reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Marciczka- ja brałam luteine dopochwowo najpierw 3*2 a 5 dpt po badaniu progesteronu 3*4 i do 8 tc po czym wróciłam do mniejszej dawki i juz nie biorę . A do tego cały czas brałam Duphaston doustnie 3*2 i mam go brać do 16tc. Brałam tez clexane do 10tc i estrofen. Tak wiec progesteronu brałam ok 800-1000 mg ale robiłam co tydz badania i naprawdę miałam niski i bez tego bym nie donosila ciąży dlatego warto sprawdzać

reklama
Witam dziewczyny, to mój 1 post (jak widać :D ) na tym forum, na wstępie chciałam serdecznie pogratulować wszystkim tym, którym w końcu się udało i będą upragnionymi mamusiami, oraz trzymam kciuki za te, które dalej walczą.
To jest moje 1 IMSI - transfer miałam w ten wtorek, podane w 3 dniu 2 zarodki - 8A i 6B komorkowe.
Martwi mnie tylko jedno, gdyż od wczoraj zaczyna mnie brzuch boleć jak na @ :( a dzisiaj boli coraz bardziej, czasem miałam wrażenie, że dostałam miesiaczki i musiałam lecieć do toalety sprawdzić czy czasem co nie leci ;p dodatkowo zaczęły mnie pobolewać i kłuć delikatnie piersi. Kurcze boję się, że to oznaki niepowodzenia, a nie mamy żadnych mrozaczków, i musielibyśmy zaczynać od nowa :(
Mam nadzieję, że mogę zostać z wami na tym forum :D:D

zolwik , Witaj. Nie pomoge Ci ale kobitki bardziej doswiadczone :) z forum z pewnoscia Ci odpowidza.

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie. Nie powinnam zatem podwyzszyc sobie dawke progesteronu? Duza dawka nie zaszkodzi implantacji?

Testować będę w 10 dpt czyli dokładnie za tydzień :szok:, dlatego mnie to tak stresuje, że tak wcześnie objawy @ mam i to dość silne chwilami

zolwik tak jak napisała miska poczekaj cierpliwie do bety. Takie objawy nie muszą oznaczać niepowodzenie, często są dobrym znakiem- dziewczyny pisały tu już o tym niejednokrotnie i historie wielu to potwierdzają. życzę powodzenia i oczywiście wita na forum. A gdzie podchodziłaś??

Ja nadal czekam na @ dzięki za dobre słowa, ale nie da się nie stresować. Najbardziej boję się o dawczynie- żeby się nie przestymulowała:(

Agapl- tak samemu chyba bym nie zwiększała progesteronu . Mi kazał badać co tydz Moj gin prowadzący i on mi zwiekszal dawkę a wszystko odbywało sie telefonicznie. Szczerze to nawet nie wiem jaki poziom miałam po transferze ale jakoś w 11 dpt miałam po tylu tabletkach tylko 9 gdzie norma w ciąży jest od 9-40 jakoś tak .

Zolwik- ja w 4dpt i w 6dpt tez miałam klucia w macicy i brzuch mnie bolal. Piersi tylko przed i trochę po transferze mnie bolaly a potem nic. Ból jak na @ do tej pory czasami mam. Musisz cierpliwie czekać :)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) chyba świruję już przez to ciągłe czekanie :( 
anioleczek12341 podchodziłam w Provicie w katowicach 

Dzieki wielkie dziewuszki. czekam zatem z moimi 400mg prodesteronu do poniedzialku. Wtedy mam tez miec wizyte z moja prowadzaca lekarka.Zapytam co z tym progesteronem.

Milego wieczoru BUZIAKI :-)

reklama
Do góry