reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Powoli. W koncu bankowi udalo sie poprawnie wypisac wszystkie dokumanty bez bledow np w peselach, ja w sadzie musialam popoprawiac to co expert od kredytu chcial zebym wpisala w hipotece, a pozniej kazal mi zmieniac (nic to ze musialam.specjalnie po to 150km w jedna strone sie bujac, bo mon maz ma najgoretszy okres w pracy i prawie nie sypia, wiec jakiekolwiek wizyty w bankach i sadach odpadaja...) no ale dostalismy pierwsza transze kredytu i ruszamy dalej od poniedzialku. Zdejmowanie reszty plytek w domu, demontaz kuchni, hydraulia, elektryka, hydroizolacja tarasu, kladzenie tam desek, potem wchodza do gornej lazienki. Dzisiaj wybralam do niej plytki... remont sie rozkreca :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
coś Ci z tego domu wgl zostało? :D

reklama
Grzybobranie udane :) muchomory byly piekne ale do jedzenia ble wiec nie zbieralam. Ale mamy 2 wiadra i reklamowke podrzybkow borowikow i trafily sie 2 kanie juz pozarte na obiad. Zbierac fajnie teraz gorzej to obierac :D ale narazie odpoczywamy bo nam nogi w dupe wlaza :)
Uwielbiam kanie, dawo nie jadlam. Brakuje mi tych wypraw na grzyby w Polsce.

Immunolog dr Sydor dlatego też zastanawiam się nad komsultacją u dr Pasnika

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
A jesli jeszcze moge Ci cos doradzic, to jesli masz,watpliwosc to umow sie do Pasnika. Łódź jest najlepsza w immunologii. U nas wybór padl na krakow przez odleglosc ale oboje z M po jednej wizycie w łodzi stwierdzilismy ze gdybysmy mieli jeszcze raz decydowac to wybralibysmy Łódź..pewno tez miedzy szczepieniami bylaby jakas konsultacja u Pasnika. Czekajac na szczepienie duzo dziewczyn tak z marszu do niego wchodzilo na jedno pytanie i zadnej problemu nie robil.a czasem.siedzialy tam troche.

coś Ci z tego domu wgl zostało? :D
Yyy nie rusylismy jeszcze 3 pokoi :) maz pozniej przeprowadza sie do... garazu :d no i jeszcze jedna lazienka jest zebymial gdzie chodzic za potrzeba. Ale, ale, zeby nie bylo, garaz juz jest oplytkowany i wymieniona instalacja grzewcza i nowy piec i maz juz polki wstawil do garazu. Wiec nie tylko rozwalamy...
W sumie to nie mam nawet zdjecia tego balaganu :d zeby sie nie denerwowac.

Na etapie stania w miejscu :D
Zbieramy kase leki choc jesli wszystko sie uda u jednej pary ktora juz jest w ciazy ale narazie trzyma leki w zanadrzu bo cieszyc sie beda jak przetrwaja pierwsze 3 miesiace to mam juz cala dawke menopuru ktora mi jest potrzebna czyli 3 op po 1200 za lacznie 800 zl co przy pelnoplatnej cenie wyszlo by mi 3700 wiec uwazam ze warto zaryzykowac i poszukac w necie lekow. Czekamy na wizyty i badania ja jednak chyba jeszcze chcem sprobowac z nasieniem emka mimo wszystko choc zobaczymy co powie lekarz po badaniach.
Ktos mial mi tu odpowiedziec co jest w umowie w invictie bo byc moze niepotrzebnie wydamy tysiaka jesli jest tam w cenie defragmentacja dna i inne badania nasienia.

Gosiu jak mi się uda to ci przysle jak bylo w naszej umowie. My placilismy za defragmentacje dna nasienia, to nie bylo w umowie, ale sprawdze jeszcze.

