci zalecil...

Bo mamy popierdolony kraj. np. w holandii ponoc jak sie nie korzysta z uslug medycznych to zwracaja składki. Tylko u nas na każdym kroku wyzysk i jeszcze capy leków nie chcą refundować. Przecież jak do stymulacji refundują to i taki głupi progesteron powinien być refundowany - prolutex, crinone i lutinus to jakaś masakra cenowa... przy takich dawkach jak ja miałam to wychodzilo prawie 2 tys na miesiąc za sam progesteron...

Aśka nie mów takich rzeczy głośno, bo za chwilę refundację stymulacji cofnąć i ograniczą zapłodnienie do jednej komórki, to dopiero będziemy bulić :o

Myslalam ze w czwartek poronilam... kurde a jest mozliwe ze z jednego byla ciaza normalna a z drugiego pozamaciczna? Pewnie jest... Boze czyli to nie koniec koszmaru...

Niestety tak czasami bywa, ze w macicy jest pseudopecherzyk a ten wlasciwy gdzie indziej. Oczywiście u Ciebie wcale tak nie musi być. Chodzi tylko o to, że dobrze jest to sprawdzić.zeby moc szybko działać.

@Elessi Nie no to przecież to nie możliwe... było trochę na papierze taka bardzo nie wyraźną jasniutka krew A teraz znowu brąz.. nie wiem co mam myśleć przecież to nie możliwe... A brzuch na dole mnie boli trochę jak na okres wiec...

Dziekuje kochana
Bialko c i s juz mam
Mutacje pai-1 wlasnie chcem zrobic i albo naciagne na nia immunologa albo hematologa albo genetyka przy zblizajacych sie wizytach :)
A u immunologa chcialabym wlasnie zrobic te cytokiny i komorki nk i moze ten test limfocytotoksyczny
A jrst jakas roznica miedzy tym testem cba a samymi cytokinami tak zebym glupoty nie zrobila i poprosila o mniej szczegolowe badanie. Czy to jedno i to samo.
A te ostatnie przeciwciala zrobie sobie na wlasna reke bo to koszt do 150 zl za kazde wiec miesci sie w puli tych tanszych badan immuno.
Najbardziej mi zalezy zeby na nfz udalo sie zrobic te drozsze.
Hehe ale juz obczailam i jesli z dzisiejszej wizyty nie bedzie skierowan to napisze wniosek w pracy o zapomoge na kosztowne badania a co inni dostaja to i ja raz na 13 lat moge napisac :)

cytokiny to jest test CBA. Moze sie nazywac tez: Ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2.

Dziewczyny byłam dziś upuścic krwi (pobrali tylko 9 probówek...) i babka w diagnostyce mi powiedziała, że oni nie mają w ofercie tego pai1... To sie nazywa jakoś inaczej czy gdzieś indziej to robicie???
Pai1 - ja zamowilam sobie testdna.pl jest pakiet trombofilia za 330zł, tam jest zdaje sie juz pai1.
bardzo sprawnie to sie zamawia, pobiera wymaz z policzka i odsyla. nie wiem w jakim lab mozna zrobic z krwi...

reklama
Do góry