reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sylvia, gdzie ty sie leczysz kochana???
Tu mi tej ikonki brakuje;)

Annemarie, a guru Lewandowski właśnie odwrotnie mi powiedział. Ja mam jajnik o znamionach policystycznych + endometriozę. I długo zastanawiał się nad protokołem - mówi ze ten jajnik sugeruje ze lepiej długiego nie robić (przez ryzyko hiperki), ale endometrioza jednak wskazuje ze trzeba by zrobić długi protokół żeby jakość jajek była lepsza. Finalnie wybrał długi protokół, mówi ze lepiej jednak w ta stronę zaryzykować przez wzgląd na endometriozę i ze nie uzyskałam zarodków po krótkim protokole.

reklama
Annemarie, a guru Lewandowski właśnie odwrotnie mi powiedział. Ja mam jajnik o znamionach policystycznych + endometriozę. I długo zastanawiał się nad protokołem - mówi ze ten jajnik sugeruje ze lepiej długiego nie robić (przez ryzyko hiperki), ale endometrioza jednak wskazuje ze trzeba by zrobić długi protokół żeby jakość jajek była lepsza. Finalnie wybrał długi protokół, mówi ze lepiej jednak w ta stronę zaryzykować przez wzgląd na endometriozę i ze nie uzyskałam zarodków po krótkim protokole.
Ja przy pco mialam dlugi z antykami i gonapeptylem :) do stymulacji mensinorm i ovaleap. amh 5,23 i o zadnej hiperce nie bylo ani slychu ani widu:)
Przy pco w reguly stosunek lh do fsh wynosi powyzej 1,5, wiec moim zdaniem nie bez znaczenia jest to, czym jestesmy stymulowane ( to sa takie moje domysly, nie czytalam nic na ten temat bo juz bym chyba sfiksowala:))
U mnie mensinorm to byla mieszanka fsh i lh + do tego ovaleap - fsh. Pecherzykow ponad 10 ale niezbyt rowne wiec komorek 9, dojrzalych 7, zarodkow 6/6, bo tez dobre nasienie...
Ale np u @Joko86 pecherzykow duzo wiecej - na samym puregonie (czyli tylko fsh) ale zarodek 1/6, tylko Joko nie pamietam jak w Was z nasieniem...
Wiec wychodzi mi z tego ze nie tylko protokol ma znaczenie... musialybysmy sobie strzelic jakies statystyki :) ale to chyba bez sensu, bo nie powiemy lekarzowi -"panie ja tego nie chce, przepisz mi cos innego" :)

Dzięki Słońce. Brzmi apetycznie ☺
Chyba pogrążyłaś moją dietę;)
Ale to dietetyczne jest!!!!! :) tylko oczywiscie z umiarem. Raz dziennie np na drugie sniadanie mozna spokojnie cos takiego wszamac, byle rozsadna ilosc:) zobacz z jakich produktow to jest i potem poczytaj np sklad ciasteczek owsianych w sklepie :)

Ja przy pco mialam dlugi z antykami i gonapeptylem :) do stymulacji mensonorm i ovaleap. amh 5,23 i o zadnej hiperce nie bylo ani slychu ani widu:)
Przy pco w reguly stosunek lh do fsh wynosi powyzej 1,5, wiec moim zdaniem nie bez znaczenia jest to, czym jestesmy stymulowane ( to sa takie moje domysly, nie czytalam nic na ten temat bo juz bym chyba sfiksowala:))
U mnie mensinorm to byla mieszanka fsh i lh + do tego ovaleap - fsh. Pecherzykow ponad 10 ale niezbyt rowne wiec komorek 9, dojrzalych 7, zarodkow 6/6, bo tez dobre nasienie...
Ale np u @Joko86 pecherzykow duzo wiecej - na samym puregonie (czyli tylko fsh) ale zarodek 1/6, tylko Joko nie pamietam jak w Was z nasieniem...
Wiec wychodzi mi z tego ze nie tylko protokol ma znaczenie... musialybysmy sobie strzelic jakies statystyki :) ale to chyba bez sensu, bo nie powiemy lekarzowi -"panie ja tego nie chce, przepisz mi cos innego" :)
No u nas ja pcos i mąż problem z nasieniem... Ja mam amh ponad 7.
Nawet w protokole mam napisane że czynnik męski...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ale to dietetyczne jest!!!!! :) tylko oczywiscie z umiarem. Raz dziennie np na drugie sniadanie mozna spokojnie cos takiego wszamac, byle rozsadna ilosc:) zobacz z jakich produktow to jest i potem poczytaj np sklad ciasteczek owsianych w sklepie :)

Że są zdrowe to bez dwóch zdań.
Tylko ten umiar. Ja mam taką zasadę: wszystko albo nic :p Jeszcze się nie zdarzyło żeby mnie coś zmuliło ze słodkości:D
Chyba że zrobię jakąś partię i powiem mojemu żeby zabrał do pracy i przynosił mi codziennie po jednym :-D

Że są zdrowe to bez dwóch zdań.
Tylko ten umiar. Ja mam taką zasadę: wszystko albo nic :p Jeszcze się nie zdarzyło żeby mnie coś zmuliło ze słodkości:D
Chyba że zrobię jakąś partię i powiem mojemu żeby zabrał do pracy i przynosił mi codziennie po jednym :-D
Szczerze mówiąc to nie najesz się tego nie wiadomo ile bo są naprawdę sycące!!! Nawet ja przy 6 muffinku wymiękam :D

ja tego wlasnie nie pojmuje bo zasada jest taka ze wlasnie po krotkim szybkim jest hiperka,dlugi sie robi zeby jajniki nie szalaly i tego nie bylo.Lewy jest ogolnie zwolennikiem dlugiego protokolu,u dziewczyn ktore wczesniej leczyly sie gdzie indziej i mialy inne historie niz PCO tez robil dlugie,wszystkie sa w ciazy.Facet wie co robi,to najwazniejsze:)

reklama
No to nie ma co porownywac. Trudno, trzeba wierzyc na slowo lekarzom i robic co kaza...
powiem wam tylko ze byla tutaj dziewczyna z AMH 29.to nie zart.kazdy dlugi protokol zakonczony mega hiperka i masa pecherzykow z czego pare zostawalo.I co? zaliczyla naturalsa.Maly Wojtus bedzie mial za chwile roczek.Wszystko jest mozliwe:)

Do góry