reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki niestety z 3 komorek dwie nieprawidlowe, a jeden zarodek zaczal sie rozwijac ale przestal. Jestem na 0 ze wszystkim brak mrozakow i brak finansow. Takze opuszczam was narazie. Zycze wszystkim powodzenia. Oby wam sie udalo!!!
A kazali ci zaplacic za calosc skoro transferu nie bylo?

reklama
No niestety te badania sa dosc drogie wiec dlatego kombinuje na nfz :) tylko ze ja mam jeszcze taryfe ulgowa przy rejestracji uzywakac slow ze jestem pracownikiem sluzby zdrowia wiec nie czekam dluzej niz 1-2 na wizyte
Jesli mialas podniesiony kwas foiliowy to podejrzewam ze mthfr wyjdzie ci dodatnie :(

O kurka...ja miałam kwas foliowy bardzo podwyższony to mi nawet z dawki zejść nie kazała nie wspominając o żadnych badaniach :oo2:

Wczoraj po tej becie już nie było sensu żeby robić ten zastrzyk więc odpuściłam... może i lepiej że dostanę tak szybko[/QUOTE
Moja kolezanka zaszla w ciaze i wlasnie jak spadl jej progesteron to zaczela krwawic szybko do lekarza dostala leki i ciaza przetrwala dzis ma rocznego synka i znowu jest wciazy!!! Moze ty jednak jestes wtej ciazy biez dalej te leki tak dlugo jak lekarz ci zalecil...

Bo mamy popierdolony kraj. np. w holandii ponoc jak sie nie korzysta z uslug medycznych to zwracaja składki. Tylko u nas na każdym kroku wyzysk i jeszcze capy leków nie chcą refundować. Przecież jak do stymulacji refundują to i taki głupi progesteron powinien być refundowany - prolutex, crinone i lutinus to jakaś masakra cenowa... przy takich dawkach jak ja miałam to wychodzilo prawie 2 tys na miesiąc za sam progesteron...

Aśka nie mów takich rzeczy głośno, bo za chwilę refundację stymulacji cofnąć i ograniczą zapłodnienie do jednej komórki, to dopiero będziemy bulić :o

Myslalam ze w czwartek poronilam... kurde a jest mozliwe ze z jednego byla ciaza normalna a z drugiego pozamaciczna? Pewnie jest... Boze czyli to nie koniec koszmaru...

Niestety tak czasami bywa, ze w macicy jest pseudopecherzyk a ten wlasciwy gdzie indziej. Oczywiście u Ciebie wcale tak nie musi być. Chodzi tylko o to, że dobrze jest to sprawdzić.zeby moc szybko działać.

@Elessi Nie no to przecież to nie możliwe... było trochę na papierze taka bardzo nie wyraźną jasniutka krew A teraz znowu brąz.. nie wiem co mam myśleć przecież to nie możliwe... A brzuch na dole mnie boli trochę jak na okres wiec...

Dziekuje kochana
Bialko c i s juz mam
Mutacje pai-1 wlasnie chcem zrobic i albo naciagne na nia immunologa albo hematologa albo genetyka przy zblizajacych sie wizytach :)
A u immunologa chcialabym wlasnie zrobic te cytokiny i komorki nk i moze ten test limfocytotoksyczny
A jrst jakas roznica miedzy tym testem cba a samymi cytokinami tak zebym glupoty nie zrobila i poprosila o mniej szczegolowe badanie. Czy to jedno i to samo.
A te ostatnie przeciwciala zrobie sobie na wlasna reke bo to koszt do 150 zl za kazde wiec miesci sie w puli tych tanszych badan immuno.
Najbardziej mi zalezy zeby na nfz udalo sie zrobic te drozsze.
Hehe ale juz obczailam i jesli z dzisiejszej wizyty nie bedzie skierowan to napisze wniosek w pracy o zapomoge na kosztowne badania a co inni dostaja to i ja raz na 13 lat moge napisac :)

cytokiny to jest test CBA. Moze sie nazywac tez: Ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2.

Dziewczyny byłam dziś upuścic krwi (pobrali tylko 9 probówek...) i babka w diagnostyce mi powiedziała, że oni nie mają w ofercie tego pai1... To sie nazywa jakoś inaczej czy gdzieś indziej to robicie???
Pai1 - ja zamowilam sobie testdna.pl jest pakiet trombofilia za 330zł, tam jest zdaje sie juz pai1.
bardzo sprawnie to sie zamawia, pobiera wymaz z policzka i odsyla. nie wiem w jakim lab mozna zrobic z krwi...

reklama
Do góry