reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz ja też wylądowałam w szpitalu w 7 tc z krwawienie i też miałam diagnozę "pronienie zagrazajace". I lekarze w szpitalu nic nie widzieli od czego to ale moja dr 5 dno wcześniej robiła mi usg i mówiła że jest krwiak i to on się opróżnił ale w szpitalu już go nie było widać. Nie martw się. Mi lekarze wtedy kazali leżeć i było ok. I mówili że do 16 tyg mogą się zdarzac krwawienia. Trzymam kciuki za was!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Dziękuję. Ale dalej krwawienie jest i dali mi tylko tabletki....

reklama
A nie ma nigdzie krwiaka? moja powiedziała mi wczoraj że możliwe ze jest bo u mnie zaczyna się odklejać kosmówka nie dużo jak mówiłam ale coś tam zaczyna nie dobrego się dziać i też pozostaję w domku przez pare dni i będe obserwowała.Musi być u nas dobrze nie ma innej opcji ;)
Nie widzieli krwiaka chyba że jest gdzieś schowany

Dużo zależy od woli lekarza u mnie zapladniane były wszystkie komórki a nie miałam jakiś szczególnych wskazań ani wieku
Wiadomo, niektórzy pójdą na rękę, ale generalnie ryzykują bo to niezgodne z ustawa.

Trzymaj się meg!!
W nOvum musisz koniecznie zrobic histero przed owu! I już ci mówię dlaczego - mi nie wytłumaczyli i przez to miałam schody - bo oni wykonują badanie histochemiczne i ono pokazuje czy nie ma komórek plazmatycznych które wskazują na infekcje. Ale od owulacji takie komórki plazmatyczne są fizjologicznie normalne wiec wynik wyjdzie fałszywie dodatni. Wiec absolutnie nie umawiaj histero w nOvum dalej niż 3 dni przed owu.
Potem jak wyjdzie zle wynik badań histochemicznych to brałam antybiotyk Doxycykline, i po min 5 dniach od antybiotyku biopsja. Ale znowu - MUSI być przed owu bo wynik wyjdzie fałszywie dodatni. Ja tak właśnie pojechałam do wawy 350km w jedna stronę niepotrzebnie bo się okazało ze już po owu. Gdybym wiedziała to bym lokalnie to sprawdziła. Także ja musiałam cykl odczekać żeby być przed owu. Jeśli już cykl się czeka to wymagają wymazu z szyjki czystego. Mi wyszła bakteria jakaś ale Wojewódzki kazał mi brać antybiotyk 5 dni i przyjechać mimo wszystko.
Po ok tygodnia od histero i od biopsji jest wynik.
Biopsja kosztuje 430zl. Histero 2100.
Badania do histero - dają na ulotce. Zaraz znajdę i ci wyślę zdjęcie.

I mocniejsza ta miesiączka była bo nie wiem jak sie przygotować ? Czy będzie Armagedon czy tak zwykła jak zawsze

Ja miałam zwykła @ zupełnie nie była silniejsza.

Nie widzieli krwiaka chyba że jest gdzieś schowany
Mi tez dawali tylko tabletki i to Cerutin i Nic wiecej plus bralam moje ktore do tej pory biore.U mnie sa sama brudy i co chwile tez zagladam,moja gin mowila zeby sie nie stresowac itd.A poza tym to w u mnie nie wiedzieli skad krwawienie ale ogolnie mialam wrazenie ze ONI chyba w ogole nie mieli pojecia o niczym w tym w szpitalu.

Hej dziewczyny dzisiaj 2 dzień od odstawienia leków a @ nadal nie ma i nic na nia nie boli tylko mnie wysypalo mam taka duża opryszczke na ustach ze wyglądam jak bym po botoksie była chyba pójdę jutro do lekarza aby dał na to jakis antybiotyk nie wiem od czego ona się zrobiła ale przed samym transferem też miałam ale w kąciki ust i pytałam lekarza czy to nie przeszkadza powiedział że nie ciekawe czy naprawdę nie przeszkadzało
Opryszczka w ciąży grozi jedynie przy opryszce narządów płciowych. Natomiast co do wgryzienia się kropka może opryszczka wargowa pomóc na tej zasadzie ze organizm będzie ja zwalczal a nie kropka...Pewnie Ci wyszło z osłabienia organizmu

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Do góry