reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzwonili i kliniki :( na razie tylko jedna z trzech komórek dobrze rokuje bo są dwa te najądrza czy jak to się zwie :( pozostałe dwie na razie nic. Pani embriolog powiedziała że są jeszcze pod obserwacją i że mogły się "zlać" tak więc mam czekać do jutra wtedy się wszystko okaże. Moje szanse więc z dnia na dzień maleją i pewnie z jednej stymulacji będę miała jedną małą szansę :( zła jestem bo sobie teraz tak myślę że gdybym wiedziała że stymulacja była tak słaba że tylko 4 pęcherzyki a z tego 3 dobre to bym się zastanowiła nad punkcją i przełożeniem całej procedury. No nic zostaje mi czekanie do jutra :(
Kochana ja tak mialam przy 3 stymulacjach ze mialam tylko po jednym transferze a tych 2 nie przekreslaj. Mi jeden zarodek ruszyl sie w 4 dobie hodowli

reklama
No więc czar prysl,beta nie wzrosla... M zalamany. Ja... sama nie wiem ile jeszcze jestesmyr w stanie znieść. Dziewczyny ktorym się udało,za ktorym razem? Ile mialyscie transferow? Gdzies czytalam ze jak ma sie udac to największe szanse sa do poerwszych 3...?
Przykro mi :(ale nie poddawajcie się mojej znajomej wyszło za 5 razem

Ok dzięki, i jak tam coś "wyjdzie nie tak" w tych badaniach to jak to się ewentualnie "leczy"?? Ty na jakim jesteś etapie?
Ja miałam za malo allo mlrów no tylko 3 % a powinno byc min 42 i na to mialam szczepienia limfocytami meza i po 3 szczepienuacg robi się kontrole u mnie wzroslo do 58.8. Na NK ktore mialam zawyżone sa wlewy z intralipodu. Ale widzisz. Teraz immunolog zabronil mi wlewow brac i moze dlatego sie nie udalo. Pierwsze popytaj gdzie mozesz takie badanie zrobic, ja robiłam w Krakowie a Ty chyba jestes z Warszawy

Ja miałam za malo allo mlrów no tylko 3 % a powinno byc min 42 i na to mialam szczepienia limfocytami meza i po 3 szczepienuacg robi się kontrole u mnie wzroslo do 58.8. Na NK ktore mialam zawyżone sa wlewy z intralipodu. Ale widzisz. Teraz immunolog zabronil mi wlewow brac i moze dlatego sie nie udalo. Pierwsze popytaj gdzie mozesz takie badanie zrobic, ja robiłam w Krakowie a Ty chyba jestes z Warszawy
A ja wczoraj robiłam kontrolne tych allo mlrów i jak bedzie ok to bede podchodzic do transferu i wezmę wlewy. Przepraszam za błedy ale źle mi sie pisze na telefonie

kilka lat to się mogło pozmieniać :) u mnie 1 transfer mrożaczka udany 3 razy betka ładnie rosła,dziś wizyta i zobaczymy czy już coś tam będzie widać i jest wszystko OK,na razie jestem 16 dpt
Wiesz co - na pewno moglo się zmienić. Gratuluje i trzymam kciuki za dalszy wzrost betki. Do jakiego lekarza tam chodzisz?

Dziewczyny trochę z innej beczki przed chwilką miałam kontrole z pracy w sprawie zwolnienia l4 ledwo jestem 2 tydzień na zwolnieniu a tu taka niespodzianka przyjechał BH-powiec i pyta sie mnie co mi dolega co to za pytanie ? Więc mówię do niego że to moja prywatna sprawa i nie będę opowiadać o moich "chorobach " no tak mnie wk...rwił że szok

Tak jestem z Warszawy. Tylko aj dotychczas ufałam lekarzowi, który mnie prowadzi... wydaje mi się,że mówiłą coś,że dopiero po 4 ewentualnie nieudanym transferze jakieś dodatkowe badania i teraz nie wiem czy próbować teraz bez tego wszystkiego czy odczekać,zrobić te badania i dopiero... coś teraz strasznie głośno jest o tej immunologii a kliniki za bardzo tego nie uważają, dlaczego?

reklama
Do góry