Też pod kątem. Też boli trochę i tę zaczerwienienie spore ale wyczytałam że bardzo często tak jest. Ciężko się wbija tę igłe. Z Puregonem tak lekko idzie..AA też pod kątem robiłaś? mnie boli aale co zrobić.
reklama
No mój mały jak zacznie to daje kopa za kopem. Ale to super jest!Bardzo. Wiercipieta mala :d a u ciebie?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
dżoasia
Fanka BB :)
niee wiem, nie pomoge ale mam pytanie z innej beczki powtarzasz jeszcze bete przez wizyta?mam pytanie, czy mialyscie na poczatku dusznosci i tak jakby kolatanie serca( cos w rodzaju niepokoju) ? dzis caly czas brakuje mi powietrza, boli brzuch a dole i caly czas mam wrazenie jakbym sie czegos bala.
annemarie
mam pytanie, czy mialyscie na poczatku dusznosci i tak jakby kolatanie serca( cos w rodzaju niepokoju) ? dzis caly czas brakuje mi powietrza, boli brzuch a dole i caly czas mam wrazenie jakbym sie czegos bala.
bierzesz estradiol?
annemarie
Tu wlasnie jest mowa o wczesnym wygasaniu czynnosci jajnikow... szczerze mowiac majac 42-45 lat juz bym sobie chyba dala siana ze staraniami o dziecko. Nie mowie tego zeby kogos obrazic tylko ze swojej perspektywy patrzac - najlepsze lata zycia juz mi zeszly na mysleniu "nie zmienie pracy bo moze zajde, nie zrobie tego czy tamtego bo moze akurat..." do dupy to wszystko :/
wszystkko zalezy od tego w jakiej sytuacji zyciowej sie znajdujesz.Ja mam 42 lat i tak dlugo jak jest opcja bycia w ciazy nie mam zamiaru " dawac sobie siana" nie uzalezniam od ciazy ani pracy,ani zycia.Jasne ze myslenie i nakrecanie sie dominuje zycie,trzeba nauczyc sie z tym zyc i nie wmawiac sobie ,ze "musi sie udac" tylko ze spokojem do tematu podejsc. Sa dziewczyny ,ktore i po 10 lat walcza bo sobie zycia bez dziecka nie wyobrazaja i predzej czy poznie dobijaja tej 40 dziestki.Takie zycie i na szczescie przestaje byc czyms dziwnym ciaza w takim wieku.
dżoasia
Podziwiam Cię, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, ja już po prostu wymiękam, mimo "młodego wieku" mam już za sobą siedmioletni bagaż niepowodzeń a ostatnio jest już coraz gorzej I nie wyobrażam sobie życie bez dziecka ale i nie wyobrażam sobie że przede mną 10 kolejnych lat wyrzeczeń i ciągłej gonitwy... Niestety nie mogę sobie pozwolić na "normalne" życie i leczenie w prywatnych klinikach bo mnie zwyczajnie na to nie stać... 7 lat po ślubie, a nie byliśmy nawet na normalnych wakacjach bo wcześniej nie było jak a teraz urlopy spędzam siedząc w domu zamiast na l4 bo przecież jakbym 6 raz w ciągu roku taki świstek zaniosła pracodawcy to i święty by mnie wypierd**ił na zbity pysk w końcu... zresztą każde 50gr ostatnio obracam 5 razy zanim wydamwszystkko zalezy od tego w jakiej sytuacji zyciowej sie znajdujesz.Ja mam 42 lat i tak dlugo jak jest opcja bycia w ciazy nie mam zamiaru " dawac sobie siana" nie uzalezniam od ciazy ani pracy,ani zycia.Jasne ze myslenie i nakrecanie sie dominuje zycie,trzeba nauczyc sie z tym zyc i nie wmawiac sobie ,ze "musi sie udac" tylko ze spokojem do tematu podejsc. Sa dziewczyny ,ktore i po 10 lat walcza bo sobie zycia bez dziecka nie wyobrazaja i predzej czy poznie dobijaja tej 40 dziestki.Takie zycie i na szczescie przestaje byc czyms dziwnym ciaza w takim wieku.
Tobie jak najbardziej życzę powodzenia, należy Ci się. I tak jak napisałam - podziwiam Cię za wytrwałość cierpliwość no i wiedzę, którą się z nami dzielisz
annemarie
Oczywiscie i jak widzisz co rusz kliniki przescigaja sie w nowych metodach wspomagania majacych pomoc...zajsc w ciaze ,czy nabic kase na naiwnych ludziach.?? Ktos kto przechodzi pierwsza procedure nie ma zielonego pojecia o tym wszystkim i ufa lekarzowi ktory np.proponuje IUI przy nieruchomych plemnikach.Smutne to jest,ale niestety taka prawda.I wlasnie z takich miejsc jak tutaj dziewczyny dowiaduja sie co i jak .Trochę racji jest w tym co piszesz. Ale powiedzmy sobie szczerze...kliniki leczenia niepłodności są w wiekszosci nastawione tylko na zysk. Największy zysk daje nie próba leczenia tylko in vitro i to jeszcze zrobione po najniższej lini oporu (bo przecież zaraz za kasą najważniejsza jest skuteczność, bo to napędza kolejną kasę). I tak przy słabych komórkach lub plemnikach od razu proponują dawcę, bo to zwieksza szansę...na podniesienie ich skuteczności. Odsyłanie klientów do innych, bardziej wyspecjalizowanych jednostek leży w interesie pacjentów, ale już kliniki nie.