No ja mam kilka sloiczkow ktore robilam w grudniu lub styczniu tylko troszke nabraly kwaskowoaci a tak to sa pyszne slodziutkie. A jak to piekniecw słoikach wyglada-super pomysl na prezent tylko przewiazac jakas serwetka nakretke. To pasteryzyjesz wiec i pewno 10 lat stac mize choc uwierz ze to schodzi jak swieze buleczki
Jutro jade po skladniki i robie kilka słoiczków by na swieta cos juz bylo[emoji4]

Jutro jade po skladniki i robie kilka słoiczków by na swieta cos juz bylo[emoji4]
Ale tego nie trzeba robic wczesniej. Dzis robosz i dzis pijesz. Mozesz sobie kupic wiecej pomaranczy zeby wiecej tych plasterkow bylo bo nie dosc ze to poeknie wyglada to potem te pomarańcze i cytryny wyjadam nawet ze skorka. Mozesz miec problem z wanilia bo w tym roku jest bardzo droga i ciezko dostac. Mozesz zamowic na allegro ale wyjdzie Cię ok 25 zl za 2 laski. Jesli masz gdzies sklep Dino to sprobuj tam podjechać jak cos bo wczoraj wlasnie tam kupowalam kolezance na te cytrynki po 5.99 za op z kamisa i tam jest jedna laska. Chyba ze mieszkasz w duzym miescie to moze bedzie latwiej. Ja juz myslalam ze jak cos to wanilie zastapie ekstraktem waniliowym takim prawdziwym-25 zl na allegro a bedzie jeszcze do ciast

I teraz (być może błędna) moja konkluzja - jakbym brała heparynę tak jak Ty bez konkretnych wskazań to mogłabym sobie pluć w brodę, że to ona spowodowała ten czwartkowy krwotok bo za bardzo mi rozrzedziła krew...

Mi się wydaję że już tyle przeszłaś i naprawdę powinnaś spróbować z immunologiem, u mnie wszystkie badania były ok lekarz nie wiedział już czego ma szukać i ja zaczęłam szperać po necie i o immunologi w ciąży poczytałam... i co się okazało Allo Mlr 0% komórki NK wysokie i mutacja MTHFR dodatnia...I trudno przed każdym transferem grzecznie szłam na intralipid, za każdym razem brałam naprawdę mnóstwo leków i nawet poddałam się szczepieniom w Łodzi... Przed ostatnim transferem to już naprawdę dużo tego wszystkiego było dwie kroplówki z intralipidu przed (i potem do 16tyg ciąży co 4tyg chodziłam na kroplówki), dostałam również kroplówkę z atozibanu w trakcie transferu, brałam encorton, robiłam zastrzyki do brzucha dwa razy dziennie raz z heparyną raz z progesteronem, naprawdę duże dawki progesteronu brałam bo jeszcze lutinus dopochwowo i duphaston, jakieś relanium na początku, dwa różne rozkurczowe...i udało się jestem w 27tc bliźniaczej i niestety kłuć się w brzuch będę do końca ale jeśli to ma pomóc to jestem w stanie to wszystko przetrwać... Nikt Cię nie zmusi Kochana żebyś poszła do immunologa ale naprawdę czy warto tracić kolejne zarodki...i tak jak @misis188 Ci doradza tak ja ją popieram doktor Sydor będzie dobrym rozwiązaniem bo to też dzięki niemu jestem w tym miejscu teraz... :tak: ;)

reklama
Powoli. W koncu bankowi udalo sie poprawnie wypisac wszystkie dokumanty bez bledow np w peselach, ja w sadzie musialam popoprawiac to co expert od kredytu chcial zebym wpisala w hipotece, a pozniej kazal mi zmieniac (nic to ze musialam.specjalnie po to 150km w jedna strone sie bujac, bo mon maz ma najgoretszy okres w pracy i prawie nie sypia, wiec jakiekolwiek wizyty w bankach i sadach odpadaja...) no ale dostalismy pierwsza transze kredytu i ruszamy dalej od poniedzialku. Zdejmowanie reszty plytek w domu, demontaz kuchni, hydraulia, elektryka, hydroizolacja tarasu, kladzenie tam desek, potem wchodza do gornej lazienki. Dzisiaj wybralam do niej plytki... remont sie rozkreca :)

Brzmi poważnie [emoji6] super że ruszyliście! Tylko uważaj na siebie :-)

---23tc---

Do góry