reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

misis,
podchodziłam na 0,5 , ja doskonale wiem jakie powinno być i tego pilnuję.
coś spowodowało, że aż tak skoczyło.
nie mam sensownego endokrynologa, który by podczas in vitro mi pomógł.
A w novum nie maja endokrynologa ktory moglby cie poprowadzic. Ja zawsze pod koniec stymulacji robilam tsh i pytalam ginekologa czy zwiekszac dawke

reklama
Skurczy nie ma, zakuło ją raz w lewym jajniku.
Teraz objawów jakowych nie ma. Mówiła mi tylko, że płyny z niej idą. Podejrzewa, że po lekowe. Bez śladu krwi i innych kolorów.
Widzę, że ma większy apetyt. Ta godzina to zawsze była godzina bez jedzenia, a chodzi z cebulakiem, które sama piekła dzisiaj.
Na pewno też trochę ja doszukuje się objawów zewnętrznych. :)
Zewnętrzne zobaczysz najwcześniej w 10-12tc ;)

Kurde ja mam 0.26 (+/-0.2) i lekarz stwiedzil ze nic z tym nie robi. Zrobilam rozszerzony probil tarczycy i wszystkie inne wyniki super. Mam kulke na szyi od kilku lat ale nic sie z nia nie robi, mialam biopsje cienkoiglowa i ok ostatnio 30 min mi robil usg szyi razem z przeplywami itd i ok..
Ma ktoras jakis pomysl?
Ale masz nadczynnosc wiec tu jest troche inaczej. Przy niedoczynnosci powinien byc poziom najblizej 1. Przy nadczynkosci nie zawsze bierze sie leki bo twoja tarczyca wytwarza za duzo hormonow. Jesli masz wole lub guzki to trzeba je kontrolowac pod usg

Dość standardowy zestaw.
Tak samo btałam lutka i dupka - jesli sie uda te się bierze do ok 12 tc
Zamiast Clexane mam fraxiparyne, ale to podobne - to się bierze do końca ciąży (przynajmniej mój tak zalecił).
Estrofemu miałam ciut więcej - nie pamiętam kiedy, ale ok 10-12 tyg odstawiłam.
Euthyroxu biorę połówkę 75 - to jest lek do końca ciąży

Potem do tego będą witaminki :)

Jeśli żona ma skurcze może sobie wsiąść no spe, ale zwykłą nie forte, max 3 tabletki dziennie.
Ktoś ma jeszcze jakieś rady??
3 tabletki nospy max a 6 tabletek zwyklej mozna

czyli kiedy crio teraz?
Miał być w tym cyklu ale okazało się, że z poprzedniego została pamiątka w postaci torbieli na prawym jajku.Doktorek przepisał jakieś cukierki, grzecznie łykam i czekam na @, dziś dopiero 11dc więc jeszcze dłuuugie tygodnie przede mną. A co u Ciebie? :D

reklama
Do góry