reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję, bertha! :-) To było to samo podejście. Zabralam dwie swoje zamrożone wcześniej blastocysty i cud się stał :-):-):-) Dotychczas nie mogę uwierzyć. Także ta sama klinika.

Też musisz mieć szczęśliwe zakończenie! Na co właściwie teraz czekacie? Na jakim etapie jesteście? Pamietam że do nowej kliniki mieliście jechać.

Tak, nowa klinika zaleciła ponowna histero. Wyszło ponownie zapalenie wiec ponownie antybiotyk. I po antybiotykach muszę zrobić znowu biopsje endometrium żeby sprawdzić czy już nie ma zapalenia. Nie zdążyłam tego zrobić w tym cyklu bo przerwa po antybiotykach musi być min 5 dni i musi być przed owu, wiec się po prostu nie udało fizycznie wyrobić.. tak wiec już drugi cykl leci w plecy. I jeszcze jeden będzie w plecy bo biopsja i czekanie na wyniki. Potem jeśli jakimś cudem wyjdą dobre wyniki to w końcu zacznę antykoncepcję i potem długi protokół...

Ale ja mam plan! W tym cyklu będzie naturals! [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A co u ciebie?? Działacie??
Po nieudanym transferze w czerwcu lekarz kazał nam (organizmowi) odpocząć po stymulacji. Nie mamy mrozaków więc musimy podejść do całej procedury jeszcze raz, we wrześniu w październiku. W lipcu się urlopowalismy, trochę hulaszczego trybu życia :biggrin2: i wyłączenia się z tej gonitwy o dziecko.

Juz po wizycie:) ta franca sie juz wchlonela, orgametril mam brac jeszcze 6dni ale juz mniejsza dawke i czekamy na @. doktorek mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl! Nie dosc, ze bez krecenia nosem pozwolil zabrac teraz 2 Kropunie to tak mnie obstawi lekami ze uuuoooo! Rozpisal juz te od 2dc (estrofem i oesclim plastry - ktoras miala???) Po transferze nospa, relanium - wczesniej tego nie mialam w zaleceniach, i przed samym transferem ACCOFIL - jakis immunologiczny lek, szczerze mowiac nie slyszalam o tym... ktoras cos wie na ten temat???
W ogole to doktorek jakis taki "do ludzi" dzis byl:) i nie musze juz isc w 2dc tylko 10dc. Niby to jeszcze dlugo ale juz dzis dostalam takiego powera ze o matko:) wreszcie cos sie dzieje:):):)

Też Cię pamiętam :) To opowiadaj wszystko: ile dni jesteś po transferze i który to dzień ciąży :cool: Jesteś po pierwszej becie?
Juz opowiadam Criotransfer mialam 2blastek[emoji4] , jestem 13dpt pierwsza beta byla w7dpt z wynikiem 50,98 a kolejna w9dpt juz 112,50 dalej nie sprawdzalam bo w uk ciezko na bete sie wybrac[emoji53] . Teraz umowilam sie na usg w 25dpt mam nadzieje ze cos juz zobaczymy, ile tam siedzi babelkow [emoji33]

Cześć, dziewczyny!

Kiedyś tu się udzielałam. Chciałam podzielić się radosną nowiną że mój drugi transfer się udał!!! Dostałam tym razem dwa zarodki i wczorajsza beta 7 dni po transferze wynosi 67,67 :rofl2:. Widzę, że parę osób które kojarzę też już są w ciąży. Też Wam gratuluję! :happy: Ja osobiście jeszcze nie mogę uwierzyć mojemu szczęściu :)
Gratulacje [emoji7]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Juz po wizycie:) ta franca sie juz wchlonela, orgametril mam brac jeszcze 6dni ale juz mniejsza dawke i czekamy na @. doktorek mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl! Nie dosc, ze bez krecenia nosem pozwolil zabrac teraz 2 Kropunie to tak mnie obstawi lekami ze uuuoooo! Rozpisal juz te od 2dc (estrofem i oesclim plastry - ktoras miala???) Po transferze nospa, relanium - wczesniej tego nie mialam w zaleceniach, i przed samym transferem ACCOFIL - jakis immunologiczny lek, szczerze mowiac nie slyszalam o tym... ktoras cos wie na ten temat???
W ogole to doktorek jakis taki "do ludzi" dzis byl:) i nie musze juz isc w 2dc tylko 10dc. Niby to jeszcze dlugo ale juz dzis dostalam takiego powera ze o matko:) wreszcie cos sie dzieje:):):)
Dzoasia az bije od Ciebie optymizm! Fantastycznie[emoji4]

reklama
Dziewczyny okres spóźnia mi sie 5 dni dla mnie to cała wieczność, czy myślicie, że moge na własną rękę brać duphaston celem wywołania miesiączki? Jestem bardzo zła bo miałam zacząć brać estrofem do crio. To ma być mój pierwszy transfer. Nie miałam na świeżo obawa przed hiperka i teraz jeszcze to... Już tyle czekam i stale cos :(
Znam ten bol mi tez sie opoznil o 5 dni i nic nie pomoglo ani winko aspirynka przytulaski z M i kapiele gorace to wszystko na nic sie zdalo. Jak sie poddalam to następnego dnia przylazla księżniczka z wielką laska.

Do góry