Co !! Ja w 11 dniu to zawszę u lekarza wizytę mam i już mi kazał leki odstawiać a nie czekać do poniedziałku 14 dnia po co się szprycować Sorrki za szczerość ale ja już jestem po 3 nie udanych transferach blastocyst i w 7 dniu zawsze sikacza robię a w 9 betę . 11 do lekarza
reklama
Pixie_Dixie
Fanka BB :)
Pamietam Cię Małgosiu, pamietam wiele osób. Niektóre już dzieci porodzily.
Tak powoli odkładamy kasę.
Niestety po roku wszystkie badania trzeba robić od nowa.
Oby zmiana lekarza przyniosła mi upragnione szczęście
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kuzwa mnie chyba tez czekaj znowu badania, napewno chce wymazy zrobić ale moze jeszcze inne.... znowu kasa [emoji58]
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Michalll82
Zaciekawiona BB
Tak mamy napisane na wypisie informacyjnym. 14 dnia od transferu mamy zrobić badanie krwi.Mamty skintaktowac sie z lekarzem po odebraniu wyniku.Co !! Ja w 11 dniu to zawszę u lekarza wizytę mam i już mi kazał leki odstawiać a nie czekać do poniedziałku 14 dnia po co się szprycować Sorrki za szczerość ale ja już jestem po 3 nie udanych transferach blastocyst i w 7 dniu zawsze sikacza robię a w 9 betę . 11 do lekarza
walczaca o szczescie
Ja na swoją też czekam i również jak na złość nie ma.... :-(Ja czekam na @ i zlosliwa nie chce przyjsc a od czwartego dnia antyki i ok 20 tabl wizyta a malpa nie chce przyjsc..trzy dni temu mialam bole jak na okres a tu zniknely i nic..mysle czy ten dhea eljot moze wydluzyc cykl?
Oczekiwanie2017
Ja wlasnie w internecie nie znalazlam miejsca gdzie robia badanie histochemiczne.. jesli cos znalazlas, to podaj prosze linka.
o, nie wiedzialam ze mozna takie badanie zrobic. od razu o to dopytam.
Moka, bardzo mi przykro! jestem po identycznej procedurze.
Rowniez mam wysokie amh - ok 4. zawsze piekna owulacja, niebolesne miesiaczki.
po krotkim protokole menopurem (ale z dawka gigantyczzna 225j) mialam pobrane tylko 3 jajka, z czego jedno bylo niedojrzale, 2 sie zaplodnily, ale nie dzielily sie dalej.
Tez mialam zal ze nie przerwalismy stymulacji, ze podeszlismy do punkcji skoro bylo tak malo pecherzykow nierownej wielkosci... ale z drugiej strony przed punkcja nie potrafilam sobie wyobrazic, ze odpuszczam i nie sprobuje.. w koncu kto wiedzial, ze bedzie tak zle z jajkami.. takze nie wyrzucaj tego sobie.. nie bylo tu idealnego rozwiazania...
Po pierwsze, jesli masz takie zrosty, zarosniete jajowody, to wg mnie jest to wcale nie taka mala endometrioza. Ja mam lekkie zrosty jedynie poza macica, jajowody drozne, mialam torbiel krwotoczna i mi Lewandowski orzekl endometrioze chyba 3 stopnia! Na pewno to samo orzekl by tobie.
przy endomendzie on od razu zaleca długi protokół z antykoncepcja przed, zeby wlasnie jakos jajeczek ladnie wypracowac, przezd stymulacja wyciszajac hormony. Takze wg mnie absolutnie endometrioza jest istotnym czynnikiem podczas ivf i trzeba odpowiednio dobrac stymulacje. Ja wlasnie w tym dlugim protokole widze swoja szanse. Mam tez nadzieje, ze dostane purgeon, bo po nim dziewczyny ladnie obradzaly w jajeczka.
NIestety u mnie w pierwzszej klinice druga procedure/stymulacje zalecaja po 3 miesiacach przerwy.. ciekawe jak jest u ciebie...
Dlugi protokol to antykoncepcja od 1dc i w 20dc wizyta na ktorej dodstajesz zastrzyki wyciszajace na ok 2 tygodnie. potem kontrola i leki do stymulacji startujesz.
Z DHEA uwazaj - ja sobie sama zrobilam badanie poziomu DHEA, i mialam 3 krotnie podwyzszony poziom!! a nic nie bralam. powtorzylam w innym lab i bylo tylko troche podwyyzszne juz. Badanie robilam w nastepnym cyklu po stymulacji, wiec moze to byl powod tego skoku.
natomiast jesli bym jeszcze brala dodatkowo DHEA to bym juz mega przesadzila i moze hormony sobie porozwalala. A skoro mamy tak podobne wyniki amh, jakosci jajek, to moze tez mozesz miec wysoki poziom DHEA jak ja.
Ja biore non stop i Q10 i inozytol bralam i tak mi to nie pomoglo...
Mam nadzieje, ze u ciebie nie kaza dlugo czekac do kolejnej stymulacji...
Przepraszam, nie doczytałam że chodzi o badanie histochemiczne. Więc nie pomogę, nie wiem gdzie je robią
misis188
TakA invag to tez proviotyk? Tez go kiedyś miałam.
To dziwne ze po jednym probiotyku masz przeboje a po drugim nie.. ciekawe od czego to zależy
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lepsza jest krew ja robiłam krew w 9dpt pierwszaZastanawiamy się nad zrobieniem jutro rano sikacza. Myslicie, że jest sens?
17.07 był transfer. Czyli jutro 11dpt.
Ja tez tak miałam jak na @ i bol jakby jajnika lewego lub prawego ciągniecie w pachwinach sama nie wiem od czasu do czasu pobolewa a juz jestem 17dptDziewczyny jak radzilyscie sobie z bolem macicy w pierwszych dniach? bo nie umiem go okreslic to sa takie nawet nie rwania ale tak bol kilka sek i odchodzi. Nie wiem czy to sa skurcze bo niby podobnie jak przy mocnym @ ale ciezko stwierdzic i to tak co jakis czas pobolewa i czasem jakby ktos szpilke wbijal takie klucie. Boje sie i nie wiem co moge zrobic. Pije nospe zwykla 3x2 i magnez slow-mag b6 2rano i 3 wieczorem
Pixie_Dixie
Lepsza jest krew ja robiłam krew w 9dpt pierwsza
Ja tez tak miałam jak na @ i bol jakby jajnika lewego lub prawego ciągniecie w pachwinach sama nie wiem od czasu do czasu pobolewa a juz jestem 17dpt
Ja tez to tak odczuwałam, takie ukłucia ale bóle na @ mam inne ,raczej całe podbrzusze boli wtedy i to bardziej ból pulsacyjny
walczaca o szczescie
Dziewczyny.... jak uwierzyć,że tym razem się uda? Nie mam siły :-( a M chyba jeszcze gorzej...
reklama
Pixie_Dixie
Dziewczyny.... jak uwierzyć,że tym razem się uda? Nie mam siły :-( a M chyba jeszcze gorzej...
Moze idźcie do psychologa? Dziewczyny piszą ,ze to pomaga, przegadać z kimś sytuacje.
Podziel się: