reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Gaska Teoretycznie jest już "pozamiatane" ale dla świętego spokoju lepiej sprawdzić... Ja przy braku przyrostu bety nie odstawiałam jeszcze nic, choć wiadomo, że jak nie ma przyrostu prawie żadnego i to po 3 dniach to już po ptokach ale dopiero jak beta konkretnie spadła to odstawiłam...

Po pierwszym miałam tylko duphaston, lutinus i progynovę, na własną rękę kilka rau zażyłam nospę - encortonu nie brałam.
Potem z badań miałam ana1, ana2, przeciwciała przeciwłożyskowe i czynnik V-leiden. Wszystko ok...
A u mnie skurcze macicy potrafią być naprawdę bezbolesne - przekonałam się o tym przy IUI - miałam zainstalowaną pompę EVIE i tam jest taki "balonik" o wielkości chyba 1cm, który wkładają do macicy i potem go napełniają solą fizjologiczną, a to wszystko po to, żeby cewniczek nie wypadł. Po czym to "urządzenie" przez 4 h podaje nasienie (można z tym jechać normalnie do domu). No ale ciężko przez 4 godz czasem nie iść siku. Więc raz poszłam a to dziadostwo wypadło... Jakim cudem - nie wiem, ale skurcze musiały być naprawdę niezłe, skoro balonik w całości wyskoczył... Pamiętam, że w ogóle w tym momencie o mało nie zemdlałam... Ale nic nie bolało... (miałam tą pompę 3 razy i tylko za pierwszym razem wypadło).
A co to są te KIRy i za co odpowiadają?????????
Oj to koniecznie zapytaj o ten atosiban. Co do KIRów to szczerze powiedziawszy nie wiem;( Immunolog kazał zrobić te badania i jeśli byłoby źle to daje na nie jakieś leki. U mnie było ok więc się nie zagłębiałam w temacie.

@dżoasia i przy kolejnym transferze poproś o relanium. Nie dość że Cię trochę uspokoi to też uspakaja skurcze macicy.I możesz zapytać o encorton - w dawce min 10 mg.
Teraz wlasnie doktorek powiedzial ze dostane relanium zeby "pani byla spokojna" :) ale o ten atosiban tez zapytam, tylko nie maja nic o tym na stronie w cenniku wiec nie wiem czy oni to stosuja. A jesli chodzi o encorton to nie wiem czy to mozna z tym accofilem bo chyba jeden i drugi ma podobnie zadzialac... ale tez zapytam:) Kurde czuje taka pustke i bezsens... nawet nie licze dc... tylko lykam tabsy a do wizyty ciagnie sie niemilosiernie... no i te plastry mnie irytuja -pierwszy odkleil sie po kilku godz a maja wytrzymywac po 4 doby...
A co u Ciebie? Masz juz termin tych szczepien? Kiedy przewidujesz kolejny transfer?

Ogólnie wręcz wyje. Mąż zły na mnie,ze dziś zrobiłam. Nie rozumie, ze jak w 10dpt nic to nagle w 14dpt nie urosnie. Massakra!!!!
Nie wiem co zrobic zupełnie, zamiast miec wsparcie w nim to on na mnie złośc wylewa.
Chcialabym walczyc dalej , są jeszcze 4 zarodki. Ale nie wiem od czego zacząć, czy ta immunologia czy podchodzic pod crio.
Załamałam się.....
Zuzanka bardzo mi przykro[emoji22]

Dziewczyny mam pytanie tak mnie strasznie boli bok lewy tak jak by mnie bolał jajnik czy to możliwe że on jeszcze boli po punkcji była 5 sierpnia a transfer 10 co mam robić wzięłam nospe ale to nic nie daje pomocy ??? Co zrobić
To powiekszajace sie cialko żolte. Nic z tym bolem nie zrobisz. Mozesz paracetamol i tyle

reklama
Do góry