reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sakmi, fajnie,ze sie odezwalas.Super,ze dziewczyny ktore zaciazyly wpadaja tutaj jeszcze do nas :-)

Jo.M. mnie sie rowniez wydaje,ze skoro nie czujesz sie na silach , to nie ma co dostarczac sobie niepotrzebnych emocji przez ktore pozniej bedziesz miala dola.

Elala i Joweg, powodzenia jutro!!!!

reklama
Dziekuje za zyczonka.

Joweg nie martw sie od jutra twoje piekne zarodeczki beda juz w brzusiu u mamusi i tam bedzie im najlepiej.Powidzenia i daj znac jak Ci pojdzie Ja pare godzin pozniej bede milala moje podane i mam nadzieje ze uda mi sie ulagac 2. Wstepnie moj lekarz powiedzial mi ze podanie2 pieciodniowych zwieksz szanse ciazy o 30% (czyli duzo) ale podnosi ryzyko blizniat o 60% a moja klinika w uk nie chce miec zbyt wysokich ststystyk z ciaza mnoga.... ale ja tam ne jestem zainteresowana ich ststystykami i o ile bedzie tylko mozliwosc bedziemy walczyc o transfer 2 zarodczkow.

Katee trzymaj sie - od jutra bede dzielila twoje strachy i paniki! takze razem z Joweg bedzie nam razniej... Trzymam kciuki za wszystkie stumulacje , puncje i transfery.

agapl13,marcikuk,elala - Bardzo Wam dziękuję. Kochane jesteście dziewczynki.

Do 3 x sztuka, szczęśliwa 7........ - dzisiaj otrzymałam telefon,że z 7 zostały już tylko 3 zarodki :-:)-:)-(
Najwidoczniej i te nie są takie jak przystało na 2 dobę,ponieważ transfer będę miała przyspieszony i dołączę do grona dziewczyn w dniu jutrzejszym. Doktor mówił coś o jednym z zarodków ale na samą wieść o tym,że znów nie wygląda to dobrze,taki mnie stres opanował,że nawet nie pamiętam o czym dokładnie dr mówił. Jutro jednak ma na wizycie wszystkiego się dowiemy. Straciłam już nadzieję na lepsze jutro. Tak bardzo wierzyłam,że tym razem będzie inaczej ale jak widać w naszym przypadku historia lubi się powtarzać. Żałuję tylko,że zawsze jest bez happy endu :-(... Za oknem tak pięknie świeci słońce a sercu gości tak wielki smutek.

Dziewczynki trzymam jutro za Was kciuki. Mocno,mocno,mocno.

last time - kochana, głowa do góry. Powodzenie całej operacji w znacznym stopniu zależy od nastawienia Rodziców, szczególnie Mamusi!!! Nie możesz się poddawać!!! Najważniejsze, żeby ten jeden wymarzony został w Twoim brzusiu na najbliższe 9 miesięcy :tak::tak::tak:

Dziewczyny będę jutro trzymać kciuki.
Last time - ja wiem , ze teraz wydaje Ci sie to dolujace, ze zostały tylko 3 ale pamiętaj , ze najważniejszy jest ten jeden żeby sie przyjął . Ja tez w Gamecie podchodzilam i brałam naprawdę max dawkę leków aż pielęgniarki mi mówiły ze są w szoku ze taka duża i ze muszę być kiepskim przypadkiem :) miałam tylko 5 kumulosow, zaplodnilo sie 3 a tylko 2 przetrwały i są w moim brzuszku cały czas:))):-) Tez byłam załamana , ze tak mało , ze nie mam mrozaka itd bo oczywiście byłam pewna , ze sie nie uda. A jednak sie udało .
A potem Gienek miał ta sama sytuacje co ja i tez oba jedyne sie przyjęły :)
Głowa do góry - będzie dobrze !

Kochane rzadko się udzielam,bardziej podczytuję,i wciąż kibicuję za każdą z osobna i trzymam kciuki za powodzenie:tak:

trzymam kciuki za jutrzejsze transwerki joweg, elala, last time... będzie dobrze:)

Kateee za ciebie również i pozytywną betkę. trzymaj sie

Aja... nawet nie wiem co napisać cieszyć się, czy nie cieszyć. Mam mieszane uczucia
Po punkcji okazało się ze pobrali tylko te najlepsze i największe komórki które sprawiały wrażenie idealnych - z rzekomych 12 zostało wyjętych tylko 6... Czy to dużo? embriolog powiedział że ani dużo na mało- czyli co to znaczy??
Transfer najprawdopodobniej w sobotę rano chyba że nie będą sie ładnie zachowywały to w czwartek. Mają dzwonić w środę ile sie zapłodniło i jak się dzielą...
Ja dalej mam brać ten estradiol i Choragon 5000 przed samym transferem
Mam bardzo mieszane uczucia:( jeszcze jutro egzamin...:crazy:

reklama
Sakmi witaj!Fajnie,że się odezwałaś-piszesz,że ciężkie były te pierwsze 3 m-ące, ale już jest dobrze i ciesz się tym wspaniałym stanem:-)
Jo.M ja bym odmówiła na pewno, bo ona jest matką-może ona chce się pochwalić jak dziecko będzie występować-ale dla Ciebie to będzie przykre i po co masz się teraz smucić i denerwować.

Trzymam mocno kciuki za dziewczyny, które jutro transferują-powodzenia

Do góry