reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hehehe chyba go dostane minelo 5 h od wizyty a mi znowu krew sie pojawila :/ no kur*** masakra ale co będę obserwowala napisałam niedawno do ginek z zapytaniem co mam robic to napisala ze nic nie robic do zobaczenia za 2 tyg tyle
Leżeć w łóżku!

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Ja generalnie nadwagi nie mam.Mam 171 cm i wagę 68 kg. ale leniuchem jestem. Dziś natomiast się ogarełam i z rana był krótki jogging :) co do odżywiania staram sie cukier ograniczac od jakiegos juz czasu. Muszę wprowadzić na pewno wiecej warzyw i owoców. No właśnie jakiś pomysł na zdrowy obiadek na dziś? :):) i kolację? :)
hehe ulotniłam się do pracy i pewnie już za późno na obiad :D ale na jutro polecam łososia pieczonego w trawie cytrynowej (duuużo zdrowych kwasów omega 3), do tego warzywka gotowane, pasta z avocado i soku z limonki i np kasza bulgur (moja ulubiona :D) a na kolację sałatka z orzechami i ciecierzycą (białeczko, kwas foliowy i 0 cholesterolu) i vinegretem

A który jesteś dpt? Ja zarodek zobaczyłam 33dpt. Wcześniej tez nic nie było widać. Tyle ze betę mialam wysoką

24dpt. Powiedziała, że na 90% nic z tego nie będzie. Pęcherzyk jest za mały i nie ma nawet ciałka zółtkowego.
Swoje już wypłakałam i nie chcę się nakręcać że może jakimś cudem...
Tylko to czekanie dobija...czekanie na nic.

hehe ulotniłam się do pracy i pewnie już za późno na obiad :D ale na jutro polecam łososia pieczonego w trawie cytrynowej (duuużo zdrowych kwasów omega 3), do tego warzywka gotowane, pasta z avocado i soku z limonki i np kasza bulgur (moja ulubiona :D) a na kolację sałatka z orzechami i ciecierzycą (białeczko, kwas foliowy i 0 cholesterolu) i vinegretem

Tak smacznie piszesz że aż zachciało mi się jeść :-D

24dpt. Powiedziała, że na 90% nic z tego nie będzie. Pęcherzyk jest za mały i nie ma nawet ciałka zółtkowego.
Swoje już wypłakałam i nie chcę się nakręcać że może jakimś cudem...
Tylko to czekanie dobija...czekanie na nic.
Ja byłam 23dpt i tak jak pisalam nic nie było widać. Nie chcę Cię niepotrzebnie nakręcić....

reklama
Dziewczyny czy mam na własną rękę robić jakieś badania ? Po nie udanym transferze chciałabym aby następny sie udał a jak robić to jakie ???
Mi po biochemicznej zlecił ana1, ana2, przeciwciała przeciwłożyskowe, czynnik V-Leiden i anty-TPO, anty-TG. Wszystkie wyszły ok ale tak czy inaczej przepisał teraz taki lek accofil, który się podaje np po przeszczepach szpiku kostnego. Ma on za zadanie zmobilizować komórki macierzyste do działania tak, aby organizm nie odrzucił przeszczepu (w moim przypadku zarodka). Zobaczymy czy podziała... Jest też możliwość, że tamten zarodek mógł być wadliwy genetycznie lub być może miałam skurcze macicy, które uniemożliwiły poprawne zagnieżdżenie zarodkowi... tego nie wiem ale ten lek jeśli nie pomoże to i nie zaszkodzi... Oprócz tego dostałam relanium w dawce 2mg na dobę, żeby mi macica nie fiksowała. Możesz o te badania zapytać teraz na wizycie jeśli nie miałaś ich robionych.

Do góry