dżoasia
Fanka BB :)
co ty gadasz... u mnie na osiedlu w takiej zadupiastej aptece ten z solgara raz kupowałam coś ok 50zł. I to były na 100 % te metafoliny czy jak to się tam nazywa. Tylko potem stwierdziłam, że raczej na gucio mi te metafoliny bo nie miałam pojęcia że z tym może być jakiś problem czy cos więc kupiłam zwykły a teraz mam zwykły w tym sulpemencie ovarin...Niestety w Pl jest malo lekarzy ktorzy znaja sie na tej mutacji mthfr ona zaczyna byc u nas dopiero badana. Za to apteki bardzo szybko opanowaly drozyzna leki na to. Hehe ostatnio bedac w aptece zauwazylam ze jest polka z lekami solgara wiec sie pytam czy jest kwas foliowy metylowany i w jakiej cenie. Babeczka najpierw podala mi cene za syntetyk czyli 39 zl za 60 tabl wiec dla pewnosci dopytalam czy to metyl bo juz chcialam brac. Niestety to byl syntetyk a za metylowane i tu uwaga 30 tabl za 190 zl rozesmialam sie glosno i podziekowalam. Taki to mamy popierdolony kraj tylko zysk i zysk. A w USA kwas foliowy Solgara za 100 tabl 50 zl plus wysylka czyli za 2stowki mamy 4 op i 400 tab a w Pl caly hu..