reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Miska126 nic się nie denerwuj nie zaszkodziłaś bąbelkowi, większego nerwusa ode mnie nie ma a dzisiaj to taki miałam ścisk z brzuchu z nerwów,że masakra jak czekałam na wyniki i też z 3 razy się poryczałam!
Bunka33 wystarczy mi jedno zdrowe dzieciątko,ale z bliźniaków też bardzo bym się ucieszyła, choć wiem ile to pracy i wiem,że bardziej trzeba uważać na siebie w ciąży bliźniaczej.
Lola216 na pewno bąbelki mają się dobrze,ale będę jutro o Was myśleć:tak:

Lekarz już dzwonił i pogratulował mi ciąży teraz mówi,że jeszcze czekamy do III weryfikacji, jeśli będą już 3 cyferki to SUPER!!!
Acha... za namową Marcikuk i innych dziewczyn z forum po transferze przykleiłam wielki plaster na brzuchu-to naprawdę działa:-)

reklama
Misia1974 nadzieję trzeba mieć zawsze!Dzisiaj jak zapytałam,czy przy pierwszej negatywnej weryfikacji jest jeszcze szansa to pielęgniarka powiedziała,że nawet jak druga źle wyjdzie to jest jeszcze szansa, najważniejsza jest ta III weryfikacja ostatnia i tego się trzymaj kochana.Czasami pierwsza,druga ok a przy III wszystko spada..u każdego jest inaczej!

Czesc Dziewuszki,
Dostalam wynik TSH: 0,85 nie za niski???
Jutro mam pierwsze USG, zobaczymy jakie tam dawka 150 Gonalu daje efekty. Pbolewa mnie brzuch ,czyli cos sie tam dzieje, ale co zobaczymy jutro.
Pozdrowienia i sciskam mocno

Ja tez mam wyniki. Oczywiście moje nie są ok. Jakie macie doświadczenia/ Co teraz robić? Odstawić progesteron, czekać na @ i co dalej się dzieje? kiedy Wasze organizmy wróciły do formy?
Niestety bolą mnie te przestymulowane jajniki i nie wiem, czy nie powinnam sie udać na usg do szpitala, bo oczywiście na długi weekend chyba linie lotnicze zamawiały specjalne samoloty na wycieczki dla ginekologów. Nie wiem, czy jakiś jest w ogóle w kraju. Nie wiem czy się doczekam smsa od doktora, a żaden nie powiedział, co robić jak nie wyjdzie.

misia a jaki masz wynik??? mi jak sie nie udało lekarz kazał odstawic wszystkie leki no i czekac na @ powinna przyjsc za 2,3 dni mi przedtem przyszła na nastepny dzien, potem miałam długi cykl bo moze sie zdarzyc za nawer 40 dc moze przyjsc dopiero @. misia a u mnie tez lipa tak sie czuje i przedtem czułam sie tak samo i nie ma co sie oszukiwac i łudzic...... ten wynik to bedzie tylko potwierdzenie, a oisze tak dlatego ze moj M kupił mi 3 testy dwa które wykrywaja 6 dniowa ciaze i jeden co wykrywa 3 dniowa i ten z 3 dniowy wyszedł negatywny wiec nie mam juz zadnych złudzen. wiem ze nadzieja umiera ostatnio ale ja nie mam na to siły:-(

Misia - mnie sie wydaje ze powinnaś odstawić progesteron.

miska - rozumiem zdenerwowanie ale nie martw się co się odwlecze.... będzie dobrze, zobaczysz. Kciuki nadal trzymam i nie puszcze.

gienek - aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSPANIALE WIEŚCI.
przestań się martwic 3 weryfikacja. Jesteś w ciąży kobieto!!!!! Ja rozumie stres sama miałam jak plamic zaczęłam. Ale spokojnie.

