hope322
Fanka BB :)
Ale slodziak dla mnie moja suczka tez jest jak czlonek rodziny, kocham ja bardzo. Moja ma juz 11 lat.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale slodziak dla mnie moja suczka tez jest jak czlonek rodziny, kocham ja bardzo. Moja ma juz 11 lat.
Teaż mam na pedał
Nie. Ale mozliwe że szczepienie miałaś obowiązkowe. Ja jestem rocznik 88 i jak szłam się zaszczepić przed operacją to mi pani powiedziała że ja miałam je jako obowiązkowe szczepienie. Zapytaj w przychodni. Ale w 3 klinikach miałam in vitro-Macierzyństwo, Provita i Gyncentrum i w żadnym tego nie wymagali. Ja mialam więc pokazywałam ale nikt tego nie wymagał ode mnie
Oczywiście,że tak. Może inny lekarz będzie miał dla Was lepszy pomysł i zaproponuje coś sensownego.Trzymam kciuki.Robimy te przymusowa przerwę i wracamy do gry. Lekarza zmienię , ale klinika zostaje.
A pisalas ze w zadnej nie chcieli hehe
Bo w tedy pisalam o zeswiadczeniu o szczepieniuA pisalas ze w zadnej nie chcieli hehe
Nie moge bo mam prace biurową, ludzie do mnie laza i jak jutro bede wygladac choc juz teraz wiem ze bede nieciekawie wygladacMam taka nadzieje! Jesli to te to wyj do rana
Zaloz okulary przeciwsloneczne haha dobrze ze mnie widzi tylko 4osoby w pracy...Nie moge bo mam prace biurową, ludzie do mnie laza i jak jutro bede wygladac choc juz teraz wiem ze bede nieciekawie wygladac
Kochana zajdz do lekarza rodzinnego. U mnie wygladalo to tak ze poszlam.do lekarza i powiedziałam ze musze sie zaszczepic przed operacja i dala mi recepte na wykup szczepionki. Jak potem poszłam sie szczepic tego samego dnia juz do innej pani to mi powiedziała ze je to mialam jako obowiazkowe szczepienie. Jestem rocznik 88. Podala mi ta szczepionke ktora juz wykupiłam ale gdybym od razu poszla zapytac czy bylam szczepiona to pewno by mi pani tylko karteczkę dala ze bylam szczepiona. I wiem ze jest kilks wersji szczeoien. Niektore trwaja nawet pol roku a inne chyba miesiac przed zabiegiem i kolejne dawki po ale to najlepiej podejdz do rodzinnego tam gdzie mialas wszysrkiecszczepienia czyli gdzie dzievi przyjmuja bo ja je mialam przed 18-tym rokiem.zyciaJak wyglada szczepienie? W ilu dawkach mialas podawane i w jakim odstepie czasu? Znalazlam wlasnie stary wypis ze szpitala (z 2012 po usunieciu gruczolu barthollina) z badaniami w dniu przyjecia: HBSAg, TP i HCV ujemne. Niestety nie bylam swiadoma koniecznosci szczepienia przed zabiegiem
A ktory jestes rocznik? Jak jest pilns operacja to nie dasz rady sie zaszcxepic bo to wymaga czasuJak wyglada szczepienie? W ilu dawkach mialas podawane i w jakim odstepie czasu? Znalazlam wlasnie stary wypis ze szpitala (z 2012 po usunieciu gruczolu barthollina) z badaniami w dniu przyjecia: HBSAg, TP i HCV ujemne. Niestety nie bylam swiadoma koniecznosci szczepienia przed zabiegiem
KIRy robiłam w krakowie w prokocimiu. To nie to samo co Kariotypy i kosz kiru to tez ok 400 zl z tego co pamiętam ale wyniku sama nie jestes w stanie odczytac i do tego bedzie potrzebny immunologDziewczęta moje mądre główki powiedzcie mi co to są te KIRY? Powinnam takie badanie wykonać ? Jak ono się nazywa? Ile może kosztować? Robi się je z krwii?
A może to ten kariotyp o którym jedna z Was wspominała?
Chce pomóc moim zarodka ale nie wiem jakie badanie zrobić żeby potem nie usłyszeć że tak się zdarza i skoro tak było to czemu się nie przebadała...