reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moje Kochane wspaniałe forumowiczki :)
Dziękuje Wam wszystkim za rady, wskazówki, pomoc, wymienianie się doświadczeniami itp.
Powiem Wam,ze nigdy nie przypuszczalam, ze mój negatywny transfer tak bede bardzi przeżywała! Myslałam, że będzie jak po iui. A miałam ich 4. Kilka razy równiez miałam poronienia.....
Tylko teraz jest inaczej...świadomość utraty zarodka. :( ....
Wszystkim Wam zyczę wielu sukcesów, wiary w to, że się kiedyś uda.....
Nie wiem co dalej zrobię. Napewno muszę trochę " odsapnąć".

Teraz wlasnie doktorek powiedzial ze dostane relanium zeby "pani byla spokojna" :) ale o ten atosiban tez zapytam, tylko nie maja nic o tym na stronie w cenniku wiec nie wiem czy oni to stosuja. A jesli chodzi o encorton to nie wiem czy to mozna z tym accofilem bo chyba jeden i drugi ma podobnie zadzialac... ale tez zapytam:) Kurde czuje taka pustke i bezsens... nawet nie licze dc... tylko lykam tabsy a do wizyty ciagnie sie niemilosiernie... no i te plastry mnie irytuja -pierwszy odkleil sie po kilku godz a maja wytrzymywac po 4 doby...
A co u Ciebie? Masz juz termin tych szczepien? Kiedy przewidujesz kolejny transfer?
Szczepienie mam w poniedzialek a kolejny transfer w nasepnym cyklu tylko chcialabym zeby @ mi sie troche spoznila i zeby bylo gdzie 2 tygodnie odstepu pomiedzy szczepienien a transferem. Co do asotibanu u nas tez nie ma w cenniku a w klinice jest tak ze pytaj. Ja go bede miala podawanego przed tranaferem. Jeszcze w dniu transferu powinnam miec intralipid ale zajade na niego dzien przed transferem

Tak możliwe, że jest dobra. Robiąc endo scratch zapisala encorton i poprawiła ją położna. Albo jedno albo drugie. Mówiłam,ze źle reaguje na menopur i mi go daje tak kak mialam poprzednio. No sielsko i anielsko. Za taką kasiore jak im się zostawia i ma się tzw przeszłość. Konsultowala jaki protokół u mnie ,bo nie wiedziała.

A czemu scratching wyklucza encorton?

Ok. Już doczytałam (nadrabiam stare wpisy : )

@dżoasia a z tymi plastrami to mnie zaniepokoilas ze to tak odchodzi bo ma mam chyba 1 na 3 dni. Ciekawe czy nie mozna by bylo jeszcze plastra na to dac zeby sie lepiej trzymalo. Dzis wolne wiec życzę milego dnia kochsne

Moje Kochane wspaniałe forumowiczki :)
Dziękuje Wam wszystkim za rady, wskazówki, pomoc, wymienianie się doświadczeniami itp.
Powiem Wam,ze nigdy nie przypuszczalam, ze mój negatywny transfer tak bede bardzi przeżywała! Myslałam, że będzie jak po iui. A miałam ich 4. Kilka razy równiez miałam poronienia.....
Tylko teraz jest inaczej...świadomość utraty zarodka. :( ....
Wszystkim Wam zyczę wielu sukcesów, wiary w to, że się kiedyś uda.....
Nie wiem co dalej zrobię. Napewno muszę trochę " odsapnąć".

Masz rację, czasami trzeba odsapnąć. Pozwala to na zregenerowanie sił i na spokojne porobienie dodatkowych badań (jeśli trzeba) tak, aby z nowymi nadziejami podejść do kolejnego transferu.

@dżoasia a z tymi plastrami to mnie zaniepokoilas ze to tak odchodzi bo ma mam chyba 1 na 3 dni. Ciekawe czy nie mozna by bylo jeszcze plastra na to dac zeby sie lepiej trzymalo. Dzis wolne wiec życzę milego dnia kochsne
Jak mi sie pierwszy odlepil to przykleilam kolejny. Ale teraz jest ciut lepiej bo nie ma juz upalow to i w pracy nie mam takiego piekielka. No i naklejam teraz centralnie na posladek (w ulotce jest napisane, ze mozna) a nie powyzej jak mi lekarz kazal i ubieram dobrze przylegajaca bielizne, to drugi juz wytrzymal 3dni. Co prawda tez nie 4 jak powinien ale przynajmniej wystarczy mi ich do wizyty.

Szczepienie mam w poniedzialek a kolejny transfer w nasepnym cyklu tylko chcialabym zeby @ mi sie troche spoznila i zeby bylo gdzie 2 tygodnie odstepu pomiedzy szczepienien a transferem. Co do asotibanu u nas tez nie ma w cenniku a w klinice jest tak ze pytaj. Ja go bede miala podawanego przed tranaferem. Jeszcze w dniu transferu powinnam miec intralipid ale zajade na niego dzien przed transferem
A nie mozesz pozazywac dupka przez kilka dni zeby opoznic?:) jak chcemy zeby przyszla pozniej to jak na zlosc jest za wszesnie. U mnie tym razem tez wczesniej przyszla i nie wiem w ktorym dc wypadnie transfer... moja zmienniczka jest na urlopie i pewnie sie zazebimy, a mialam nadzieje ze zdazy wrocic :/

reklama
Co to znaczy zaslepili jajowod by nie przeszkadzał w in vitro?

Mam dokładnie tak jak Ty.
Wodniak
Jeden wycięty
Drugi niby zdrowy, ale skoro zdrowy go dlaczego nie ma ciąży?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zamknął ten 2 niby zdrowy jajowod .
Zacisnol przy macicy .
Wodniaki lubią robić się po obu stronach można go nie widzieć na usg a pluje on toksyczna substancja i nie pozwala się implantowac. Mialam operacjie torbieli i zaproponowali ze zaslepia zdrowy jajowod przy okazji by się nie okazało że zaraz trzeba kroić znów....
I on tam jest dynda sobie a powiedzmy jest zawiazany na supeł ;)
Większe szanse były że moze przeszkadzać za chwilę niż dac ciążę naturalna .....
Więc taka decyzjie podjęliśmy.
Chodź raz byłam w chwilowej ciąży naturalnie z tym jajowodem to straciłam ja bardzo wcześnie i nie wiemy gdzie była..
Przy endometriozie i potwierdzonym wodniaku jajowod niby zdrowy jest bardzo niepewny

Ostatnia edycja:
Do góry