reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej kochaniutka :) Widzę, że "po cichu" chciałaś nam zrobić niespodziankę :p Dziwi mnie fakt, że lekarze na naturalnym cyklu nie dają np ovitrellu, żeby pęcherzyki pękały i nawet u dziewczyn, które nie miały problemu z owulacją często te pęcherzyki nie pękają... A tak to po ovitrellu są chyba większe szanse na ustalenie dokładnej daty owulki i potem transferu...
Co do sztucznego cyklu to ja właśnie na nim jestem i od 2dc mam plastry oesclim (1 co 4 doby) i od 3dc estrofem 2x1. Czy będzie powodzenie, tego sie dowiem za jakieś 2 tyg :p
O to Ty juz w trakcie. Rewelacja :-) nie,nie mialam sie Wam przypomniec po transferze ale sie nie udalo ;-) i potrzebowalam sie wyciszyc bo nie umialam ani myslec ani rozmawiac o niczym innym jak in vitro. I troche sie udalo :-) ja mam brac tylko od 2dc cyklu estrofem 3 x 1 i ok 10 dc wizyta.
A Ty kiedy??

Hej ja miałam na sztucznym i za 1wszym razem zaczełam brać leki od 2dc -Acard,Progynove,Encorton w 10dc do 13 dc miałam przyjechać na wizytę po wizycie doszły mi kolejne leki którę miałam brać od 14dc -Luteina,Duphaston a 17dc miałam jechać na transfer.Mowię do mojej gin że boli mnie jajnk chyba mam owulacje w lewym jajniku a ona do mnie ze owulacji na pewno nie miałam bo leki mi wstrzymały.
I jaki rezultat??

O to Ty juz w trakcie. Rewelacja :-) nie,nie mialam sie Wam przypomniec po transferze ale sie nie udalo ;-) ja mam brac tylko od 2dc cyklu estrofem 3 x 1 i ok 10 dc transfer.
A Ty kiedy??
u mnie dziś 8dc, jutro idę na wizytę sprawdzić co tam się wyprawia :) miałam iść 10-12dc ale teraz będzie weekend a w pn szczerze mówiąc nie mam za bardzo jak się urwać z pracy... U ciebie ok 10 dc powiadasz? dość szybko by ten transfer wypadł... szczerze mówiąc mam nadzieję, że u mnie nie wypadnie wcześniej niż 16dc czyli w przyszły pt, bo mam ciasno w grafiku, moja zmienniczka na urlopie jest i mam nadzieję że nie moje dziewczyny nie będą musiały długo same zostawać, zresztą chciałam od transferu wziąć urlop a jak mi zbyt wczesnie wypadnie to bede musiała iść na l4 bo nie możemy mieć obie w tym samym czasie url...
To który u Ciebie dc dziś? Zleci szybciutko, byle do @ :D

u mnie dziś 8dc, jutro idę na wizytę sprawdzić co tam się wyprawia :) miałam iść 10-12dc ale teraz będzie weekend a w pn szczerze mówiąc nie mam za bardzo jak się urwać z pracy... U ciebie ok 10 dc powiadasz? dość szybko by ten transfer wypadł... szczerze mówiąc mam nadzieję, że u mnie nie wypadnie wcześniej niż 16dc czyli w przyszły pt, bo mam ciasno w grafiku, moja zmienniczka na urlopie jest i mam nadzieję że nie moje dziewczyny nie będą musiały długo same zostawać, zresztą chciałam od transferu wziąć urlop a jak mi zbyt wczesnie wypadnie to bede musiała iść na l4 bo nie możemy mieć obie w tym samym czasie url...
To który u Ciebie dc dziś? Zleci szybciutko, byle do @ :D
Ja teraz jak podchodziłam do transferu, to z uwagi na wyjazd lekarzy z kliniki transfer mialam późno, chyba 16 czy 17 dc. Na ten okres rozpisałm mi dr leki wszytskie te które bierze się po transferze czyli w moim wypadku lutinus, estrofem, duphaston i fragmin. Powiedz lekarzowi jak by co czy można transfer zrobić w tedy kiedy będziesz mogła już spokojnie iść na wypoczynek żebyś się dodatkowo jeszcze nie stresowala

Mam pytanie do dziewczyn, a szczególnie tych którym się udało. Czy wy brałyście lutinus?? Czy może jakiś tańszy zamiennik. Bo kurde te koszty mnie trochę przerastają. Żeby podejść do transferu to na start jakieś 5 tys trzeba mieć w moim wypadku bo musze mieć 2 wlewy z intralipidu, będę brała atosiban, embro glue, koszt transferu, AH i leki. I się zastanawiam czy nie pogadać z dr o tańszym zamienniku. Jakie byy wasze doświadzemnia. Dziewczyny pisały że lutinus się lepiej wchłania od zwykłej luteiny

Mam pytanie do dziewczyn, a szczególnie tych którym się udało. Czy wy brałyście lutinus?? Czy może jakiś tańszy zamiennik. Bo kurde te koszty mnie trochę przerastają. Żeby podejść do transferu to na start jakieś 5 tys trzeba mieć w moim wypadku bo musze mieć 2 wlewy z intralipidu, będę brała atosiban, embro glue, koszt transferu, AH i leki. I się zastanawiam czy nie pogadać z dr o tańszym zamienniku. Jakie byy wasze doświadzemnia. Dziewczyny pisały że lutinus się lepiej wchłania od zwykłej luteiny
Moja Pani dr mi przepisala Lutinus. W aptece Novum kosztuje 132 zł za opakowanie. Drogo ale przy takich kosztach to już pikuś ;) Tylko, że u nas było to pierwsze płatne podejście do in vitro, rozumiem dziewczyny, które podchodzą już któryś raz, więc mają budżet mocno nadszarpniety :(

reklama

Ja biorę utrogestan. Tak samo się wchlania jak lutinus i nie podrażnia a kosztuje ok 30 zl za 30 szt. Niestety w Pl jest niedostępny, ale w Czechach realizują polskie recepty. Ja mam blisko, ale jeżeli mieszkasz daleko to gdzieś czytałam, że niektóre apteki wysyłają po otrzymaniu recepty i przelewu.

Do góry