reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewuszki - powiedzcie proszę jak to jest z tą @ ? czy to progesteron opóźnia jej przyjście przy założeniu że implantacja sie nie powiodła? nawet plamień nie mam :( a 3 dni spóźnienia jest .. czy jak którejś z was się wcześniej nie powiodło kiedy dostałyście @ ...?
ja po niedudanym dostalam zaraz tego samego dnia po wyniku negatywnym.

reklama
ja bylam dzisiaj na wizycie u poloznej i wszystko ok maly rosnie dokucza jak niewiem. dzisiaj nawewt mnie zwazyla oczy mi z orbit wyskoczyly 9 kg doprzodu koszmar a gdzie jeszcze ja przy pierwszejciazy 12 kg przytylam i czulam sie jak slonica a teraz to az sie boje pomyslec ile jeszcze mnie przybedzie.

Nie daje rady juz dziewczynki. 7 nocek to juz nie dla mnie. Donrze ze z emkiem to moge sie drzemnac,ale to i tak nie to samo co przespana nocka we wlasnym lozeczku. Plan jest taki jeszcze dwie nocki i pozniej spie przez 3dni

Dziewuszki, Powtorzylam test wyszly 2 kreski, ta druga wyrazniejsza niz wczoraj. Beta zrobiona czekam na wynik. Trzymajcie kciuki. Juz nie krwawie ale mam brazowe skrzepy (nie za wiele).

Witam dziewczynki,
jak zwykle przy kawce w pracy siedzę i czytam co u Was , a rozpisałyście się jak nie wiem co , ale w sumie dużo się dzieje:-).

last time , joweg , elala - Bardzo mocno zaciskam kciuki za wasze dzidziusie i czekam z niecierpliwością na Wasze pozytywne bety

masia - Jak szukałam kliniki 1 raz , to trochę czytałam o Twojej klinice ale wybrałam Provite bo mój gin mi polecił. Więc poszłam no i niestety jak widać klapa. Ogólnie nie mogę złego słowa powiedzieć o Provicie tylko myślę , że nie trafiłam do tego lekarza co trzeba.
Zobaczymy czy ta zmiana w końcu szczęście mi przyniesie , bo jeżdżenie do Bielska w ogóle mi się nie uśmiecha , ale co zrobić.

Catleya - bardzo dobrze , że masz wizytę na dziś. Lekarz Cię zobaczy i na 100 % wszystko będzie dobrze a i Ty będziesz spokojniejsza.
Daj oczywiście znać po wizycie co i jak?

miliaa - ja przetestowałam wszystkie leki , o które pytałaś i niestety z podobnym wynikiem , ale ja to jestem beznadziejny przypadek chyba więc się nie sugeruj. Lekarz dobierze Ci odpowiedni lek.

gieniek - Niestety oprócz borykania się z niepłodnością musimy jeszcze znosić czasem głupie teksty innych. Tak to już jest i będzie , bo osoby które nie przechodzą tego co my nie wiedzą kompletnie o czym mówią. Trzeba po prostu chyba się odizolować tak jak Ty to zrobiłaś , tylko gorzej jest jeżeli jest to rodzina.
A jeszcze chciałam Ci powiedzieć żebyś dziecka jakimiś filmikami nie stresowała, wszystko jest dobrze i tyle. Daj znać po wizycie , może jakąś fotkę nam pokarzesz.;-)

Aniołeczek - cieszę się , że masz jeden stres już za sobą i gratuluję 5.
Jeżeli chodzi o zarodki , to przykro mi że już tylko 4 zostały ale zawsze to lepiej niż nic. Nie martw się , trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze. Jeżeli masz mieć transfer w czwartek tzn 3 dniowe zarodki to radziłabym Ci posłuchać lekarzy żeby 2 podali. To raz , że zwiększa szanse , a dwa to nie wiadomo czy przeżyją mrożenie i rozmrożenie. Ale oczywiście sama zadecydujesz.

agapl - No kobieto mam nadzieję , że byłaś na becie dziś. Czekam z niecierpliwością na jej wynik.:-)

Aduś- Witam na forum , też uważam , że 3 weryfikacja jest najważniejsza i raczej wydaje mi się , że przy 2 weryfikacji błędny wynik Ci wpisali . Mam nadzieję , że się wszystko dobrze zakończy.
Jeżeli chodzi o @ to powinnaś dostać po odstawieniu leków jakieś 3-4 dni , ale czasem zdarza się że już wcześniej przychodzi , zależy od organizmu.

Jo. M. - no w sumie u mnie też klapa. Wydaje mi się jednak, że nie ma kliniki idealnej i każda ma jakieś lepsze i gorsze strony. Provitę mi również polecił mój gin, zaś Novomedicę znajoma po udanej inseminacji. A dlaczego piszesz o Bielsku? Jest tam klinika z referencjami? Choć mam nadzieję, za II podejściem się uda i nie będę myśleć o zmianie ;) Do Bielska jeżdżę do endokrynologa

reklama
Do góry