reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja po wizycie i jest średnio endo 5mm 14dc, zwiększono mi estrofem do 2x2 dziennie kolejna wizyta we wtorek. Jak rosło Wasze endo? Czy jest jeszcze szansa, że podrośnie i bede miała crio?
Nie wiem, ale wydaje mi sie ze dosc pozno miałaś zwiekszona dawke estrofemu, ja bralam od 2dc 2x1 w 8dc3x1 i w dniu kontroli czyli w 12dc jak endo bylo slabe to zwiekszali mi na 3x2 i na transfer troszeczke podskoczylo endo. Mozesz wcinac orzechy, tluste ryby, awokado, migdały i wino czerwone. Troche pozno na to wszystko, ale i tak juz nie masz nic do stracenia wiec warto sprobowac. Trzymam kciuki za twoje endo[emoji4] [emoji110]

reklama
Staraliśmy sie na początku może z pół roku zaszlam zaszła w ciążę ale okazało sie ze pozamaciczna i ze w jajowodze jest wyczyscili z jajowodu i od tamtej pory jajowod był nie drozny Ale liczyliśmy na cud i staraliśmy sie 2 lata i cud się nie stał więc podjęliśmy decyzję o in vitro i tak pierwsze podejście i na to wychodź ze że się udało zacznę sie tak na maksa cieszyć w poniedZiałek jak będzie przyrost ładny ;) trzeba myśleć pozytywnie i przede wszystkim podejść do tego na luzie uwierz że da się na luzie podejść; ) myśleć zawsze się myśli Ale wierzyłam w tego swojego jednego jedynego kropeczka bo w dniu transferu dowiedziałam się ze dwa przestały sie rozwijać i jest tylko jeden jedyny blastocysta 1 AA i poplakalam sie przed transferem i mówię do M że co ma byc to będzie i ze ja jestem dobrej myśli ja od początku traktowałam siebie jak bym była w ciąży tak głupio zabrzmi Ale rano jak wstawałam mówiłam do brzucha dzień dobry bąbelku mamusia Ciebie kocha pamiętaj jak sie kładę spać tak samo robię i dzisiaj nie mogłam uwierzyć że sie udało; )
to nie brzmi głupio tylko prawdziwie :p ja nawet po IUI, juz nie mówiąc o transferze zawsze do M mówiłam o sobie w liczbie mnogiej :p Np. "Już wróciliśmy", albo "umyj nam plecy" :p

Wiedziałam że sie uda Ale ale już miałam drugie rozwiązanie jak by sie nie udało to od razu bym podchodzila M od początku jak my mówiłam że mnie brzuch boli a on do mnie no wiesz synuś musi się dobrze wgryzc ;) ja tak czuje że to będzie mój malutki Antoś; ) wiem że to będzie syn tak czuje hehehe i zobaczysz że sie sprawdź; ) ja za dużo przeszłam w życiu aby teraz być taka spieta ja po stracie tamtej ciąży chodziłam do psychiatry bo rady ze sobą nie dawałam płakałam miałam myśli samobójcze no bardzo zle ze mna było i pewnego dnia wstałam otwarlam szafę i spaliłam test ciążowy z tamtej ciąży i zaczęłam nowy rozdział w życiu dużo pomógł mi M ;) i teraz na luzie do wszystkiego podchodzimy nie ma co sie zamartwiac bo to tylko gorzej dzisiaj jak zie stresowalam rano to brzuch mnie bolał jak zie uspokoilam to przestał Kropus czuje jak sie mamusia denerwuje ;)
ja też naturalnie zaszłam i też straciłam. Staram się myslec pozytywnie, ale rózne mysli kotłują się w głowie. Trzymaj za mnie kciuki a ja trzmam za Twój przyrost i w poniedziałek dawaj znaka!! :)

i wiecie co, pewnie ameryki nie odkryłam ale to wino orzechy i morelki to najprzyjemniejszy moment naszych starań - orzechy dobre, morele dobre a wino i dobre i ma się po nim wyłożone na wszystko :D
No ja tak sobie fundowalam kazdego wieczora od 1dc a teraz weekend przychodzi a mi sie winka chce a tu szlaban [emoji3]

Nie wiem, ale wydaje mi sie ze dosc pozno miałaś zwiekszona dawke estrofemu, ja bralam od 2dc 2x1 w 8dc3x1 i w dniu kontroli czyli w 12dc jak endo bylo slabe to zwiekszali mi na 3x2 i na transfer troszeczke podskoczylo endo. Mozesz wcinac orzechy, tluste ryby, awokado, migdały i wino czerwone. Troche pozno na to wszystko, ale i tak juz nie masz nic do stracenia wiec warto sprobowac. Trzymam kciuki za twoje endo[emoji4] [emoji110]
Dlatego nie nastawiam się, że transfer się odbędzie. Wole być świetnie przygotowana niż na pół gwizdka. Nie miałam wcześniej wizyty bo zawsze było ok. Lekarz kazał się zjawić 13-16 dc tak też pojechałam. Odpoczywałam po punkcji dwa cykle no i niestety coś się rozregulowało.

reklama
to nie brzmi głupio tylko prawdziwie :p ja nawet po IUI, juz nie mówiąc o transferze zawsze do M mówiłam o sobie w liczbie mnogiej :p Np. "Już wróciliśmy", albo "umyj nam plecy" :p
Ja do M mówię że my to jak tam będziemy nadal jedli to z 40 kg przytyjemy a na to M to nic jak teraz samochód pali w trasie 9 to będzie palił 11 hehehe myślałam że walne ;)

Do góry