reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

hej, ja w poniedziałak wizyta z decyzja czy ruszamy ze stymulacja a dopadło nmie chorupsko i leze dzis w łózku :( mam nadzieje ze choroba nie spowoduje przesunięcia ? można rozpoczac stymulację z bolącym gardłem i kłujacym uchem?? ahh te klimatyzacje w komunikacji miejskiej!!
Mnie cos tam smarkalo i gardlo tez czulam ale to nie przeszkadzalo. Pytalam o jakies wspomagacze to doraznie jakich cholinex czy apap ok.

reklama
No to jak wy macie jeszcze 5 blastek to powinnas byc spokojna. Popatrz ile z nas nie mialo nic zamrozone..
Wiec teraz luuuz i czekanie bo na prawde jestes w dobrej pozycji[emoji11]
Z jednej strony masz racje... ale te nieszczesne 7 lat porazek jakos nie napawa optymizmem i wiara w to ze akurat teraz sie powiedzie...

Sama sie sobie dziwie, mowiewam zawsze kilka dni po @ energia mnie rozpierd... a teraz chyba wpadam w depreche, kocham to forum ale jak tak dalej bedzie to chyba bede musiala sie stad urwac zeby wam tu nastrojow nie psuc...
U nas 7 lat ale ja zawsze chcialam byc mloda mamuska, wyszlam za maz w wieku 21 lat bo chcialam tez byc przyjaciolka dla swoich dzieci a tu du.a ... mimo ze mam dopiero 28 to dla mnie to jest JUZ, Aż 28... maz ma 34 i juz mi prawie calkiem osiwial z tego wszystkiego... wiem, ze Wy tu niektore jestescie starsze i Wam sie to wydaje moze smieszne ze ja juz w paranoje popadam... no nie tak sobie wyobrazalam moja mlodosc - ze zamiast uzywac zycia, jezdzic na super wakacje, imprezowac to bede podziwiac poczekalnie w klinikach... :(
no powiem Ci ze ja też im blizej terminu tym wiekszy stres i czesta zmiana nastroju..mysle ze to normalne ..

Sama sie sobie dziwie, mowiewam zawsze kilka dni po @ energia mnie rozpierd... a teraz chyba wpadam w depreche, kocham to forum ale jak tak dalej bedzie to chyba bede musiala sie stad urwac zeby wam tu nastrojow nie psuc...
U nas 7 lat ale ja zawsze chcialam byc mloda mamuska, wyszlam za maz w wieku 21 lat bo chcialam tez byc przyjaciolka dla swoich dzieci a tu du.a ... mimo ze mam dopiero 28 to dla mnie to jest JUZ, Aż 28... maz ma 34 i juz mi prawie calkiem osiwial z tego wszystkiego... wiem, ze Wy tu niektore jestescie starsze i Wam sie to wydaje moze smieszne ze ja juz w paranoje popadam... no nie tak sobie wyobrazalam moja mlodosc - ze zamiast uzywac zycia, jezdzic na super wakacje, imprezowac to bede podziwiac poczekalnie w klinikach... :(
ja mama dokładnie o 10 lat wiecej no i dodatkowy stres ze nie zdażę...

Ja mam też czasami doła.. . W tym roku 30 na karku a dokładnie w paźdZierniku i chciałabym bardzo być w upragnionej ciąży.. . Powiedziałam sobie ze jak nie będę nie robię żadnych ur...i nie chce żeby ktokolwiek prZyszedł... nie dam rady oglądać dzieci mojej rodzeństwa..... A ja z kolejna porażka.. .. Ale głęboko ze wsZystko pójdzie po mojej myśli i wkonvu doczekam dwóch kreseczek..... coraz bliżej też jestem tego dnia.... Z jednej strony wielką radość a z drugiej strach.....ze może sie nie udać..... staram sie myśleć pozytywnie i nie mogę się doCzekać...jutro wizyta i zobaczymy co dalej oby było wsZystko Oki i da mi leki do stymulacji..... musimy wierzyć i walczyć bo warto.... musimy walczyć o najwięksZe szczęście na ziemi.. ... musimy być twarde ..... ważne że mamy siebie... I że się wspieramy nawzajem....

Witam "stare" i nowe forumowiczki.
Pisałam tu jakies 9 miesięcy temu o takich samych problemach jak Wy.
A dzis...dzis jestem juz mama. W czwartek urodziłam synka!
Nie poddawajcie sie i walczcie o swoje szczescie.
Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki!!!!:):):*:*
Kochana gratulacje :*
Pamietam jak robilas bete a tu juz dziecie na swiecie

U mnie są różnice
4 tyś €
7 tyś €
12 tyś €
Te " najtańsze " dla mnie firma krzak... zachodzą tam ludzie ciążę ale nie ludzie z dużymi problemami.....
Dobry lekarz to 1 ale to musi być razem z DOBRYM laboratorium embriologuem i sprzętem. A firma krzak.... niestety nie spełnia tego.
Takie moje zdanie

No tak, ale masz tez bardzo drogie IVI, ktore nest drogie, bo jest slawne...
Ja mysle, ze nie ma reguly. Dobry lekarz to podstawa, a ten wcale nie musi byc najdrozszy.
Poza tym czesto te koszta w PL sa sztucznie pompowane, bo zeruje sie na naszym nieszczesciu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po wizycie, maluszek jest jeden, drugi postanowil sie ewakuowac :( no coz taka natura, ale na blizniaki sie nastawilismy i troche żal. Serduszko bilo 126. Martwi mnie ze lekarz powiedzial ze mam 2 wlokniaki na macicy i według niego cialko zolte jest troszke za male, ze na tym etapie powonno byc troche wieksze. Mam 6tc2d według usg 6tc3d
CRL 0,49 cm
YS 3,1mm
GS 1,61 cm
Co myslicie o takich parametrach. Jutro wysle do kliniki ten wynik zobacze co powiedza.

reklama
Cześć dziewczyny, jestem 18 dzień na gonapeptylu, zrobiła mi się torbiel na lewym jajniku, pare dni temu, dokładnie 4 , skończyła mi się @, wczoraj i dzisiaj czuje ten lewy jajnik a dziś zaczęłam plamić. Czy to coś niepokojącego? Jutro mam wizytę ale nie wiem czy wytrzymam.
Możesz kochana plamić przez torbiel. Ja tak miałam że bardzo długo plamiłam i się okazało że to przez torbiel tylko że nie miałam przerwy między okresem a plamieniem

Do góry