reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ty mnie nie przepraszaj bo nie masz za co . Widzisz może tak jak koleżanka napisała trzeba wyciszyć jajnik . Myśle ze Twój lekarz tez teraz już będzie wiedział jak reagujesz na leki i może zwiększy dawki by Cie bardziej wystymulować by było więcej zarodków . Musisz walczyć bo naprawdę warto . Mój organizm zabijał wszystkie zarodki bo traktował je jak intruza . Zawsze miałam super klasy i tez nie mogłam pojąć czemu . We wnętrzu kobiety zachodzi tyle rzeczy przy zagnieżdżeniu ze nawet sobie tego nie wyobrażamy i wystarczy ze coś tam się nie zgra i dzieje się jak u Ciebie . A co do syna to Ja tez byłam pewna ze to będzie chłopak . Jak widziałam blastke przed podaniem nazwałam go Ksawery . Mówiłam do niego jak do chłopaka , wybierałam ciuszki dla chłopaków wózek dla chłopaka totalnie wszystko . I jak usłyszałam ze dziewczynka to mówię ze jak przecież ja mam chłopaka [emoji12] oj tak się wkręciłam ze długo było mi to przyswoić .Zobaczysz zleci szybko i będziesz nam tu machała na forum pozytywnym testem .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z godziny na godzinę jest ze mna lepiej na poprawę humoru Paznokcie sobie zrobię a co mi tam przynajmniej Paznokcie bede miała ładne dam radę silna jestem mam 24 lata więc do przodu

U mnie była immunologia . Miałam za wysokie komórki NK , problemy z cytokinami i tarczyca . Partner tez miał słaba morfologię . Byłam u Głąbowskiego ale po pozytywnym usg przeszłam do Gródeckiej bo będę rodziła w Zdrojach i potrzebowałam lekarza który tam pracuje.

Kochana a jakie leki przyjmowałaś w związku z problemami immunologicznymi?? Pewno pisałaś już o tym wczesniej ale nie chce mi się przeglądać wszytskich postów;/ u mnie też jest problem z immunologią. Mam zawyżone NK na co będę mieć 2 wlewy z intralipidu-7 dni przed transferem(pójdę na intralipid 7dc) i dzień przed transferem, u mnie też problem z allo mlr-ami i w poniedziałk mam doszczepienie przed transferem. W pniedziaek będę robić badanie panel cytokin czy coś w tym stylu-mam zapisane od immunologa. I w związku ze szczepieniami immunolog zabronił mi brać encortonu. Musze mu zaufać choć nastawiałam się na encorton ale on podobno może zahamować działanie szczepień

Ja jadłam normalnie i nawet mała kawę z rana piłam oczywiście więcej mleka niż kawy [emoji3]

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Pamietam bo jeszxe mi dawalas rade tez ze moge pic kawe hah wiec w 2 mscu zaczelam pic bo zasypialam w robocie ... ehhh jak ten czas leci co

Ja wiem dziewczyny ze że dam radę ja wiem ze się pozbieram już jutro będzie lepiej ja to wiem ale tak szczerze moge sie jeszcze łudzić że to jesZcze urośnie???
niestety , ale jak juz spadla przy tak niskiej wartosci to nie. ja pieresza bete mialam w 9dc 3,7 cos potem w 11 wzrosla do 7 cos ( dokladnie nie pamietam) i tak sobie rosla przez okolo 2 miesiace az do 1046, wyladowalam w szpitalu , i tam dopiero zaczela mi spadac i soadala kolejne dwa. wiec moze to i lepiej ze jak mialo sie skonczyc zle to skonczylo sie to szybko, mozesz sszybciej przygotowac sie do kolejnej proby. wiem ze to bardzo przykre, ale wierz mi to czekanie, niepewnosc . teraz jestem po drugim crio 17.08 i tez sie boje, ale wolalabym zeby przy betowaniu nic nie wyszlo niz zeby sytuacja sie powtorzyla. wiec dzis sie wyplacz, wykrzycz a jutro glowa do gory i napewno kiedys zostaniemy mamusiami

Z godziny na godzinę jest ze mna lepiej na poprawę humoru Paznokcie sobie zrobię a co mi tam przynajmniej Paznokcie bede miała ładne dam radę silna jestem mam 24 lata więc do przodu
I tak trzymać kochana!!! WIem że jest ten stres z uwagi na jeden jajnik ale wiesz przynajmniej że teraz zarodek za zaimplantował. Ja bym zbadała co było przyczyną jego utraty. bo mógł to być kiepski zarodek a mogła zadziałać immunologia. Ja jak straciłam ciążę w 6 tygodniu to lekarz stwierdził że był kiepski zarodek. A dziś myślę, że gdybym wiedziała o moich immunologicznych przeszkodach to może już byłabym mamą i zarodek zostałby ze mną. Są oczywiście dziewczyny którym się udaje bez szczepień, intralipidu, ale trzeba próbować wszytskiego. Jesteś dzielna. Umawiaj się do lekarza i wymyślcie nowy plan działania. A jutro może jakieś kino, kolacja. Ważne żeby w tych chwilach być razem. Tak myślę że te nasze straty są dobrym testerem związku. Mój mąż dawno mógłby znaleźć inną kobietę, zdrową kobietę, która dałaby mu dziecko bez tych wszytskich in vitro a mimo wszytsko jest ze mną dalej. i mimo iż pół życia praktycznie jestesm już z nim to ta miłość do niego z dnia na dzień jest większa. Co nas nie zabije to nas wzmocni.

Ja nie wiem czy mam skurcze macicy ale przy następnym transferze, za wskazaniem jednej dziewczyny będę mieć podany asotiban. Kilka dziewczyn miało podanych z obecnych na forum pzed pozytywnym transferem. Kochana a ja radziłabym CI zrobić NK i Allo-mlr-y i skonsultować wyniki z immunologiem. A mogę zapytać w jakiej miejscowości się leczysz??

Na mnie nawet atosiban nie zadziałał i jeszcze wieczorem w dniu transferu miałam silne skurcze. Teraz dostałam spasmoline i relanium i pomogło :)

Ja nie wiem czy mam skurcze macicy ale przy następnym transferze, za wskazaniem jednej dziewczyny będę mieć podany asotiban. Kilka dziewczyn miało podanych z obecnych na forum pzed pozytywnym transferem. Kochana a ja radziłabym CI zrobić NK i Allo-mlr-y i skonsultować wyniki z immunologiem. A mogę zapytać w jakiej miejscowości się leczysz??
W Białymstoku najpierw poczekam do poniedziałku zadzwonię do lekarza i zobaczymy co będzie dalej wszystko po mału niech powie co robimy dalej

reklama
Do góry