reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gieniek...a juz myslalam, ze sie obrazilas :-)no to dobrze, ze nie dzwonia...jutro jedz i odbieraj swoje maluchy, niech zostaja z mamusia...&&&& na szczescie i znow bede myslala duzo o tobie!

Magdalena Markiewicz...zaciskam tez kciukasy, zeby sie wszystko udalo &&&&&&

Meg...betka, betka, betka...i to jeszcze nie teraz a za pare dni! kochana wszystko bedzie dobrze! buziaki :*

ja sie szprycuje caly czas tymi kwasami mlekowymi i antybiotykami i modle sie tylko, zeby te bakterie wygonic i zeby wszystko mi sie udalo...ehhh, ciagle stresy, jeszcze od wczoraj nie odzywam sie z moim, bo sie poklocilam...aaaaj, w ogole jakis mam ciezki dzien dzis.

reklama
Meg -zagladam tu dowiedziec co tam u ciebie i powinnas dostac porzadny opieprz. Test w 8 dpt ???
Moze ,moze beta by wyszla tak wczesnie ,ale nie test sikany. Tutaj kaza z testem czekac do 13-14 dpt.
I jak masz sie czuc w 8 dniu?
Gdybys zaszla w ciaze normalnie nawet by ci przez mysl nie przeszlo ,ze cos moze byc bo to duzo za wczsnie.
Nie nastawiaj sie negatywnie. Musisz wytrzymac.
Sciskam i mocno mocno trzymam kciuki.

Meg mnie w pierwszej ciąży pokusiło zrobić test jakoś tak wcześniej i był zawód. A zrobiłam jak mi kazali i wyszedł. Nie przywiązuj wagi do wyniku.
Wiesz dziś się też nakręciłam i zrobiłam - a potem pomyślałam, że jednak to ja glupia jestem, bo co niby miało wyjśc 6 dpt (mogło wyjść - ale po pregnylu jeszcze - jak potem doczytałam na ulotce). A kilka godzin później zobaczyłam płyn, który najprawdopodobniej otacza już zagnieżdżony zarodek. Więc nie ma co wierzyć w te testy. Pamiętać trzeba, że połowa napisów na testach to reklama i marketing. Są szczęściary, którym test wyjdzie tak wcześnie - ale my jesteśmy pewnie inny podgatunek :-)
A mój kot się znowu szlaja.

Meg trzymam kciuki nadal,mam nadzieje,ze betka wyjdzie pozytywna:tak:

Misia :happy2: Fajowo.kciukasy za dalszy pozytywny rozwoj :tak:

Podczytuje was codziennie,jakos bardzo przywiazana jestem do tego forum:sorry2: dacie rade dziewczyny.Pamietajcie,ze kazda z nas jest inna.Jednej uda sie za pierwszym razem,inne musza probowac kilka razy,ale ja jestem pewna,ze kazda z Was w koncu zobaczy upragnione II kreseczki:tak:

Pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie i kazda z osobna:tak:Usciski od mojego malego invitrowego cudaczka Dominica :cool2::-)

Meg Jeszcze nic straconego.Tak jak Winki80 pisze u niektórych z nas trzeba dłużej poczekać na upragnione kreski,każdy organizm jest inny;-)
Ja z moim cudaczkiem zrobiłam 7 dni przed terminem i wszyscy mówili to niemozliwe,to za wcześnie,ale okazało się prawdą,że jestem w ciąży:-)
Misia 1974 Czyli z tego co rozumiem to wszystko jest na dobrej drodze,że się udało??:-)

Tak jak pisałam każdy organizm jest inny.Ja wczoraj też z głupoty zrobiłam sikańca 6dtp i co ? Jedna wielka gruba krecha...
A dzisiaj powtórzyłam i zobaczyłam drugą kreskę:zawstydzona/y:
Ale teraz jeszcze bardziej zaczęłam się bać niż bałam,bo nadal boli mnie brzuch:-(

Bunka - GRATULACJE!!!!

Ja jeszcze nie wiem. Jest szansa, że ta widoczna podczas USG przestrzeń wypełniona płynem to płyn owodniowy zbierający się wokół zarodka, który właśnie na tym etapie powinien się zbierać i go chronić przed wstrząsami itd. Ale z uwagi na hiperstymulację doktór bronił się przed jednoznacznym stanowiskiem i mówił, że na tym etapie nikt nie powie jednoznacznie. Niemniej jednak zasugerował, że może to być domek maluszka. Sprawdzałam potem i rzeczywiście w tym tygodniu taka przestrzeń wypełniona płynem wokół zarodka się tworzy i jest podłużna - a taka była na usg.

Ja też się boję, bo niestety co jakiś czas czuję jakbym miała mieć @. Na szczęście nie widzę już plamień.

Bunka - miałyśmy transfer w ten sam dzień. Ja się teraz boję powtórzyć test za szybko, bo mi się przypomniało jak się już kiedyś niepotrzebnie zestresowałam, a potem dobrze było. Chyba lepiej się nie denerwować - bo wiedza, że się nie udało i tak mi nic nie pomoże, a może przydać się pozytywne myślenie - bo a może maluszek walczy i nie ma co stresem mamusi zalewać. Spróbuję odczekać chociaż do poniedziałku.

Misia1974 Mocno trzymam kciuki,że za kilka dni będzie jednoznaczna opinia,że to ciąża:tak::tak::tak:
Miska126,Magdusia31 Gratulować to będziecie za kilka dni:-),póki co proszę mocno trzymać kciuki;-)
Magdusia31 A z betą muszę poczekać do wtorku,bo tutaj nie mogę zrobić prywatnie tylko ze skierowaniem od lekarza,a mam tylko jedno na wtorek i jak je dziś wykorzystam to będę musiała umówić wizytę po nowe co jest niemożliwe,abym za kilka dni mogła ją mieć:-(
A w poniedziałek jest nieczynne laboratorium,bo jest święto królowej,więc jestem zmuszona czekać do wtorku.Chyba,że jutro pojadę i będzie moja znajoma położna to u niej wybłagam skierowanie na wtorek.
Póki co muszę czekać......

reklama
bunka - gratuluje dwóch kreseczek :happy2::happy2::happy2::happy2:

Misia - i tak trzymaj tylko pozytywne myślenie

Dziewczynki co to dzisiaj na pobraniu komórek i transferach powodzenia. Ja zaraz jadę zobaczyć dzieciaczki. Dzis mam termin pierwszego oficjalnego scanu. I niech mi ładnie wytłumaczą dlaczego raz w tygodniu pojawia się krew. I niech mi to wytłumaczą tak ze mój mały zmęczony po kolejnej nocce móżdżek informacja te przyswoi i zrozumie.
A poza tym to od wczoraj mi jest masakryczne niedobrze. Te nocki mnie wykończą:angry:

Do góry