Mam juz wynik dzisiejszej bety
12 dpt - 243 :-)
rewelacja kochana, gratuluje mamuska!!! buziaki :*

Dziewczyny jestem w szoku mam wyniki bety dzisiaj jest 56,6, czy myślicie,że już mogę się powolutku cieszyć?jeszcze w poniedziałek było 0,6,więc nie wierzę!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaa, kochaniutka nawet nie wiesz jak sie ciesze..bardzo, bardzo, bardzo!! moje kciuki jednak sie przydaja!:tak: ufffff...no to dobrze, bo z zacisnietymi kciukami ciezko mi majowkowac. powoli moge popuszczac;-):-) buziak i tule cie cieplo :*

miska...kochana bedzie dobrze, zazwyczaj co sie odwleka dobrze sie konczy! &&&&

Ja właśnie wybieram się do szpitala, bo jeden z moich wojażujących ginekologów napisał, że jak boli to mam podjechać. W zasadzie to zastanawiam się, czy przypadkiem nie zaprzeć się rękoma i nogami i nie dać się stamtąd usunąć, dopóki mi nie zrobią wszystkich możliwych badań. Po tym co pisałyście o tsh, poczytałam sobie i jestem przekonana, że mam subkliniczną niedoczynność tarczycy i ogromny żal, że wcześniej nikt tego nie diagnozował, choć tyle lat biegam i się skarżę na plamienia, problemy ze snem, zaburzenia cyklu. Jak to w ogóle możliwe, ze przez tyle lat nikt się tym tsh nie zajął. Dlaczego przy zmianach hormonalnych w endometrium i cycach nikt mi nie zbadał tarczycy i przeciwciał. Dotarałam wczoraj na jakiś portal o naturalnym planowaniu rodziny i tam doczytałam, że w Polsce są zawyżone normy TSH. Od artykułu do artykułu - i normalnie się poryczałam, bo doszłam do króciutkiego artykułu, w którym opisano moje dolegliwości. Jako główną przyczynę podano ... chroniczny stres. Więc jak już podjadę do szpitala, zrobię sobie te wszystkie aTPO i aTG i fT3 i ft4.
Czy któraś z Was diagnozowała sobie (bo ni śmiem spytać, że miała to szczęście, ze diagnozował lekarz) niedoczynność utajoną lub Hasimoto?
Misiu - a nie lepiej byłoby podjechać na badanie do szpitala i nie męczyć się do jutra? Mnie wczoraj też zrobili na szaro w laboratoriu, a w szpitalu po godzinie miałam wynik.

misia- to lepiej jedz i sprawdz co sie tam dzieje i ja mam stwierdzona horobe hoshimoto i teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobiłam robiac teraz transfer czy nie lepiej było poczekac az tsh spadnie:baffled: no nic zrobie jeszcze jutro badanie tsh i wtedy sie okaze.

reklama
Misia- musisz sie udać do dobrego ale naprawdę dobrego endokrynologa a takich jest mało . Znajdź sobie opinie. Choć powiem Ci, ze często jak sie takiego znajdzie to okazuje sie, ze juz nowych pacjentów nie przyjmuje bądź na wizytę czeka sie pare mies!! Sama przez to przechodzilam 2 lata temu jak szukałam w Trojmiescie. Miałam wynik Tsh 5,50 czyli tylko trochę ponad normę ale pełno objawów itd. Poszłam do pierwszego lepszego endokrynologa a on mi na to ze wynik dobry i nic nie muszę z tym robic. Dopiero pare mies pózniej Moj brat poszedł do endokrynologa z wynikiem tsh4 a ona do niego, ze młoda osoba powinna mieć wynik Tsh 1-2 a starsze osoby mogą mieć wyższy. Ja od razu znalazłam tez endokrynologa z opini i powiedział mi to samo co bratu!
Ginekolog Ci nie pomoże w zdjagnozowaniu choroby w takim stopniu jak endokrynolog .
Moj endokrynolog robił mi wszystkie badania. Czasami jest tak ze wyniki są dobre a ma sie guzy tarczycy co wykryje USG na wizycie a inni nie maja guzow a maja zle wyniki.

Ostatnia edycja:
Do góry