reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dzięki kochana. Dieta Dąbrowskiej to masakra???? Jak to?
Ja robię dokładnie to co Ty. Leżę i czytam super kingę :):) I nie mam zamiaru nic robic do 13 a co!!!
Tak w skrocie dieta dabrowskiej oparta jet na sanych warzywach i owocach- przynajmniej pierwszy jej etap, ktorymoze trwac przez kilka tyg. Wtedy pozbawiasz organizm bialka (budulec miesni), tluszczu (potrzebnego chocby do rozpuszczenia wit a,e,d,k) i weglowodanow zlozonych (z ktorych czerpiesz energie). Twoj organizm przelacza sie na tryb oszczedny bo dostarczasz mu zaledwie kilkaset kcal dziennie zamiast np 2000. Potem jak zaczynasz jesc normalnie to organizm domaga sie duzo energii, zeby odrobic powstale straty i nagromadzic zapasy na wypadek, jabys go znowu chciala przeglodzic. I to jest efekt jojo.

reklama
QUOTE="meg86, post: 15588582, member: 167410"]Dziewczyny wczoraj zdecydowałam że nie będę robić badań prenatalnych. Ponieważ tak czy inaczej urodze moje dziecko na które czekałam 8 lat.
Czy myślicie że to źle?[/QUOTE]
Mamy ten komfort że mamy wybór czy robić czy nie. Ale badań nie robi się po to czy urodze czy przerwę ciążę. badania prenatalne robi się aby ocenić zdrowie dziecka i ewentualnie jak je leczyć. Bo czasem trzeba szybko po porodzie interweniować lub jeszcze w łonie matki.

reklama
Do góry