Nie mam takich odczuc co do klinik w ktorych ja bylam,robili co mogli ale moja immunologia wygrywa za kazdym razem.Wierze tez ,ze sa jeszcze porzadni lekarze i kliniki ktore chca faktycznie pomoc.Moja klinika odeslala mnie do Czech ,poniewaz tutaj (w DE) maja rece zwiazane i wielu rzeczy im nie wolno robic nie zrobili tego bo chcieli sie mnie pozbyc ,tylko dlatego ze chca mi pomoc.
annemarie
Podziwiam Cię, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam, ja już po prostu wymiękam, mimo "młodego wieku" mam już za sobą siedmioletni bagaż niepowodzeń a ostatnio jest już coraz gorzej I nie wyobrażam sobie życie bez dziecka ale i nie wyobrażam sobie że przede mną 10 kolejnych lat wyrzeczeń i ciągłej gonitwy... Niestety nie mogę sobie pozwolić na "normalne" życie i leczenie w prywatnych klinikach bo mnie zwyczajnie na to nie stać... 7 lat po ślubie, a nie byliśmy nawet na normalnych wakacjach bo wcześniej nie było jak a teraz urlopy spędzam siedząc w domu zamiast na l4 bo przecież jakbym 6 raz w ciągu roku taki świstek zaniosła pracodawcy to i święty by mnie wypierd**ił na zbity pysk w końcu... zresztą każde 50gr ostatnio obracam 5 razy zanim wydam
Tobie jak najbardziej życzę powodzenia, należy Ci się. I tak jak napisałam - podziwiam Cię za wytrwałość cierpliwość no i wiedzę, którą się z nami dzielisz
Ja tych problemow nie mam,tzn .mam tylko inneMam doroslego syna ,maz ma 3 dzieci z poprzedniego malzenstwa i nic nie stoi na przeszkodzie zeby nam sie rodzina powiekszyla.Przestalam "czuc" ze na pewno sie uda po pierwszych 3 transferach i powiedzialam sobie ze in vitro nie zapanuje nad moim zycie.Pomimo 17 transferow,3 stymulacji ,milionow przeczytanych stron,badan do wyrzygania,mam sile podejsc do nast procedury tym razem z dawczynia.Nie mozemy nic innego tak naprawde zrobic jak probowac i przyjmowac kolejne ciosy.Mnie to juz nie boli ,chociaz oczywiscie marze zebym w koncu nie poronila, tylko byla w normalnej zdrowej ciazy.I patrze pozytywnie i zyje normalnie przed i po .A reszta...? nie jest do przewidzenia
Tez tobie zycze powodzenia i uwazam jest to cholernie niesprawiedliwe ,ze jestrscie takie mlode i tak was zycie doswiadcza.
reklama
ewelin85
Przepraszam że pytam jak chcesz to nie odpowiadaj, to znaczy że byłaś już kiedyś w szczęśliwej ciąży? a teraz pojawił się problemJa tych problemow nie mam,tzn .mam tylko inneMam doroslego syna ,maz ma 3 dzieci z poprzedniego malzenstwa i nic nie stoi na przeszkodzie zeby nam sie rodzina powiekszyla.Przestalam "czuc" ze na pewno sie uda po pierwszych 3 transferach i powiedzialam sobie ze in vitro nie zapanuje nad moim zycie.Pomimo 17 transferow,3 stymulacji ,milionow przeczytanych stron,badan do wyrzygania,mam sile podejsc do nast procedury tym razem z dawczynia.Nie mozemy nic innego tak naprawde zrobic jak probowac i przyjmowac kolejne ciosy.Mnie to juz nie boli ,chociaz oczywiscie marze zebym w koncu nie poronila, tylko byla w normalnej zdrowej ciazy.I patrze pozytywnie i zyje normalnie przed i po .A reszta...? nie jest do przewidzenia
Tez tobie zycze powodzenia i uwazam jest to cholernie niesprawiedliwe ,ze jestrscie takie mlode i tak was zycie doswiadcza.
Nie mam się kogo zapytać a ty masz chyba największą wiedzę jakiś powinien być wynik allo mlr mojej znajomej wyszło 0 lekarz powiedział że ok ale coś mi się wydaje że ktoś pisał o 40?
Podziel się: