reklama
walczaca o szczescie
Fanka BB :)
Tak wlasnie wszystkoe byly 3dniowe, jutro maja dzwonic. Ale jak sie w 3dobie przestaja rozwijac to.co dalej? Jak mozna to jakby naprawic...?Kochana podjęłaś słuszną decyzję - zgodną z własnym sumieniem. Pieniędzy szkoda, czasu też, leki znów trzeba będzie w siebie ładować ale co zrobisz. Jeśli u Was jest problem z nasieniem to może warto przytrzymać wszystkie zarodki do 5 doby? Wszystkie teraz miałaś 3dniowe? Podobno czynnik męski włącza się właśnie w 3 dobie i wtedy niektóre zarodki mogą się przestawać rozwijać...
Ale jeśli obserwują go jeszcze do jutra to i u Ciebie jest cień nadziei na cud Może to zmarzluch straszny i mu trzeba więcej czasu na rozgrzanie silnika Mają jutro dzwonić do Ciebie?
anetka303
U mnie w klinice decydowalam o ilości zarodków podawanych do macicy. I w invicie odmrazaliby do skutku właśnieDziewczyny a jak rozmrozony zarodek sie nie rozwija a ma sie jeszcze mroziaki to biora kolejny czy caly cykl idzie sie jeb..?
[emoji127] 28.10.2017
Mruch
jak ja się przy transferze dowiedziałam że oprócz tego co mi włożyli do brzucha zostaje jeszcze 5 to byłam przerażona jakim cudem ja po nie wszystkie wróce i je urodze... problem rozwiązał się sam i teraz się modlę, żeby choć jednego móc trzymać w rękach...
Dokładnie nie ma co analizować dopóki rzeczywistego problemu nie ma. Jak bedzie będziesz sie zastanawiać co zrobić.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Juz masz wynik?@Joaszka decydując się na ivf musisz liczyć się z tym, że koszty będą naprawdę spore.
Ja do crio w zeszłym mcu wydalam ponad 5 tys. W tym są badania, wizyty i leki. W tym mcu crio kosztowało nas prawie 3 tys. I dupa ciąży z tego nie ma
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
To zalezy od.rodziny... przykro mi ze masz taka, ale nie zdaja sobie sprawy, ze na to kase wykopie sie chocby spod ziemi...Musisz tylko się liczyć z tym, że procedura to nie wszystko. Do tego dochodzą leki po transferze (w najtańszej opcji ok 1000zł/miesiąc), i inne "gadżety" jak np metoda zapladniania IMSI jeśli będziecie mieć wskazania, embrioglue, AH - w zależności co Wam będzie potrzeba. Mój drugi transfer z tą nieszczęsną kroplówką wyniósł niewiele mniej niż 10 tys... Zrobiłam dziś podliczenie półtora rocznego leczenia i wyszło mi ponad 48tys... Jakby ktoś dał mi to do ręki to chyba nie wiedziałabym co z tym zrobić... Nawet nie mówię rodzinie o ifv i o tym, że leczenie jest takie drogie bo by mi ćwoki (nie mówię tu o rodzicach, choć oni tez o niczym nie wiedzą) zaczęli zazdrościć, że mam tyle hajsu, zamiast współczuć przeżyć.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
hope322
U mnie lekarze decyduja i bede miala jeden podany. Zostana mi jeszcze dwa i tak sie zastanawiam po tym co sie dzisiaj walczacej stalo czy bede w razie co inne rozmrazac. Normalnie zaczynam sie bac. To loteria niestety. Jakies ciemne chmury ostatnio zawisly na forum po fali dobrych wiadomosci..U mnie w klinice decydowalam o ilości zarodków podawanych do macicy. I w invicie odmrazaliby do skutku właśnie
[emoji127] 28.10.2017
Mruch
Ja już prawie postanowiłam. Coś więcej będę wiedziała po wizycie u lekarza. Tylko cholernie się boję, że to in vitro też nic nie da...
I nie ukrywam, że wątek finansowy też jest ważny...
Jakby się udało, to bym i dopłaciła lekarzowi, ale jak się nie uda, i pomyślę, że nie dość, że człowiek nerwy, czas i zdrowie traci, to jeszcze taką sumę...Kasę musielibyśmy ruszyć z tego co odkładamy na wkład własny do kredytu mieszkaniowego. Dużo tego nie ma...
Mąż niby też mówi, że możemy spróbować, ale on tak naprawdę pogodziłby się i z tym, że będziemy mieli tylko jedno dziecko...
To mi bardziej zależy...
U nas jest podobnie, ale mi bardzo zależy. Umówiliśmy sie z mężem ze jedna procedura jest aby zrealizować moje marzenie. Nie będzie drugiej. Tylko ja tak mu dozuje po troszeczkę, z pierwszej procedury 3 zarodki, ale jeszcze 15 oocytow ładnych zamrożonych jest, wiec bez stymulacji można je odmrozić i zobaczyć co z tego bedzie. Ale o tym będę z nim rozmawiała dopiero jak bedzie trzeba [emoji3]
reklama
martina1313
Zaciekawiona BB
Mi tez brakuje sil, ja walcze czwarty rok ale mam jednego szkraba a wiec troche inaczej tym razem podchodze bo byl moment ze tylko myslalam o ciazy ze i troche mlodego zaniedbalam! Teraz zmienilam nastawienie i latwiej mi przychodzi.
Ja mieszkam w Szwajcarii ale lecze sie w Invicta w Warszawie.
Trzymaj sie i nie poddawaj [emoji106]
Joanna Rak aż tak daleko jeździcie? Co skłoniło Cię do decyzji o podjęciu leczenia w Polsce? Bardzo mnie to ciekawi. Szwecja – Polska jest kawałek koszty?
Podziel się: