reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Żadnego wydruku ani słowa o ilości pęcherzyków co nawet pielęgniarki zdziwiło... Potem też czytałam że u was po badaniach krwi też przed punkcją lekarze coś wnioskowali a u mnie nawet ich nie sprawdzała... Wizyta to było tylko serio 3 minuty z rozebraniem się i USG.
No to lipa bo u mnie wizyty to po godzinie trwaja

reklama
Ktos pytal o Invimed w Warszawie. Ja tam chodzilam, mnie sie udalo za pierwszym razem. Prowadzil mnie Kaczynski, bardzo malomowny i w pierwszym kontakcie troche mruk, szlismy powoli ale do celu. Jak sie go o cos pytalo to odpowiadal, ale sam z siebie malo mowil. Teraz prowadzi moja ciaze. Ktos narzekal ze atmostera.jak w fabryce... byc moze jest troche tasmowo i nie ma.takiej domowej, intumnej atmosfery... ale znaja sie na tym co robia, recepcja jest ok. Dla mnie plusem jest, ze chodzisz zawsze.do tego samego lekarza. Co do minusow - dla mnie takim byla wspolpraca z koordynatorkami... no ciezkie byly... ale dla mnie ta klinika byla szczesliwa.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak radzilyscie sobie z bolem macicy w pierwszych dniach? bo nie umiem go okreslic to sa takie nawet nie rwania ale tak bol kilka sek i odchodzi. Nie wiem czy to sa skurcze bo niby podobnie jak przy mocnym @ ale ciezko stwierdzic i to tak co jakis czas pobolewa i czasem jakby ktos szpilke wbijal takie klucie. Boje sie i nie wiem co moge zrobic. Pije nospe zwykla 3x2 i magnez slow-mag b6 2rano i 3 wieczorem

Oczywiście że mogli tak pomyśleć ale... Po to są kontrole USG żeby w razie słabej reakcji zmienić leki i dawkowanie ich a tego u mnie nie zrobiono, po drugie powinnam mieć informację o słabej reakcji i małej ilości pęcherzyków a po trzecie powinnam mieć mierzone endometrium i w razie czego podane leki a że jest słabe dowiedziałam się po punkcji, na wyniki krwi też lekarka nawet nie zerknęła. Trudno więc się nie złościć.
Masz racje, ja zaczynałam z dawka 200 gdy słabo rosły co potwierdzały też wynik estradiolu zwiększono mi dawke do 375 gdzie moje amh to ponad 7. Ty też masz ok amh także upatrywałabym wine w niewłaściwej stymulacji.

Ilodniwe byly zarodki? Ja bym polecala jednak bete. Sikance oszukance... ja po jednym caly dzien ryczalam bo pokazal cien cienia cienia i bylam pewna ze sie nie udalo z kolejnego dnia beta 70+.
Zarodki 3 dniowe swiezynki
Ilodniwe byly zarodki? Ja bym polecala jednak bete. Sikance oszukance... ja po jednym caly dzien ryczalam bo pokazal cien cienia cienia i bylam pewna ze sie nie udalo z kolejnego dnia beta 70+.

3 dniowe swiezynki.
Na bete pewnie to w poniedziałek pójdzie Ż.

Ale w trakcie stymulacji nie robiłaś badan? Ja przyjezdzalam godzinę przed wizyta i jak byly wyniki to szlam na wizyte
U mnie tez przed każdą wizyta podgladowa miałam pobierana krew i później z wynikami na wizyte. Zawsze miałam po każdej wizycie sprawozdanie z niej

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak radzilyscie sobie z bolem macicy w pierwszych dniach? bo nie umiem go okreslic to sa takie nawet nie rwania ale tak bol kilka sek i odchodzi. Nie wiem czy to sa skurcze bo niby podobnie jak przy mocnym @ ale ciezko stwierdzic i to tak co jakis czas pobolewa i czasem jakby ktos szpilke wbijal takie klucie. Boje sie i nie wiem co moge zrobic. Pije nospe zwykla 3x2 i magnez slow-mag b6 2rano i 3 wieczorem
Ja na twoim.miejscu skontsktowalabyn sie z lekarzem

Ja czekam na @ i zlosliwa nie chce przyjsc a od czwartego dnia antyki i ok 20 tabl wizyta a malpa nie chce przyjsc..trzy dni temu mialam bole jak na okres a tu zniknely i nic..mysle czy ten dhea eljot moze wydluzyc cykl?

reklama
3 dniowe swiezynki.
Na bete pewnie to w poniedziałek pójdzie Ż.
Sikacz jest niepewny. Serio... czytales ze komuc cos pokazal a tu bety niet... a czesciej robi w druga strone... chcecie stresowac sie caly weekend? Jak macie
Laboratorium blisko - lepiej beta, ale mozecie zaryzykować :)

Do góry