reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
oooo nie wiedziałam, że on w Polsce przyjmuje! zdradzisz mi gdzie? może na konsultacje będę miała bliżej niż do Czech. :)
ale cieszę się, że to napisałaś, bo ja też miałam straszne przejścia z polskimi "specjalistami" - od ignorowania, znudzenia, zniecierpliwienia i chamstwa po stwierdzenia, że jestem dziwna skoro nie mogę mieć dzieci, nienormalna, nie jestem pełnowartościową kobietą itd. Po tych słowach stwierdziłam, że moja noga nigdy nie postanie w żadnej polskiej klinice leczenia niepłodności.I dlatego też na tego doktora biorę pewien margines i jego decyzje omawiam z moją polską ginekolog - niesamowita lekarka, dziewczę jest młodsze ode mnie a tak mądre, pełne empatii i cierpliwości, że to aż niemożliwe! jest to drugi w moim życiu ginekolog, który jest nim z powołania, nie popadł w rutynę i nie robi nic na łapu capu :)
Ja nie mieszkam w polsce

Zrob allo mlr, nk, test mikrocytotoksyczny. Krew do tych badan jest pobierana od was obojga
I te wszystkie badania i ja i mąz, tak? I tam będą jakieś wartości czy są prawidłowe czy z tymi wynikami muszę iść do immunologa i on je jakoś ze sobą zestawi? To ma być sprawdzone czy ja np nie odrzucam zarodka M...? Dobrze to rozumiem?

Ja miałam przesunięty transfer, nie pamiętam kiedy dostałam @, ale co do zarodków, to wiem tyle (poprawcie mnie jak coś przekręcę) literami oznacza się ich jakość gadzie AA to są najlepsze a CC najsłabsze, natomiast cyfry przed literami to stan rozwoju. Ja dla przykładu miałam podany zarodek 4BB z nacięciem osłonki bo podobno po mrożeniu ona robi się trochę twardsza. Rozmawiałam kiedyś z dziewczyną, która miała zarodek CC i się bardzo ładnie przyjął, także to też jest mocno indywidualne, przynajmniej tak mi się wydaje.
Ja mialam 4AA i powiedzieli ze jest najlepszej jakosci jakiej moze byc

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Do góry