reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W Danii rzeczywiście przechowuje się tylko 5 lat a później są utylizowane. Jest też opcja oddania do adopcji, ale nie wiem dlaczego w mojej klinice sie o tym nie mówi. Wyczytałam to na ich stronie. Można oddać zarodki anonimowo lub nie. Jest opcja, że nawet można poznać swoje dzieci, ale tylko pod warunkiem, że one będą tego chciały. Ja mam 10 mrożaczków i nie uda mi sie wrócić po wszystkie. Ale na razie o tym nie myślę.
Jak na razie moje endo jeszcze grube. Od wczoraj łykam estrofem. Następną wizytę mam 20.09. Transfer prawdopodobnie 26. To akurat szczęśliwa data dla mnie i męża. 26 pobraliśmy się, 26 punkcja, miałam 26 jajek no i jakby 26 doszedł transfer to byłoby super :)
Mi tez nikt o adopcji nic nie mowil. Dopytam jutro jak z tym jest i zapytam czy mozna przechowywac dluzej za oplata. Pieknie Ci sie te daty poukladaly. Napewno sie uda, trzymam kciuki.

reklama
Ja to wręcz wyśmienicie. Lekarz dziś obchodzie był zadowolony z wczorajszego usg wiec bardzo poprawił mi humor. Dzieciaczki są bardzo ruchliwe co też mnie niezmiernie cieszy. Pięknie spisują się na ktg. Ogólnie jestem bardzo z nich dumna i szaleńczo zakochana [emoji7][emoji7][emoji7]

[emoji127] 28.10.2017
To bardzo dobrze ze wszystko idzie w dobra strone [emoji4] oj w to zakochanie to wierze [emoji7]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to wręcz wyśmienicie. Lekarz dziś obchodzie był zadowolony z wczorajszego usg wiec bardzo poprawił mi humor. Dzieciaczki są bardzo ruchliwe co też mnie niezmiernie cieszy. Pięknie spisują się na ktg. Ogólnie jestem bardzo z nich dumna i szaleńczo zakochana [emoji7][emoji7][emoji7]

[emoji127] 28.10.2017
Dzieciaczki szaleja w brzuszku bys sie nie nudzila w szpitalu [emoji4]. Ciesze się ze jest dobrze i niech bedzie juz tylko coraz lepiej[emoji110]

O kurczaczki... a skad ta krew sie uzbierala??? Lez, oszczedzaj sie maksymalnie... a nie mialas wskazan do heparyny? To przeciw zakrzepowe jest.

Dobrze ze z dzidzia wszystko ok. Niech sie nie da krwiakom!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie , nigdy nie brałam heparyny . Niestety nikt nie wie skąd się to bierze.

Hejeczka! U mnie okres się pojawił i jednak we wrześniu sobie odpuszczamy. Od stymulacji w ogóle nie bolą mnie piersi przed @, czyli już 3 cykle. Któraś tak miała? A bolały mnie odkąd pamiętam minimum tydzień przed.

Mój okres od czasu stymulacji też wygląda inaczej. Przed nie mam zadanych objawów (wcześniej bylam np.lekka bolesnosc piersi), w czasie @ nie muszę brać żadnych proszków przeciwbólowych (a zawsze musiałam) i jest taki skapy. Aż ostatnio poszłam do mojej dr, żeby się upewnić czy to co miałam w ogóle okresem było, na szczęście okazało się że tak.

reklama
Mój okres od czasu stymulacji też wygląda inaczej. Przed nie mam zadanych objawów (wcześniej bylam np.lekka bolesnosc piersi), w czasie @ nie muszę brać żadnych proszków przeciwbólowych (a zawsze musiałam) i jest taki skapy. Aż ostatnio poszłam do mojej dr, żeby się upewnić czy to co miałam w ogóle okresem było, na szczęście okazało się że tak.
Dopiero jak przeczytalam twoja wypowiesz uswuaomilam sobie ze mnie od stymulacji nie bola piersi przed@ a zawsze bolaly nawet 2tyg przed

Do góry