reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dwa pytania mam. Pierwsze jak się liczy dc jak @ dostałam popołudniu to kolejny dzien jako dzień pierwszy?
A drugie pytanie jak miałam mrożone 3 dniowe zarodki, to teraz mogę zasugerować doktorowi abyśmy podawali go dopiero w 5 dobie czy po rozmrożeniu to lepiej przytulać go od razu??
Jak zaczynalam stymulacje to lekarz mi powiedzial ze mam od pierwszego dnia i mam to liczyc ze jezeli @ bedzie przed 12 to jako pierwszy a jak po 12 to stymulacja od nastepnego dnia

reklama
O widzicie czytam Was cały czas i jakoś wyleciało mi z głowy ta ciąża to chyba mi mózg pomału odbiera he he :-D
A więc wszystko dobrze szyjka długa około 4,6cm, twarda i zamknięta, dzieciaki mają już po 370 i 380g i praktycznie 100% na to że są to faktycznie dwaj chłopcy :-) Ruchów za bardzo mogę nie czuć bo pani doktor powiedziała że na całej przedniej ścianie mam łożysko, ogółem nie miała żadnych zastrzeżeń, 7.08 idę na prenatalne(połówkowe) to wtedy pokaże Wam fotki :-)
Super. Gratuluję dwóch małych łobuziaków[emoji9] [emoji7] [emoji7] [emoji9]

Niestety tak. Jest taki kawał ze wszyscy ci lekarze w luxmedZie i medicover to Ci którzy nie dostali sie na kliniki. Jak byłam u gina to mnie wyrzucił ze oni noe tracą czasu i pieniędzy na leczenie bezpłodności. Nie mówiąc juz o chirurgach którzy mnie oszpecili ortopedach i innych pseudo specjalistach i nie tylko ja mam taka opinie:( moze twój lekarz jest inny ale lepiej zasięgnąć innej opini bo ja im po prostu nie ufam.
Ja osobiście nie mogę mieć zastrzeżeń co do swojego lekarza leczyla się u niego moja koleżanka i za pierwszym podejściem się udało drugiej również ja mu ufam w 100 % nie miałam kontaktu z innymi lekarzami tej kliniki więc nie mogę sie wypowiedzieć jacy sa ten mi odpowiada każdy ma swoje zdanie ;) i gdzie sie leczysz i z jakiego powodu nie możesz zajść w ciążę?

O widzicie czytam Was cały czas i jakoś wyleciało mi z głowy ta ciąża to chyba mi mózg pomału odbiera he he :-D
A więc wszystko dobrze szyjka długa około 4,6cm, twarda i zamknięta, dzieciaki mają już po 370 i 380g i praktycznie 100% na to że są to faktycznie dwaj chłopcy :-) Ruchów za bardzo mogę nie czuć bo pani doktor powiedziała że na całej przedniej ścianie mam łożysko, ogółem nie miała żadnych zastrzeżeń, 7.08 idę na prenatalne(połówkowe) to wtedy pokaże Wam fotki :-)
Super duże chłopaki już [emoji7][emoji7]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja dr jest na urlopie i dopiero za półtora tyg. będzie. A żeby państwowo się zapisać zazwyczaj trzeba przyjść ze skierowaniem. Ale szukam jeszcze gdzie ewentualnie zapisują tel.i skierowania wymagają dopiero w dniu zabiegu. Jeśli nie znajdę to pójdę prywatnie bo zależy mi na czasie i wiem że dobry lekarz będzie robił.
Wszedzie telefonicznie umawiaja bez skierowania

Hey kochane jak tam dzień? My dziś grilla i kociołek robimy. Trzeba się trochę zrelaksować bo tych stresach...
Czy wy też o swoich mrożaczkach tak często myślicie? Kurczę może to dlatego że mam tylko jednego podchodzę do niego w taki sposób hymmm... normalnie jakbym za nim tęskniła.... Dziwne...
Myślę że każda tak o naszych mrożaczkach myśli. Ja też mam tylko jednego jeszcze i zastanawiam się co robić aby został ze mną na zawsze. Ja dziś żeby nie myśleć cały dzień zaprawiam:)

Dziewczyny, a czy właściwie któraś z Was może wie, czy bioræc Thyrozol na nadczynność można podchodzić do in vitro??? Czy tarczyca musi być podleczona i bez leków trzeba byc??

reklama
Do góry