reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

posiadanie psa było zawsze moim marzeniem. nigdy nie moglam miec bo mama nie tolerowala psa w domu. potem jak juz poszłam na swoje myslałamsobie ze to meczarnia dla psa ze cały dzien w domu. no ale teraz jestem w domu i nie planuje pracy na razie, poza tym dzieci lepiej sie chowaja z pasami no i dla mnie to jest super przygtowanie do dzidzi taka opieka. Poza tym w tym domu tak pusto i źle samej czasami.. a taki kochany do przytulania i spacerków to wspaniala rzecz. ja kocham psy baaardzo. Muszę tylko pomyślec aby:
- wybrac małą rasę, bez długiej sierści
- aby psinka była łagodna i lubiła dzieci

jakies podpowiedzi? :)
Moja to rasa shih tzu. Nie ma sierci tylko wlos wiec jest dobra dla alergikow, dodatkowo codziennie rano ja wyczesuje wiec w domu porrzadek nigdzie nie ma wlosow bo ich nie gubi[emoji4] no i to taki moj maly misio do przytulania [emoji173] gdyby nie ona to w domu bym siedziala sama a tak mam towarzysza i na spacerek wyjdziemy sie dotlenic codziennie. Ja od dziecka mialam psy w domu, moi rodzice kochaja zwierzeta do dzis maja psiaki. Mi maz kupił po 2 nieudanej IUI bo widzial jak to przezywam, odrazu sie w niej zakochalam [emoji7]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a tak z innej beczki czy malowala.ktoras z was meble z sieciowki farbami akrylowymi?' Mam meble z black red white w kolorze wenge i chcislabyn je przemalowac. Mam cala sypialnie tj. 2 szafy, komode, lozko i 2 stoliki nocne tylko sie cykam. Zaczelabym od stolika mocnego, wymienila uchwyt. Dawno mnie to korci ale sie boje bo to nie jest drewno tylko plyta.

Oooo to tak jak mój. Ja teraz psa oduczam spania w łóżku i na kanapie to wiesz jaki jest bunt (i psa i męża).i jak byłam w szpitalu to mój mąż mówi ze pies był zadowolony bo obydwaj na kanapie spali... No to mi wszystko opadło...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Oj to maz psiaka rozpieszcza [emoji4]

Moja to rasa shih tzu. Nie ma sierci tylko wlos wiec jest dobra dla alergikow, dodatkowo codziennie rano ja wyczesuje wiec w domu porrzadek nigdzie nie ma wlosow bo ich nie gubi[emoji4] no i to taki moj maly misio do przytulania [emoji173] gdyby nie ona to w domu bym siedziala sama a tak mam towarzysza i na spacerek wyjdziemy sie dotlenic codziennie. Ja od dziecka mialam psy w domu, moi rodzice kochaja zwierzeta do dzis maja psiaki. Mi maz kupił po 2 nieudanej IUI bo widzial jak to przezywam, odrazu sie w niej zakochalam [emoji7]

A moja sie nie da czesac ale to moja wina bo jak była mała i ja chcialam czesac to mnie gryzla wiec odpuszczalam. Jedynie po grzbiecie sie pozwala, uszy i pyszczek. Ale bez czesania tez skutki nie wypadaja. Najgorzej jest jak idzie spać razem z mezen to w tedy mam problem bo ona oczywiscie sie rozwala na mojej część i sie musze gimnastykowac zeby pieska nie obudzic a tez jakos sie polozyc:rofl2: a ona 4 kg wazy to wiadomo ze to smok:biggrin2:

A moja sie nie da czesac ale to moja wina bo jak była mała i ja chcialam czesac to mnie gryzla wiec odpuszczalam. Jedynie po grzbiecie sie pozwala, uszy i pyszczek. Ale bez czesania tez skutki nie wypadaja. Najgorzej jest jak idzie spać razem z mezen to w tedy mam problem bo ona oczywiscie sie rozwala na mojej część i sie musze gimnastykowac zeby pieska nie obudzic a tez jakos sie polozyc:rofl2: a ona 4 kg wazy to wiadomo ze to smok:biggrin2:
Moja tez 4 kg. To u nas podobnie polozy sie na mojej poduszce i ja potem musze kombinować jak tu sie polozyc [emoji28] moja tylko lapek nie lubi miec czesanych-tylko wtedy mnie gryzie [emoji6]

to było by cudowne ale nie dam rady przekroczyc progu schroniska bo serce mi peknie:(:(
Ale sa fundacje, tez pelne a sa takim "przedsionkiem" schroniska.

No i... nie mozemy tak myslec, bo jesli nikt by do schroniska nie poszedl to one by tam zdechly w samotnosci. Wszystkie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a tak z innej beczki czy malowala.ktoras z was meble z sieciowki farbami akrylowymi?' Mam meble z black red white w kolorze wenge i chcislabyn je przemalowac. Mam cala sypialnie tj. 2 szafy, komode, lozko i 2 stoliki nocne tylko sie cykam. Zaczelabym od stolika mocnego, wymienila uchwyt. Dawno mnie to korci ale sie boje bo to nie jest drewno tylko plyta.
Ja malowałam. Meble w kuchni na biało. Trzeba najpierw zmatowić powierzchnię, wytrzeć z kurzu, odtłuścić i malować. Chyba ze 4 warstwy + lakier.

reklama
  • Ja mysle ze to zalezy od podejscia księdza di tematu. Tak samo jak jest z rozwodami. Niby po rozwodzie nie mozna przystepowac do komunii Św. ale to zalezy od ksiedza. Moja znajoma, głęboko wierzaca poszla zapytac ksiedza po rozwodzie o to i ksiądz powiedzial ze jesli nie ma drugiej osoby to moze przystepowac do Komunii Sw a rozwod nie byl z powodu zdrad czy tego typu rzeczy
Bo rozwód cywilny nie ma dla kościoła żadnego znaczenia. Para dalej jest małżeństwem kościelnym mimo że żyje osobno i dopiero związek z kimś innym jest grzechem cudzołóstwa.
W PL kościół jest mocno powiązany z polityką. stanowisko pis co do in vitro=stanowisko kościoła, co według mnie wcale nie jest równoznaczne ze stanowiskiem Najwyższego.
Bezczeszczenie zwłok też jest grzechem a jednek pobiera się narządy do przeszczepów.

Do góry