reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi sie jakos zle wklula i jakims cudem obrzygalo i ta laske i mnie krwia z powierzem, jak fontanna. A na rece w momencie wyskoczyla taka gorka, wielkosci piesci. Jak kilka dni potem szlam na laparo to sie anestezjolozka zlapala za glowe. Chocbym nie wiem jak uciskala to i tak bylo za pozno

Tez tak kiedys mialam tylko na dloniach, bo tam sie durna pielegniarka probowala wbic. Jak zrobily mi sie takie bable o jakich piszesz to sie przestraszylam i kazalam jej isc po kogos, kto wie co robi. Siniaki mialam przez 2tyg.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny no niektóre osoby tak już mają ... Koleżanka ma syna ...kochanego brzdąca...wiedziała że nam jest bardzo ciężko i ta nasza walka jest długa droga i odbija się negatywnie na całym naszym życiu .. Któregoś dnia strasznie uparcie do mnie dzwoniła i dzwoniła a nie dość ze miałam ogromnego doła po wizycie to jeszcze siedziałam w biurze ... Patrzę sms...ze jest w ciąży i jak bardzo się cieszy i och i ahh...no więc zadzwoniłam pogratulować ... To jeszcze dostałam opierdziel ze to nie są szczere gratulacje i że słychać to w moim glosie i ze jej sprawilam Wielka przykrość moim zachowaniem ....
Nosz kur*** tak zle i tak nie dobrze ...

Sądzę ze nie warto rozstrzasac takich sytuacji .pisze to tylko po to żeby Paulinka wiedziała że nie tylko na jej drodze stają takie osoby .!

Pamiętajcie dziewczyny ze mamy siebie i nasze cudowne forum gdzie zawsze każda na każda może liczyć w każdej sytuacji a takimi osobami jak wcześniej pisałam nie watro sie przejmować !
Byłam dzisiaj u tej siostry ciotecznej a jak pojechałam ;) i powiedziałam jej że mnie to bardzo zabolało w jaki ona sposób mi to powiedziała i ze nie powinna tak postąpić bo jak by była na moim miejscu też by bardzo ja to zabolało ze wolałam jak by mi w oczy delikatnie w czasie rozmowy powiedziała a nie zajebala z grubej rury ;) to wiesz co powiedziała ze ona sie brała mi to powiedzieć bo wiedziała ze nnie to będzie bolało i temat sie skończył poszłyśmy na grzyby ;) i jej wkoncu wyrzucilam co mnie boli i jakoś mi lżej ;) A i 5 sloikow grzybów mam hehe

@gosia321 większość klinik robi transfer jak endometrium ma 8, wiec twoje 8.5 wcale nie nie zle. Od grubości ważniejsza jest jego trójlinijność oraz jego receptywność.
@annemarie za grube endo może świadczyć o jego przeroście. I tego nie można bagatelizować. Zastanawiam się dlaczego twoja aktualna klinika nie robi transferu jak endo ma powyżej 10, skoro to raczej standard.

Wole zyc o chlebie i wodzie ale ze swiadomoscia ze robie wszystko co moge. Coz, taka mam nawet prace ze wsio musze miec pod kontrola bo inaczej nie bylabym soba. A klientow i adresy to znam w 90% na pamiec :) ot takie skrzywienie pod sufitem...
Hehe dobra to się podzielę grzybami jak masz sam chleb jeść ;) Ty nasza szalona wariatko uwielbiam Ciebie jakoś dzień bez Ciebie to taki lipny by był ;) byłam dzisiaj i szanownej siostry ciotecznej ;) powiedziałam co mnie boli i poszłyśmy na grzyby i jakoś tak mi lżej i jestem bogatsza o 5 słoików grzybów a ze ona dobrze zbiera to wzięłam ja ze soba ;) wkoncu jej wygadalam co myślę o tym wszystkim ;)

Byłam dzisiaj u tej siostry ciotecznej a jak pojechałam ;) i powiedziałam jej że mnie to bardzo zabolało w jaki ona sposób mi to powiedziała i ze nie powinna tak postąpić bo jak by była na moim miejscu też by bardzo ja to zabolało ze wolałam jak by mi w oczy delikatnie w czasie rozmowy powiedziała a nie zajebala z grubej rury ;) to wiesz co powiedziała ze ona sie brała mi to powiedzieć bo wiedziała ze nnie to będzie bolało i temat sie skończył poszłyśmy na grzyby ;) i jej wkoncu wyrzucilam co mnie boli i jakoś mi lżej ;) A i 5 sloikow grzybów mam hehe
Fajnie że oczysciłyście atmosferę mnie się to z kumpla nie udało

@gosia321 większość klinik robi transfer jak endometrium ma 8, wiec twoje 8.5 wcale nie nie zle. Od grubości ważniejsza jest jego trójlinijność oraz jego receptywność.
@annemarie za grube endo może świadczyć o jego przeroście. I tego nie można bagatelizować. Zastanawiam się dlaczego twoja aktualna klinika nie robi transferu jak endo ma powyżej 10, skoro to raczej standard.
Moja klinika robi transfer jak endometrium ma od 10 do14mm.nie mniej i nie wiecej.Mialam juz dwie histeroskopie i jest w najlepszym porzadku.
Na temat mozna dyskutowac godzinami bo kazda klinika ma swoje wytyczne i tak naprawde nie wiadomo do konca od ilu do ilu powinno byc,poprzednia byla zdania ze do 18-20mm mozna robic,jak robili mi przy 14 tez nic z tego nie bylo.Nie tu moj prpblem lezy.

Sama sie zdziwiłam, gdy pierwszego dnia po dostaniu @ dzwoniłam i chciałam wizyte u Piotrusia umawiać, a tu się dowiaduję, że go nie będzie w piątek i poniedziałek, a w czwartki przecież nie pracuje. Poza tym o weekend zahaczam, więc 5 dni w plecy.

Kuzwa .... ale to na Twój transfer juz bedzie a mój [emoji848] ostatnio miał dobra rękę [emoji29] No zobaczę co we wtorek powie

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Fajnie że oczysciłyście atmosferę mnie się to z kumpla nie udało
Czy ja wiem czy oczyscilysmy nie do końca Ale ale za 2 dni znowu jadę na grzyby do niej więc znowu coś wyjaśnimy powiedziałam jej że tego bobasa to będę traktowała jak swoje ;) ze będę całowała i nosiła na rękach i mi nie zabroni ;) zgodziła się

reklama
No to wychodzi ze przy moim 8.5 tez nie powinno byc transferu
Gosiu ,wiem ze 6mm to za malo,czy 8,5 jest wystarczajace???? nie wiem natomiast pisalam ostatnio o oknie implantacyjnym,jesli ono jest przesuniete,piekne endo tez nam nie pomoze.Temat jest szerszy niz nam sie wydaje,a jak do tego dojdzie immunologia,to juz mogila:(sama wiesz...

Do góry