reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zmienilabym lekarza. Serio. Ciaza blizniacza dla mnie = cc. Za duzo rzeczy moze pojsc zle, zeby ryzykowac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie i lekarze raczej nie ryzykuja bo wiedza ze moga tym tylko zaszkodzic. Przykladem jest rozwiazanie ciazy blizniaczej w sposob naturalny u Polskiego zapasnika jak sie nie myle jedno dziecko zdrowe a drugie z powaznymi komplikacjami i z poporodowym porazeniem mozgowym bo lekarz wiedzial lepiej co jest dobre i na przekor rodzicom zrobil jak chcial

reklama
Też właśnie myślałam o cesarce za duże ryzyko. Tylko ja prawdopodobnie nie będę miała problemu z zaświadczeniem bo mam problemy kardiologiczne i leczę się na serduszko także myślę że moja pani doktor wystawi mi takie zaświadczenie bez problemu...

Wczoraj rozmawialam z kobieta ktora dlugo starala sie o dziecko. Za 4 razem dopiero donosila ciaze a tak to dziecko zawsze umieralo uwaga w 6 miesiącu! I co pomoglo? Pojechala do lekarza do Wrocławia chyba dr Zamora, zlecił jej badania, jak sie okazalo ze jest w cuazy to przepisal heparyne i encirton i brala do konca ciazy i urodzils zdrowe dzieciątko. Wczesniej nikt tego nie zlecil
Zamora jest w nOvum w Warszawie. Może przypomni ci się to nazwisko gina we Wrocławiu? Chętnie pójdę do takiego co przepisuje heparynę i encorton.

Kochana mi az tryska a mimo to mutacja jest. To nie jest tak ze caly czas masz zageszczona krew ale jestes bardziej narazona przy paleniu antykach czy estrodemie i w ciazy na zakrzepice krwiaki poronienia

A wiesz moze jak to jest w tymi krwinkami, bo się trochę zagubiłam. One się robią bo ma się trombofilie, czy robią się bo przyjmujemy acard i heparynę? Ja w jedynej, poronionej ciąży miałam krwiaka właśnie przy płodzie. Wtedy brałam profilaktycznie acard. Czy krwiak zrobil się raczej przez moje mutacje mthfr a, c i pai1 (hetero wszystkie), czy właśnie przez acard?

Zamora jest w nOvum w Warszawie. Może przypomni ci się to nazwisko gina we Wrocławiu? Chętnie pójdę do takiego co przepisuje heparynę i encorton.

A wiesz moze jak to jest w tymi krwinkami, bo się trochę zagubiłam. One się robią bo ma się trombofilie, czy robią się bo przyjmujemy acard i heparynę? Ja w jedynej, poronionej ciąży miałam krwiaka właśnie przy płodzie. Wtedy brałam profilaktycznie acard. Czy krwiak zrobil się raczej przez moje mutacje mthfr a, c i pai1 (hetero wszystkie), czy właśnie przez acard?
Raczej przez mutacje choc heparyna tez moze powodowac krwiaki

Przeciez jezeli ciaza przebiega prawidlowo i lozysko jest dobrze umieszczone to mozna naturalnie rodzic a sposob zaplodnienia nie ma przeciez znaczenia, wiec ivf nie jest wskazaniem do cc :)
Kiedyś obiło mi się o uszy ze jest ale nie brałam tego za bardzo do głowy i nie wnikalam w szczegóły. Teraz laska w szpitalu znowu poruszyła ten temat a ja nigdzie nie znalazłam takich informacji stąd moje pytanie.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Tak moze byc wskazaniem wedlug PTG a tym bardziej przy blizniakach to juz jest wskazanie na cesarke bo w trakcie porodu moze zdarzyc sie tak ze mimo wszystko jedno dziecko urodzisz normalnie a drugie sie obroci i i tak skonczy sie cc.
A co w Wojewodzkim nie chca ci zrobic cc:errr:
Powiedz ze masz do tego prawo bo masz w brzuchu blizniaki i nie chcesz ryzykowac
Wynikła rozmowa wśród pacjentek na oddziale a ja nie bardzo się orientuje w tym zakresie.
A co do mnie to ja już dzisiaj nie zdecyduje się na sn po tym jak właśnie czytałam o wielu przypadkach nagłego zwrotu akcji podczas porodu bliźniąt. Także gdyby próbowali mi tylko odmówic cc to zalatwie sobie kwity od psychiatry [emoji23][emoji23][emoji23]

[emoji127] 28.10.2017

Do góry