reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam z samego rana....Dziewczyny dzisiaj jest 12 dpt zrobiłam sobie kolejny test(wykrywający 2-3 dniową ciążę) i niestety wyszedł negatywny...kompletnie się zaczynam załamywać. Czy którejś z was nie wyszedł test sikany a mimo tego byłyście w ciąży??Wydaje mi się że już test powinien wyjść zwłaszcza taki czuły i zwłaszcza że na wczorajszym była widoczna cieniutka kreseczka....

reklama
mgielka888 wiem,że ciężko wytrzymać,ale wstrzymaj się do bety i nie rób sikańców, bo to oszukiści są!!Ja nie zrobiłam ani jednego testu sikanego,bo wiele razy na nich się zawiodłam tylko,że w drugą stronę-pokazywały 2 kreski a beta była mniej niż 1. Ja też czekam do poniedziałku na 3 weryfikację i wkurza mnie to czekanie,ale cóż zrobić...bóle brzucha przyjęłam już za normę i 2 razy dziennie łapią mnie 15 minutowe bóle jak przed okresem-biorę nospę lub paracetamol. Piersi od początku mnie nie bolały i nie bolą mam tylko powiększone brodawki i to wszystko. Zachowaj spokój:tak:W poniedziałek wszystko się wyjaśni u mnie i u Ciebie!!

gienek wiem że teraz powinnam być spokojna ale jakoś nie potrafię, ten test mnie po prostu załamał bo wydaje mi się że tak czuły powinien już wskazać ciążę zwłaszcza 12dpt, ech i wszystkie marzenia lgną w gruzach powoli:(to moje pierwsze podejście do in vitro i dlatego mało wiem jeszcze na ten temat...

mgielka888 moje też pierwsze podejście i jak pewnie czytałaś wcześniej,to nie mam żadnych zamrożonych zarodków, miałam dwa jedyne, więc jak się nie powiedzie to wszystko od nowa. Zdarza się,że testy sikane nie pokazują ciąży a się w niej jest,gdyż hormon beta hcg bardziej wykrywalny jest w krwi niż w moczu i tego się trzymaj!!A jak dzisiaj się czujesz?Nadal boli brzuch jak na @?

My mamy zamrożone 2 zarodki ale czytałam że jest mniejsze prawdopodobieństwo zajścia w ciążę z zamrożonych zarodków. Na razie nie boli mnie brzuch jak na @. I dopóki nie dostanę okresu to nadzieja w sercu jest. Gieniek a u ciebie potwierdzenie ciąży to tylko formalność patrząc po twoich weryfikacjach :) Ja żałuję że wczoraj nie poszłam na bete, miałabym już dzisiaj pewność co i jak, a teraz niestety muszę czekać do poniedziałku:/

hej kobitki melduję się z 2 blastusiami klasy 4AA :)))))))))))) Zdjęcie0112.jpg

mgielka ja podchodzę w warszawskiej klinice Invicta. Tutaj obowiązkowe są 3 weryfikacje z krwi, I w 3 dpt, II w 6 dpt, III w 10 dpt u mnie się to poprzestawiało,bo albo wolny dzień,albo niedziela, więc miałam w 4dpt gdzie nie wyszło mi nic i już się załamałam,ale potem zaczął mnie boleć okropnie brzuch jak na okres i zaczęło kłuć mnie w jajnikach i 6 dnia już coś mi wyszło,więc ból brzucha przypominający miesiączkę może oznaczać,że zarodek się zagnieżdża, teraz będę miała weryfikację w 11 dpt,bo 10 wypada jutro czyli w niedzielę a wtedy klinika nie jest czynna. Na początku byłam zła,że muszę 3 razy pobierać krew i się stresować,ale to jest po to,żeby dobierać odpowiednio leki,bo oprócz bety trzeba robić estradiol i progesteron. Podobno...już po II weryfikacji widać czy jest szansa na ciążę,czy nie lekarz jak do mnie dzwonił to mówił,że jest ok bo mam 2 cyfry a jak w poniedziałek będą 3 to już super,więc teraz się zastanawiam,czy będą czy nie będą...Jestem w programie In Vitro do Skutku,więc jak się nie uda to mam zapewnione następne podejścia aż do sukcesu.

Dziewczyny, któraś pisalala o scratchingu. Scratching endometrium, to zadrapanie/delikatne naciencie wysciolki macicy. Ma to na celu spowodowania mikro zapalenia, które wspomaga implantacje zarodka. Jest to niebolesne, bo proces jest bardzo podobny do biopsji. Dodam, ze niektóre badania sugerują, ze scratching zwiększa szanse na sukces ivf nawet o polowe.

reklama
Agavva jakie śliczne blastusie i świetnej jakości, po prostu teraz to musi się udać i czuję,że będą bliźniaki!!Melduj na bieżąco jak samopoczucie i napisz,kiedy masz pierwszą weryfikację.

Dziewczyny ja od dwóch dni nie mogę umyć zębów,bo jak wkładam szczoteczkę do ust to mam odruch wymiotny:-( dwa dni pod rząd zwymiotowałam śniadanie!! Nie wiem czy to moja chora głowa,czy objaw że wszystko jest ok?

Do góry