reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aduś16 - pierwsze podejście w Gamecie kosztowało nas ze wszystkim jakieś 12 tysięcy (w tym badania genetyczne i inne),kolejne chyba 9.600 zl

reklama
uf dobrnęłam do końca waszych postów... masakra ile tego napisałyście za jeden dzień!!!

za dziesiejsze transwerki trzymam mocno kciuki:) będą śliczne betki i wspaniałe dzidziusie z tego:))

Ja znów popadam w paranoiczną histerię- egzamin zdałam pomimo braku większej wiedzy nawet na 5 ale po tej całej radości z bdb w indeksie dostałam tel z kliniki. Embriolog. z naszych 6 komórek 5 się zapłodniło a do dziś dożyły tylko 4 :( Czemu tak mało??? Transfer przełożony z soboty na czwartek BOJĘ SIĘ CHOLERNIE ns dokładkę dr i embriolog upierają się na podanie 2 zarodków... my z mężem chcemy jeden. problem nie do ogarnięcia. poza tym śnią mi się jakieś głupoty martwe płody, wielkie plemniki masakra:(((
Umrę do czwartku jak nic:(
:-(

ja mialam plaster ale dlatego ze mialam potrzebe a nie na szczescie bo nie wiedzialam, w kazdym razie jak ktos wierzy to nie zaszkodzi noszenie plastra

anioleczek - gratuluje bdb z egzaminu a reszta sie nie marw, bo my tutaj mamy dziisja dzien bezstresowy, tzn kazdemu zalecamy to samo. Wiec dlaczego niby mialabys sie wylamac. Dobre i 4 zarodki, prawda. Gdyby byl ich brak to bys sie mogla martwic. A 4 naraz i tak ci nie dadza, wiec lebek do gory bo jest dobrze. Ja tez mialam 4 i dwa zostaly ze mna a pozostale przestaly sie dzielic. Grunt zeby byl jeden szczesliwy.

Adus- tak ja podobnie jak last time podchodzilam w Gamecie w Gdyni tyle, ze do innego gin . Ja byłam mega zadowolona i nie wyobrażam sobie innej kliniki. Invicta mi sie kojarzyła z fabryka, wszystko w pośpiechu i u innego lekarza co chwila. Zreszta żaden tam mi nie podpasowal. A w Gamecie od początku do samego końca jeden i ten sam lekarz , który cię zna i dokładnie wszystko dobiera . Do tego w invikcie trzeba było robic na nowo wszystkie badania i to u nich tylko( naciąganie kasy) a w Gamecie dr patrzył na to co masz porobione i zlecal tylko to co brakowało .
Ale oczywiście każdy może mieć inne odczucia i np Ty możesz być zadowolona z Invicty. Życzę powodzenia

aniołeczek - skoro przebrnęłaś przez wszystkie strony,to z pewnością czytałaś jak to u mnie przebiegało. Było 7 a dziś już tylko 3. Tak się czasem dzieje,że mogą wystąpić jakieś nieprawidłowości czy to w plemniku czy też w komórce jajowej i następuje tzw. selekcja. Mój dr też nie chciał podać nam 3 zarodków z obawy na ewentualną ciążę bliźniaczą,to zawsze większe ryzyko (choć nie w każdym przypadku- ja jestem dość wątłej budowy ciała,więc mniej ryzykowna jest ciąża pojedyncza). Kochana,niczym się nie denerwuj,wszystko będzie dobrze. Najważniejsze żeby zarodeczki się pięknie dzieliły :) czego z całego serducha Ci życzę. No i gratuluję PIĄTECZKI z egzaminu :-). PAMIĘTAJ,WYSTARCZY TEN JEDEN - SZCZĘŚLIWY!!!!!!!!!! :tak::tak::tak:

reklama
anioleczek a my dzis blagalismy o dwa a oni dali nam! co za irona.:angry:
czy glownym powodem dla ktorego chcesz miec podany jeden jest obawa przed ciaza mnoga???? bo jak tak to moze warto przejzec statystyki czasem przy transferze 2 nienajlepszej jakosci ryzyko blizniat jest niewielkie a szanse na ciaze ok 30% wieksze

Do góry