reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A jak u Ciebie po tym puregonie? czekam razem z Tobą na piątek!
więc ja wyluzowałam :) Nastawiłam się że szału nie będzie i że po prostu zamrozimy teraz pecherzyki i kolejna stymulacja od razu i nazbieram ich więcej. A jeżeli okaże się że urosło ich troche to będę pozytywnie zaskoczona :) Oczywiście w piątek dam znaka :)

Mnie jak bąk upali to mam straszny odczyn a jak zaczynam drapać to robi się meeeega ogromny - a jeśli po szczepieniach duży odczyn to dobry znak to drap ile wlezie :D
Też idę nynu, jutro mam wolne to was będę nękać :D
o Pani ja dziś spałam do 10.30 i to mąż mnie tel. obudził. I wiecie co śniłam? Zeb yłam w laboratorium u embriologów i widziałam jak hodują zarodki. Tylko jakieś owady tam fruwały po sali, jakieś robale.. fuj!

Nigdy w zyciu serio. Oczywiscie informacja o tym ze m nie ma plemnikow byla jakby mi zycie w pysk dalo ale od razu zgodnie zdecydowalismy ze dawca i m od poczatku stwierdzil ze nie ma z tym najmniejszego.problemu. nawet sie smial ze to i dobrze ze geny jego rodzinki nie beda sie juz rozsiewac[emoji23]
Oboje podeszlismy do tego tak po ludzku po prostu.
Oczywiscie chcialabym zeby m byl biologicznym ojcem bo jest bardzo dobrym czlowiekiem.ale wiem ze cala ta dobroc i tak przekaze dziecku[emoji4] i ze bedzie najlepszym ojcem na swiecie (zawsze dzieci go uwielbialy)

I powiem Ci ze jak podchodzilam do trzech iui to jakos o tym dawcy caly czas myslalam itd a tym razem az sie sama dziwie ze wogole sie na tym nie skupialam ani nie rozmyslalam. Jakos wytarlam ten fakt z mozgu[emoji4] i nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia.

A jezeli sie boisz ze m by wyparl sie dziecka kiedys to od strony formalnej dodam ze oboje podpisujecie papiery i m podpisuje ze on jest prawnie ojcem itd wiec gdyby np sie z Toba rozwiodl to dalej prawnie pozostaje ojcem i ma wszystkie obowiazki, alimenty etc..
Kredka super podejscie :) Twój emek musi być fajnym facetem :)

To już prędzej ten urolog doprowadza mnie do szału jeśli chodzi o rozmowę . tłumaczy i mówi wszystko tak jakby miał nas za debili :errr: ale to nie zmienia faktu ze specjalistą jest bardzo dobrym ;)

Nam niestety nie pomógł. Zalecił by w cyklu stymulowanym z punkcją starać się naturalnie bo są duże szanse (ilość plemników wzrosła nagle ponad normę, ale morfologia dalej 0 i jeszcze bakterie).
Ja mam w ogóle jakieś "szczęście" do lekarzy. Kiedyś internista bez żadnych badań stwierdził że mam astmę i chciał ją leczyć antybiotykiem :errr:

Witaj ;))
Czy sami chcieliscie taki odstep czasu czy lekarze przekonywali by poczekac? Corka ma 5 mscy , nie kontaktowalam jeszcze kliniki bo z przyczyn osobistych to jeszxe nie mozliwe wiec nie znam slow lekarza czy JuZ mozna jak tak to kiedy najlepiej , Ja JuZ psychicznie fizycznie gotowa na nastepne a wiadomo liczyc tez sie trzeba ze walka bedzue trudna , u nas problem tarczyca-niedoczynnosc (wiek 37.5)
Gratulacje coreczki!!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj., też się zastanawiam ile czasu trzeba odczekać do następnego podejścia po porodzie.? Mam blastki które czekają na nas póki co myślimy o malenstwie które mam w brzuchu :)Ale ciekawa jestem czy to pół roku czy rok jak to wygląda

reklama
Do góry