reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No właśnie ja 3 lata temu miałam zawyżone TSH mniej więcej ponad 6 dostałam euthyrox i po 1,5 roku ładnie spadło więc został odstawiony.W styczniu przed całą prodecudra robiłam TSH i było 1,16 więc nie wiem dlaczego teraz to aż tak wzrosło.A najgorsze jest to że moja endokrynolog z kliniki która mi teraz zleciła to TSH przyjąć mnie może dopiero 25 sierpnia czyli dzień po wizycie u ginekologa.Nie wiem co mam robić bo nie chce dzidziolowi zadzkodzic w żaden sposób:/i nawet nie mam euthyroxu żeby zacząć brać:/

Napisane na XT1650 w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana myślę, że nie musisz się aż tak stresować... Moja bratowa jak się dowiedziała, że jest w ciąży to już był 6 tydzień i jak lekarz kazał zrobić jej TSH to wynik byl ponad 26!!!!! Na sygnale znalazła jakiegoś endokrynologa a ta w oczami sowy zaczęła się dziwić jak ona w ogóle przy takim tsh zaszła... Ale dzieciaczek zdrów jak rydz!!! Jak dasz radę to znajdź jakiegoś innego endokrynologa który wypisze ci receptę a potem będziesz chodzić do swojej:)

reklama
Dziewczyny mam pytanie tak mnie strasznie boli bok lewy tak jak by mnie bolał jajnik czy to możliwe że on jeszcze boli po punkcji była 5 sierpnia a transfer 10 co mam robić wzięłam nospe ale to nic nie daje pomocy ??? Co zrobić
Możesz sróbować paracetamol np apap - jest bezpieczny. Nospa raczej działa rozkurczowo i na macicę ok ale czy na jajniki też to już nie wiem. Ale coś mi się wydaje, że to nie o punkcji tylko to jakiś znak...znaczek :D całkiem dobry :D

I nic sie kochana nie chwalilas wczesniej nu nu nu :)
Trzymam mocno kciuki za wysoka bete .✊✊✊
Balam sie, ze zbytnia aktywnosc na forum nakreci mnie emocjonalnie;) Staralam sie o tym za duzo nie myslec i podejsc do crio na totalnym luzie:) W sumie to nerwow bylo mniej bo nie bralam relanium przed;) Teraz posilkuje sie jedynie no-spa.

Nic się kochana nie chwaliłaś nununu!!! :p A robiłaś jakieś badania z tej immunologii?
Po nieudanym transferze dlugo nie moglam dojsc do siebie. Z perspektywy czasu mysle,ze hormony mialy w tym swoj udzial
Zrobilam czesc badan: subpopulacje limfocytow, p-c.antykardiolipinowe, antykoagulat tocznia, p-c.przeciwlozyskowe, p-c .przeciwplemnikowe. Wszystkie wyniki sa w normie. Wspomnialam o tych badaniach mojemu lekarzowi to sie troche posmial ;)

Po nieudanym transferze dlugo nie moglam dojsc do siebie. Z perspektywy czasu mysle,ze hormony mialy w tym swoj udzial
Zrobilam czesc badan: subpopulacje limfocytow, p-c.antykardiolipinowe, antykoagulat tocznia, p-c.przeciwlozyskowe, p-c .przeciwplemnikowe. Wszystkie wyniki sa w normie. Wspomnialam o tych badaniach mojemu lekarzowi to sie troche posmial ;)
Śmiech to chyba trochę nie ma miejscu... Powinien zrozumieć, że pragniemy zrobić wszystko co w naszej mocy a nawet więcej, żeby się udało... Super, że wyniki w normie, w takim razie mam nadzieję, że betka to u Was tym razem już tylko formalność :) Kiedy dokładnie będziesz betować? :D

Możesz sróbować paracetamol np apap - jest bezpieczny. Nospa raczej działa rozkurczowo i na macicę ok ale czy na jajniki też to już nie wiem. Ale coś mi się wydaje, że to nie o punkcji tylko to jakiś znak...znaczek :D całkiem dobry :D
Mam nadzieję, że to jakiś dobry znaczek ;) bardzo bym tego chciała zobaczymy w piątek

Śmiech to chyba trochę nie ma miejscu... Powinien zrozumieć, że pragniemy zrobić wszystko co w naszej mocy a nawet więcej, żeby się udało... Super, że wyniki w normie, w takim razie mam nadzieję, że betka to u Was tym razem już tylko formalność :) Kiedy dokładnie będziesz betować? :D
Testuje w przyszlym tygodniu ale nie wiem jeszcze kiedy dokladnie. Jesli nie dostane@ to pojde pod koniec tygodnia:) Na razie nie mysle za duzo o tym, ciesze sie chwila bez planowania;)

reklama
Super podejście :D Też bym chciała umieć tak wyluzować :p Trzymam kciuki!!!!!!
Ostatnio tak to przezywalam,ze az mi trudno w to teraz uwierzyc! Morze lez wylalam, kompletnie nic mnie nie cieszylo, totalna depresja. Gdy hormony wrocily do normy wrocila tez energia i zyciowy realizm ;) W trakcie obserwacji cyklu do crio nie pytalam lekarza ile ma endometrium, jakie sa wyniki hormonow i nawet ile maluchow transferujemy. Zdalam sie na lekarza;) Jedynie w czasie badania usg zerknelam czy jest pecherzyk i potem czy pekl. Moja kontrola nad wszystkim nie pomogla ostatnio wiec stwierdzilam,ze teraz odpuszcze:)
Jesli sie uda bedzie cudownie!!! Jesli nie to miesiac przerwy i kolejna stymulacja...na spokojnie (poki znow nie rozpeta sie burza hormonalna) ;)

Do góry