reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No wlasnie bo nawet cokolwiek byloby wedzone na zimno i zostalo ugotowane to juz nie ma szansy na surowe mieso ale gdzies sie naczytalam ze dym wedzarniczy cos nie bardzo i temu nie wiem?
Ja jadlam... kielbase :) tak mi sie chcialo pewnego dnia, pomimo miesowstretu, ze zjadlam. Poza tym grilla tez robimy czasami :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny poradzicie !!!
Mam mieć podane 2 zarodki ( jeśli przetrwają), ale oboje z M, obawiamy się ciąży bliźniaczej...( Że nie damy sobie rady i w ogóle ...) Jednak nie chce zmniejszać swoich szans przyjmując jeden zarodek...
To moje pierwsze in vitro.. mam mętlik w głowie.... Poradzicie co robić , mam 29 lat

Ja miałam podane 2 zarodki i ze mną został 1 mój Synus kochany pływa teraz w brzuszku ., i czekam na niego z niecierpliwością :biggrin2:musicie rozważyć za i przeciw ja mam 31 lat i nie obawialam się bliźniaków :biggrin2:

Dziewczyny jeżeli u mnie n USG było widać pęcherzyk ciążowy koniec 4 tyg a w 5 tyg i 3dn pojawił się pęcherzyk żółtkowy ale bez widocznego zarodka dodam że pęcherzyk ciążowy urósł do 1,20cm a w nim ten pęcherzyk żółtkowy którego nie było widać pod koniec 4 tyg tak mi powiedziała ginek ale bez widocznego jeszcze zarodka to zarodek pojawi się na pewno?,pęcherzyk jest ładnie w macicy z zółtkiem wizytę mam dopiero za 11 dni a jestem na L4 to siedze i wyczytuje :) i się zastanawiam czy nie jechać szybciej do gina na wizytę ;) w niedzielę zaczne 6 tydzień ciązy,a jeszcze w poniedziałek miałam plamienia z krwią które trwały w sumie kilka godzin tylko i koniec,ale byłam na wizycie i niby wszytsko Ok było, łożysko się nie odkleiło pęcherzyk jest i jak pisałam pojawił się pęcherzyk żółtkowy tylko bez zarodka jeszcze

Dziewczyny jeżeli u mnie n USG było widać pęcherzyk ciążowy koniec 4 tyg a w 5 tyg i 3dn pojawił się pęcherzyk żółtkowy ale bez widocznego zarodka dodam że pęcherzyk ciążowy urósł do 1,20cm a w nim ten pęcherzyk żółtkowy którego nie było widać pod koniec 4 tyg tak mi powiedziała ginek ale bez widocznego jeszcze zarodka to zarodek pojawi się na pewno?,pęcherzyk jest ładnie w macicy z zółtkiem wizytę mam dopiero za 11 dni a jestem na L4 to siedze i wyczytuje :) i się zastanawiam czy nie jechać szybciej do gina na wizytę ;) w niedzielę zaczne 6 tydzień ciązy,a jeszcze w poniedziałek miałam plamienia z krwią które trwały w sumie kilka godzin tylko i koniec,ale byłam na wizycie i niby wszytsko Ok było, łożysko się nie odkleiło pęcherzyk jest i jak pisałam pojawił się pęcherzyk żółtkowy tylko bez zarodka jeszcze

Nie czytaj i czekaj cierpliwie na wizytę.

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Jeszcze właśnie nie wiem ile tych wizyt będzie. Powiedział tylko że chce prześledzić cykl żeby zobaczyć dokładnie jak on wygląda, czy ta woda w macicy była jednorazowa przez zastrzyki albo jakiś stan zapalny, jak rośnie i kształtuje się endometrium i jak zmaksymalizować szanse na powodzenie.
Plan wizyt poznam dopiero jak przyjdę po @
To potem poprosze o relacje z wizyty

Z tego co piszesz to w niedziele zaczniesz już 7 tydzień a nie 6. I w tym czasie powinnaś już zobaczyć zarodek z bijącym serduszkiem. Nie ma sensu jechać do lekarza wcześniej moim zdaniem. Co do łożyska to jeszcze go za bardzo nie ma, ono dopiero się tworzy, więc nie ma co się odklejać.

reklama
Do góry