reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Myslisz ze to moze byc grozne? Moj lekarz dopiero w soote bedzie

Prawda jest taka każde plamienie, czy ból w ciąży trzeba skontrolować, póki nie wiesz dlaczego tak się dzieje to lepiej maksimum czasu odpoczywać, leżeć, wstawać tylko w razie większej koniecznosci czyli coś zjeść lub do toalety, ja niestety miałam reżim łóżkowy. Krwiaki w macicy z reguły nie są niczym groźnym o ile sie leży i odpoczywa. Ale różnie może być zawsze istnieje ryzyko że krwiak się odlei i pociągnie ciążę za sobą ale to już naprawdę jest czarny scenariusz który na pewno się nie wydarzy.
Ja w pewnym momencie byłam przerażona na USG wyszły dwa krwiaki jeden spoko bo całkiem gdzieś z boku był a drugi między moimi dzieciakami, nie było żartów nie wstawałam z łóżka tylko do ubikacji - naprawdę... Także radzę Tobie do wizyty prowadzić odpoczywający tryb życia. :-)

reklama
Mam pytanie kiedy miałaś transfer? Ja jutro mam 16 dpt i usg mam nadzieję że będzie widać chociaż kropeczka w macicy bo muszę wykluczyć ciaze pozamaciczna. Lekarz z kliniki kazał robić usg dopiero koło 10 sierpnia ale ja tyle w niepewności nie wytrzymam
U mnie 17dpt było już widać Pęcherzyk ciążowy tj. było wiadomo że ciąża w macicy... Ale zarodka nie zobaczysz na pewno dlatego lekarz kazał przyjść dopiero 10.08 bo wtedy byłaby już widoczna akcja serduszka...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Prawda jest taka każde plamienie, czy ból w ciąży trzeba skontrolować, póki nie wiesz dlaczego tak się dzieje to lepiej maksimum czasu odpoczywać, leżeć, wstawać tylko w razie większej koniecznosci czyli coś zjeść lub do toalety, ja niestety miałam reżim łóżkowy. Krwiaki w macicy z reguły nie są niczym groźnym o ile sie leży i odpoczywa. Ale różnie może być zawsze istnieje ryzyko że krwiak się odlei i pociągnie ciążę za sobą ale to już naprawdę jest czarny scenariusz który na pewno się nie wydarzy.
Ja w pewnym momencie byłam przerażona na USG wyszły dwa krwiaki jeden spoko bo całkiem gdzieś z boku był a drugi między moimi dzieciakami, nie było żartów nie wstawałam z łóżka tylko do ubikacji - naprawdę... Także radzę Tobie do wizyty prowadzić odpoczywający tryb życia. :-)
Tusiaczek a yslisz ze jak bede siedziec na krzesle przez kilka godzin to jest ok? Lezalam prawie caly czas ostatnie kilka dni

reklama
Do góry