reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny ale dziś padaka... Tak czytam i nie wiem co napisać, miał być taki dobry dzień a tu doooopa. @Alfistka trzymaj się dzielnie, zbieraj kasiurke, pociśnij lekarza o jakieś badania, histero możesz zrobić, zapytaj o ten drilling jeszcze raz - masz zajebiste amh, szkoda się faszerować jak są takie niemrawe wyniki. Poszalej, tylko nie za dużo bo przepierdzielisz za dużo kasy na głupoty :p A potem wracaj do nas, dzielny rycerzu, tyś tu jest najpozytywniejszą mordką, odezwij się czasem co słychać :)
@micheline @Ivo2014 tak mi przykro, każdą porażkę przeżywam jak swoją, dlaczego to takie popieprzone ;/
@MoKa miłej nocki życzę, niech jajka wypoczną bo od jutra mają duuużo roboty :) Kolorowych snów na samolocie :D

Kobietki mam pytanie udało mi sie dostać do lekarza 3 dnia okresu czyli jadę w środę i powiedział że leki i co dalej możecie mi powiedzieć jak to wygląda bo jak narazie wiem że 3 dnia zacznę brać leki a co dalej to pustka

Przepraszam,że takie pytanie ale to nasz pierwszy raz i nie wiemy co i jak Kiedy nic dopiero chyba w środę sie wszystkiego dowiemy boję się Ale czuje taka radość w sercu ,że już sie wszystko zaczyna :)

Kobietki mam pytanie udało mi sie dostać do lekarza 3 dnia okresu czyli jadę w środę i powiedział że leki i co dalej możecie mi powiedzieć jak to wygląda bo jak narazie wiem że 3 dnia zacznę brać leki a co dalej to pustka
Potem monitoringi, kontrolowanie hormonów, ewentualne zmiany dawek leków i jak jajka będą piękne i dorodne to punkcja, zapładnianie i czekanie na cud :) Transfer może być w tym samym cyklu - zarodeczki podają w 2,3 lub 5 dobie, w zależności od rokowań lub upodobań kliniki. po transferze odpoczywasz, pachniesz, mąż dba o Ciebie i czekasz na betę :) a za 9 miesięcy na porodówkę :)

Dziewczyny a co mozna na bol stawow zrobic? Bo oszaleje. Dzisiaj kolano tak mi daje we znaki ze zaraz wyjde z siebie
Mój tata jakieś 2 lata temu dostał skierowanie na operację kolana ale skubaniutki nie lubi lekarzy a zwłaszcza chirurgów :D To było w zimie więc dokładał do pieca i grzał kolano o kaloryfer, i tak co wieczór - grzanie, masowanie, grzanie, masowanie - i żaden doktor by mu chyba w to nie uwierzył, że takim sposobem można tak się wyleczyć :) a z dobrych rzeczy na ból stawów to też jest okład z kapusty lub smarowanie gęsim smalcem, ale ten smalec to tak na dłuższą metę, nie doraźnie. Możesz sobie kupić gęś, powycinać tłuszcz i sama wytopić na patelni i smalczyk jak się patrzy :) trzeba tylko trochę więcej czasu i systematyczności

Dzoasia sprobuje z termoforem. Dobry ponysl dzieki[emoji11]
Smalec z gesi juz zuzyty bo ges na swieta zawsze robie i prawie litr smalcu sie wytapia ale bede miala na uwadze.

Potem monitoringi, kontrolowanie hormonów, ewentualne zmiany dawek leków i jak jajka będą piękne i dorodne to punkcja, zapładnianie i czekanie na cud :) Transfer może być w tym samym cyklu - zarodeczki podają w 2,3 lub 5 dobie, w zależności od rokowań lub upodobań kliniki. po transferze odpoczywasz, pachniesz, mąż dba o Ciebie i czekasz na betę :) a za 9 miesięcy na porodówkę :)
Dziękuję za odpowiedź ile tak mniej więcej dni to wszystko trwa ? Mąż to doczekać sie nie może; )

W zależności jak jajka rosną, ale zazwyczaj ok 14-16 dc jest punkcja, potem zapładnianie, i czekasz 2,3 lub 5 dni na transfer ( tak jest standardowo ), ale konkretne przypadki mogą się od siebie różnić

reklama
W zależności jak jajka rosną, ale zazwyczaj ok 14-16 dc jest punkcja, potem zapładnianie, i czekasz 2,3 lub 5 dni na transfer ( tak jest standardowo ), ale konkretne przypadki mogą się od siebie różnić
Dokładnie tak :) Czyli za ok 16-20 dni będziesz tulić Kropeczka :)

Do góry