reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A laparo będziesz robić na fundusz czy prywatnie? bo prywatnie to koszt ok 5tys a jeśli się okaże, że gucio z tego to możecie zacząć procedurę wcześniej, ona chwilę trwa więc i mąż by zdążył już naprodukować. A tak to czas ucieka...
Na fundusz. Skierowanie czeka...
Gin z kliniki do którego chodzę teraz pracuje w szpitalu i robi laparo...
On jednak jest sceptyczny w kwestii laparoskopowego udrażniania...
Ale ja bym tylko sprawdziła co tam się dzieje w środku...
Ale k...boję się narkozy. Wiem ze do ivf też jest no ale chyba taka "płytka" że sama oddychasz?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na fundusz. Skierowanie czeka...
Gin z kliniki do którego chodzę teraz pracuje w szpitalu i robi laparo...
On jednak jest sceptyczny w kwestii laparoskopowego udrażniania...
Ale ja bym tylko sprawdziła co tam się dzieje w środku...
Ale k...boję się narkozy. Wiem ze do ivf też jest no ale chyba taka "płytka" że sama oddychasz?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
tak, płytka. Czekanie jest bez sensu ale co zrobisz jak nic nie zrobisz :) Musicie podjąc jakąś decyzję i obmyślić plan działania bo czas ucieka i nie może być tak, że ty za miesiąc na wizycie dalej będziesz mieć wątpliwości. Z tego co się orientuję to na termin na zabieg będziesz musiała trochę poczekać więc może warto już się umówić a najwyżej w międzyczasie możesz się rozmyslić - a jak się nie rozmyślisz to przynajmniej czasu kobito nie stracisz :)

A ja się z tym nie zgodzę, że z mrożonego zarodka są mniejsze szanse. Były tu na forum dziewczyny, którym właśnie criotransfer się udał a nie na świeżo po punkcji. U mnie w klinice mówili to samo. I nie mam tutaj tylko na myśli jakości samego zarodka ale też przygotowanie kobiety do transferu. Po stymulacji hormony szaleją i niekiedy ich nadmiar przeszkadza w implantacji. Przy crio kobieta jest, że tak to ujmę czysta i wtedy większe szanse na powodzenie.
U mnie w klinice mowili to samo. Mialam lekka hiperke i dopiero po 2 miesiacach przystapilam do crio. Udalo sie jak wiecie.

A tak z innej beczki laseczki, jak bedziecie grzeczne i ladnie poprosocie to dam wam przepis na zaje...ste cytryny z pomaranczami do herbaty. Choc moj szwagier jak dostał odemnie 2 sloiczki to dodawal do rumu:rofl2: ale to jak bedziecie grzeczne i o ile lubicie przyprawy korzenne bo idzie tam anyz, gozdziki, kora cynamonowa, wanilia i jeszcze chyba cos ale nie pamietam:happy2:
Nienawidze anyżu... ale fajnie jakby pojawil sie jakis przepis na watku kulinarnym ktory zalozylam na wasza.prosbe ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie mowie zeby wszystkim dookola rozpowiadac :) tez za tym.nie jestem
A ja sie nie kryje. Im bardziej cos ukrywasz tym bardziej ludzi interesuje jak gdzies kiedys sie przypadkiem dowiedza... jak ja bede o tym normalnie rozmawiac to ludzie nie uznaja tego za dziwne i plot nie bedzie, bo sama bede o tym mowic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosiu ja Ci powiem ze gdyby u m w biopsji cos znalezli to pewno byloby to i tak kiepskie i bujalibysmy sie latami probujac tak zapladniac a moje amh najlepsze nie jest. A z dawca widac ze plemniory silne byly bo zaskoczylo od razu no i dzisiaj sie na usg okazalo ze na 99% bedzie synus[emoji7][emoji7][emoji7]
Wiec brawo dla Twojego m i dobrze mowi! A na jakim etapie jestescie bo mi umknelo?
Jej juz znasz plec super, rozumiem ze z maluszkiem wszytko dobrze [emoji4]

Do góry