reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze to lekarz z gyncentrum ja chyba oszukał bo powiedział że jest wszystko ok ona już raz poroniła wszystkie wyniki ma ok drożne jajowody a ja namawiał na ivf?
Ewelin ,przeoralam z 10 stron ,zeby to bzdur nie wklejac ,wynik 0 % jest najgorszym z mozliwych.Immunologa niech dobrego poszuka i nie wywala kasy w powietrze.To sa wlasnie te kliniki ,ktore na immuno sobie gwizdza.i nic z tego nie robia:(

reklama
Ewelin ,przeoralam z 10 stron ,zeby to bzdur nie wklejac ,wynik 0 % jest najgorszym z mozliwych.Immunologa niech dobrego poszuka i nie wywala kasy w powietrze.To sa wlasnie te kliniki ,ktore na immuno sobie gwizdza.i nic z tego nie robia:(
Też mi coś nie pasowało oni ja chyba chcą naciągnąć na ivf ale najpierw zaproponowali 6 inseminacji a potem ivf

mam pytanie, czy mialyscie na poczatku dusznosci i tak jakby kolatanie serca( cos w rodzaju niepokoju) ? dzis caly czas brakuje mi powietrza, boli brzuch a dole i caly czas mam wrazenie jakbym sie czegos bala.
Ja tak miałam
I duszności i kolatanie serca i to uczucie leku. Przeszło mi gdzieś koło 5 tygodna ciąży

@Iskra_82 przytulam kochana.
@annemarie coś w tym jest co piszesz [emoji5] ja Novum ich wyników nie podniosłam (4 stymulacje, kilkanaście podanych zarodków) ... ale prawda jest taka, że pomagają wielu parom, ale moim zdaniem nie radzą sobie z tymi trudnymi przypadkami... jak przychodzisz do nich zrobić ivf to zrobią a jak nie wychodzi to robią kolejne... nie szukają problemu...
@czarnula1 grunt że wszystko ok. Cudownie [emoji173]️
@M@gda na takie wieści czekałyśmy [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ pięknie.
@gooossia17 czy zastanawiałaś sie jakie ryzyko niesie podanie dwóch zarodków? Mogą z tego i czworaczki wyjść ... podwójny transfer wcale nie zwiększa bardzo powodzenia transferu.
@annemarie Pomyslałam to samo co @ewelin85 co sprawdzałaś z immunologii? Po takich przejściach zaleciłabym ci wizytę u drobnego immuno... A czy twoj m badał plemniki? To że ma dzieci nie oznacza że teraz nie ma problemu...

Mnie Novum wkurzylo a raczej konsultantka Lewego.A ze mam do nich 1000 km to sobie dalam spokoj.Mieszkalabym w PL pewno bym drazyla temat dalej. Ale ,robia super robote,Lewy jest szczery jak widzi ze bedzie trudno to tak mowi,ze bedziemy probowac .Nie ze sie na 100 % uda.Ostatnio zaciazyli byla forumowiczke z problemami immuno po paru poronieniach i kompletnym braku nadzieji.Pomysleli i udalo sie.Maja super embriologow,kochac sie z nimi nie musicie.

@Iskra_82 przytulam kochana.
@annemarie coś w tym jest co piszesz [emoji5] ja Novum ich wyników nie podniosłam (4 stymulacje, kilkanaście podanych zarodków) ... ale prawda jest taka, że pomagają wielu parom, ale moim zdaniem nie radzą sobie z tymi trudnymi przypadkami... jak przychodzisz do nich zrobić ivf to zrobią a jak nie wychodzi to robią kolejne... nie szukają problemu...
@czarnula1 grunt że wszystko ok. Cudownie [emoji173]️
@M@gda na takie wieści czekałyśmy [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ pięknie.
@gooossia17 czy zastanawiałaś sie jakie ryzyko niesie podanie dwóch zarodków? Mogą z tego i czworaczki wyjść ... podwójny transfer wcale nie zwiększa bardzo powodzenia transferu.
@annemarie Pomyslałam to samo co @ewelin85 co sprawdzałaś z immunologii? Po takich przejściach zaleciłabym ci wizytę u drobnego immuno... A czy twoj m badał plemniki? To że ma dzieci nie oznacza że teraz nie ma problemu... wysokie nk można obniżyć wlewami z intralipidu :)
W ciąże zaszłam odrazu po udroznienu jajowodu, rok później były już niedrozne i doszło hashimoto miałam 2 transfery bez inplantacji zbieram kasę na następne podejście i chyba musze się wziąć za immunologie ale od czego zacząć

reklama
Tu sie nie zgodzę bo w gyncentrum jest immunolog do ktorego kieruja po niepowodzeniach. Ktory lekarz powiedzial tam ze allo mlr 0 jest ok? W gyncentrum przyjmuje dr Sydor do ktorego wyslal mnie dr Grettka

Do góry