reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziekuje kochana teraz to juz nie mysle ani pozytywnie ani negatywnie poprostu ide z nastawieniem bedzie co ma byc :)
Kochana oto moje badania któe zlecił immunolog:
ANA1
allo mlry i test cytotoksyczny
ocena aktywnosci cytotoksycznej komórek NK
KIR
Homocysteina
mutacja typu Leiden w genie czynnika V oraz mutacja c w genie protrombiny
antykoaulant tocznia
p/c p. protrombinie IgG i IgM
p/c p fosfatydyloseryninie IgG i IgM
p/c p. fostatydyloinozytolowi IgG i IgM
p/c p. beta-2glikoproteinie I IgG i IgM
p/c p. kardiolipinie IgG i IgM
ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2
i irobiłam z mężem kariotypy i ja immunofenotypy ale to było zlecone przez gina

reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem po wizycie której celem było omówienie nie udanej procedury im vitro ( zero zarodków)
Więc dr pozytywnie mnie zaskoczył gdyż nie mówił "tak się zdaza " tylko przyznał że stymulacja była nie odpoeiednia ale świadomie ja wybrał gdyż mam AMH 11 i bardzo policystyczne jajniki dlatego wybrał krótki protokół co do punkcji to zrobił ja bo mój estradiol był grubo ponad 3000 i nie chciał żebym wylądowała w szpitalu z powodu hipetki dlatego zakończył stymulację .
Ogólnie powiedział że on nie zaleca długiego protokołu ale jeśli dr G się podejmie to nie widzi zastrzeżeń tzn to moje i dr G ryzyko...
Stanęło na tym że omówi mój przypadek z dr G a ja mam zrobić kariotypy i widzimy się za miesiąc.
Mam mętlik w głowie...
Tak czy siak przy dlugim protokole i malych dawkach lekow nie powinien przesadzic. Ktoras dziewczyna tu miala amh chyba 22 tylko nie pamietam ktora i jaki miala protokol...

misis188 bardzo Ci dziękuję za namiary na Prokocim, na wszystkich badaniach wyszła różnica 500 zł mniej niż w Gyn

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
wiem że jest duża różnica. Oni ceny zwykłych badań które robią mają bardzo ok, nawet tańsze jak w diagnostyce a te wysyłkowe są drogie. To jakie badania robisz??

Tak czy siak przy dlugim protokole i malych dawkach lekow nie powinien przesadzic. Ktoras dziewczyna tu miala amh chyba 22 tylko nie pamietam ktora i jaki miala protokol...
Mówi że nie chodzi o dawkę tylko o czas czyli długi czas brania hormonów...a to źle bo po punkcji wybucha "wulkan" i jest nie ciekawie.... ostatnio miał przypadek podobny do mojego to dziewczyna na oiomie wylądowała....

reklama
Mówi że nie chodzi o dawkę tylko o czas czyli długi czas brania hormonów...a to źle bo po punkcji wybucha "wulkan" i jest nie ciekawie.... ostatnio miał przypadek podobny do mojego to dziewczyna na oiomie wylądowała....
No to masz twardy orzech do zgryzienia... moze po prostu sie przestraszyl...

Do góry