reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a co się dzieje z mrozakami jak się po nie nie wróci? Przekazywane są do adopcji?

Załóżmy że miałabym 3. 2 max mogą podać (z tego co wiem to w moim wieku można 2 podać). No i załóżmy że z jakichś względów nie mogłabym zabrać 3...Nie umiałabym żyć ze świadomością że ktoś urodził moje dziecko...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a co się dzieje z mrozakami jak się po nie nie wróci? Przekazywane są do adopcji?

Załóżmy że miałabym 3. 2 max mogą podać (z tego co wiem to w moim wieku można 2 podać). No i załóżmy że z jakichś względów nie mogłabym zabrać 3...Nie umiałabym żyć ze świadomością że ktoś urodził moje dziecko...

W Polsce możesz chyba oddać tylko do adopcji. Ale pewna nie jestem.

Tak naprawdę to accofil się stosuje przy chemioterapii albo przed przeszczepem szpiku kostnego :p
A ogólnie to @annemarie o tym kiedys pisała, że się go stosuje jak brakuje jakichś KIRów tylko, i jest to lek immunospuresyjny - tylko, że dla mnie nadal to jest czarna magia. Tak czy siak miałam wykupione 5 zastrzyków, pierwsza dawka 4 dni przed transferem podana domacicznie przez cewnik (to wyglądało jak inseminacja dokładnie) a reszta w 2,5,8 i 11dpt podskórnie w brzuch tak jak zastrzyki do stymulacji. A intralipid chyba działa mniej więcej podobnie. Jeśli będziesz mieć w dniu transferu to i później też 1-2 dawki jeszcze. Ale dopytaj bo mogę się mylić :)
Oczywiście dopytam się, bo chcę dołożyć wszelkich starań i zrobić wszystko co możliwe przed tym transferem. A ten intralipid to długo schodzi z tej kroplówki,jak dlugo trzeba tam siedzieć?

W Polsce mozesz przechowyeac takie zarodki przez 20 lat a pozniej chyba z automatu ida do adopcji. Ja tez na razie nie wyobrazam sobie ze moglabym je oddac do adopcji ale jak nie bedzie innego wyjscia bo mi zdrowie nie pozwoli urodzic to nie bedzie wyboru. Z drugiej strony o adopcje zarodka staraja sie pary ktore pragna dzieci tak jak my, to nie zadna patologia wiec raczej nie ma takiej opcji ze bedzie mu w zyciu zle:) ktos go bedzie kochal jak wlasne dziecko, kobieta bedzie je nosic pod wlasnym sercem, to ją bedzie kopalo:)
Ewentualnie zawsze mozesz powiedziec ze nie chcesz zapladniac np wiecej niz 3 komorki i wtedy jak bedzie nadwyzka to reszte mrozisz, jakby sie mialo nie udac to bez kolejnej stymulacji zapladniaja te komorki i macie kolejna szanse:)

Aaa i wiesz to że wyslemy na 4 czy 6 sztuk to może się okazać że nie ma zdrowych albo że wszystkie zdrowe więc znowu loteria. Ale po moich przejściach.... będzie co ma być.
Mam nadzieje ze limit zlych zdarzen w zyciu juz wyczerpalas. Oby teraz bylo juz tylko dobrze! :) czekam razem z Toba na dobre wiesci ile bedzie blastek i zaciskam kciuki za wyniki badan! :)

Dzień dobry! Myślałam, że będę pierwsza a tu nic z tego ;) dziewczyny nie ogarniam o 21 już spię bo nie wytrzymuje oczy same mi sie zamykają i wstaje 6-7 :szok: jak nie ja

reklama
Do góry