reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie zlecił mi badań chyba z 10 a z tego co czytałam to coś dotyczy poronien a jak ja mam robić te badania skoro nawet jeszcze nie byłam w ciąży...

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale kto Ci zlecił? Gin czy immunolog? Jeśli immunolog to zrob wszystkie, jesli gin to jak nie chcesz to nie rob zadbych bo tak immunolog zleci ci dodatkowe i tak bedziesz na druga wizyte musiala jechac

reklama
Shaggy,
ja bym zrobila z tego dwa kriotransfery,beda chore bedzie i tak doopa,a 7600 zaoszczedzone .Chcesz koniecznie robic,to rob ,ale ciazy tez ci to nie gwarantuje,nie wylapuje wszystkich abboracji,a przy okazji przez przypadek moga ci uszkodzic dobra blastke.Macie cos z genetyka,sorry ale jak zawsze nie w temacie jestem?;)

Bez badań nie wchodzi w grę bo maz ma translokacje zrównoważona czyli genetyka leży. Dwa razy w ciąży już byłam z chorym.... odpada... tylko boję się że wszystkie będą chore

czyli to badanie się nazywa mutacja genu protrombiny? bo już mi sie pitoli wszystko? :D
Nie jest to badanie genu mthf
A myślisz, że to jest w stanie spowodować takie nagłe poronienie? Bo z bety u mnie by wynikało, że maluch raczej dobrze się rozwijał bo pięknie rosła (pomijając te małe zachwiania na początku to potem przyrosty były ponad 100% do samego końca)
Wiesz nie jestem lekarzem ale jeśli problem był na drodze przekaźnictwa krwi , to mogło dojść do poronienia jak najbardziej . Podam przykład miażdżyca zatyka naczynia krwionośne i zmniejsza przepływ krwi co powoduje że mamy miej tlenu i wszystkiego a tym samy może powodować zawał.
To trochę z innej beczki ale ty podobnie nie ma przepływu nie ma możliwości dalszego rozwoju

witajcie,
dziewczyny ja znów zaczynam walkę. Odpoczełam troche po porażce. Ale teraz dzialam...
W piątek jak dobrze pójdzie bedę miała histeroskopie. PS. mam takie pytanie, czy na tym badaniu usuwaja już zrosty itp. czy tylko o tym informuja/?
A druga kwestia moje alllo mlr wynosi 20 % - czy konieczne jest doszczepianie?
dziękuje za odpowiedzi. Pozdraiwiam Was
Witaj. Super ze wracasz do gry!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Milego grzybobrania tylko muchomorow nie zbieraj:-p tymczasem ja dalej w pizamce i lozku:happy2:
Ja wam sie nie chwalilam ale ostatnio tez na grzybach bylam :) jako ze w.ciazy jestem to ciocia mnie wyciagnela na spacer po "maslakowej" lace i nawet ja nazbieralam maslakow :) i nawet prawdziwki sie trafily, a takie piekne byly ze foty im porobilam :d
1505582953-aaaaaa.jpeg
1505582968-aaaaaa.jpeg

A te tylko podziwialam
1505582992-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry