reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

qwa dziewczyny nie wyrywajcie słów z kontekstu... to, że tam pracuje jego żona to nieważne, zresztą dowiedziałam się że i on tam pracuje :p a poza tym jakby mi zlecil intralipid to zapewne też odesłał by mnie tam na podanie. I raczej na pewno też za jego podanie zapłaciłabym tyle samo.
Za intralipod zaplacilabys ok 300-400 zl i pewno mialabysgo podawanego w,macierzynstwie

reklama
Ja miałam taką grypę, że nie mogłam kubka w ręce trzymać, pierwszy raz taka byłam chora. Bardzo chora byłam...
hmmm... to mnie tylko gardło bolało, a w środę miałam lekki katar i na wieczór zaczęłam kaszleć więc ten apap wzięłam, ale to nie było nic poważnego... może to jakaś kumulacja.. dzięki za wszystkie info :*

Możecie powiedzieć czy to normalne że po punkcji boli brzuch?? Myslam ze dzisiaj wstaje i będę normalnie żyć . A tym czasem idę do łazienki zgieta w pół i ledwo żyje, tylko paracetamol mnie ratuje. Miałam odrobinę krwi ale to chyba naturalne. Praktycznie z łóżka nie wstaje, tyle co do łazienki bo lodówka sama przychodzi tzn mąż mi je przynosi
Ja sie tak czulam po pierwszej punkcji

Możecie powiedzieć czy to normalne że po punkcji boli brzuch?? Myslam ze dzisiaj wstaje i będę normalnie żyć . A tym czasem idę do łazienki zgieta w pół i ledwo żyje, tylko paracetamol mnie ratuje. Miałam odrobinę krwi ale to chyba naturalne. Praktycznie z łóżka nie wstaje, tyle co do łazienki bo lodówka sama przychodzi tzn mąż mi je przynosi
ja żadnej hiperki nie miałam, ale brzuch bolał i cały tydzień był wzdęty więc u Ciebie to chyba normalne...

Onkolodzy zawsze to sama malo jest takich ktorzy najpierw kieruja do osrodka bo wyjasniaja ze pozniej to moze byc juz po ptakach. Z facetem w takim przypadku jest maly problem bo jedzie oddaje nasienie raz czy kilka razy mrozi i po sprawie. Jesli chodzi o kobiete to tu jest kiepsko bo zaden lekarz nie pozwoli po takiej diagnozie na 2 miesieczna stynulacje tym bardziej ze wiekszosc nowotworow u kobiet jest hormonozaleznych. I kobieta ma tu przekichane moze liczyc ewentualnie na cud po leczeniu ze chemia nie uposledzila do konca jej ukladu rozrodczego albo na adopcje komorki i zarodka. Ja pracuje na takich oddzialach juz od 10 lat i wiem jaka tragedie przezywaja mlode 18- 25 latki ktore w jednym dniu dowiaduja sie o chorobie i o tym ze nie beda mogly miec dzieci po leczeniu. Dlatego zawsze chcialam oddac nadprogramowe zarodki do adopcji ale kuzwa nigdy ich nie bylo i nigdy tez nie bylo ciazy
no u nas wszystko było to na wariackich papierach maz musiał odmowic chemie i szybko zamrazalismy kilkukrotnie mrozaczki... zobaczymy co to bedzie

hmmm... to mnie tylko gardło bolało, a w środę miałam lekki katar i na wieczór zaczęłam kaszleć więc ten apap wzięłam, ale to nie było nic poważnego... może to jakaś kumulacja.. dzięki za wszystkie info :*
Moim zdaniem przeziebienie nie mialo na to wplywu a nawet moglo przyczynic sue do odwrócenia organizmy od zwalczenia zarodka bo walczyl z przeziebieniem. Znam mnóstwo historii ze wlasniw dziewczyny byky przeziebione, poszly na tranafer nie przyzbajac sie lekarziwi i teraz sa,manami i myślę ze to ma sens

Za intralipod zaplacilabys ok 300-400 zl i pewno mialabysgo podawanego w,macierzynstwie
co nie zmienia faktu, że za samo podanie też bym zapłaciła 200 zł (tak jak zresztą za accofil domacicznie)... a cena leku jest teraz w sumie mało istotna dla mnie tylko chodzi mi o działanie, skuteczność, skutki uboczne, wskazania itp... Nie chodzi o to że mam hajs i ot tak se bulne 12 tys za 3 kroplówki. Kminię tylko, bo jeżeli jest to faktycznie taki skuteczny lek to może dam radę go wykombinować skądś ;]

@misis188 czytam o tym encortonie który tak polecasz... u mnie chyba wyrządził by więcej szkody - jak czytam skutki uboczne to stwierdzam, że to raczej nie dla mnie
- zaburzenia cyklu miesiączkowego
- zmniejszona tolerancja węglowodanów
- ujawnienie cukrzycy i zwiększone zapotrzebowanie na insulinę i doustne leki hipoglikemizujące
- hirsutyzm
- zwiększenie masy ciała
Ja z tym i tak już mam problemy...
W ogóle czytam jakieś opracowanie leczenia dziwnych chorób, w których wykorzystywane są glikokortykosteroidy (jak np encorton) i te immunoglobuliny. Wychodzi na to, że immunoglobuliny są trochę skuteczniejsze przy czym powodują o wiele mniej skutków ubocznych...
(cały czas powtarzam, że nie bronię mojego doktorka tylko prowadzę własne śledztwo :D)
Asiu wszystkie leki mają skutki uboczne. Ja go brałam i nic absolutnie u mnie takiego nie wystąpiło.

---23tc---

Moim zdaniem przeziebienie nie mialo na to wplywu a nawet moglo przyczynic sue do odwrócenia organizmy od zwalczenia zarodka bo walczyl z przeziebieniem. Znam mnóstwo historii ze wlasniw dziewczyny byky przeziebione, poszly na tranafer nie przyzbajac sie lekarziwi i teraz sa,manami i myślę ze to ma sens
też tak myślałam, więc się nie przejmowałam nim w ogóle, wręcz byłam właśnie dobrej myśli...

reklama
Do góry