reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
niby tak, ale sama wiesz jak to jest, gdy starasz się długo o upragnione maleństwo, wysupłujesz ostatnie pieniądze na leki, badania i ostatecznie in vitro. A tu brak jakichkolwiek objawów bo ani piersi ani sutki nie bolą, nawet brzuch na @ nie boli. Tylko tyle, że non stop chce mi się pić i sikać :/ a i to może być skutkiem temperatur na dworze.... :/
Wiem kochana jak to jest,bo sama tutaj wyplakuje się i już szykuję się do następnego podejścia.
Bole
Ivo,
bez dobrej oceny stanu twojej immunologii ,nie ruszysz tak naprawde z miejsca.Rozumiem ze Nk ,sama sobie sobie zbadalas?jesli nie ,to skad podejrzenia ,ze masz z tym problem?
Neupogen,czyli granocyty mam w zastrzykach,nigdy nie slyszalam o tym zeby podawac to domacicznie,ale co kraj to obyczaj i pewno wszystko jest mozliwe,chociaz z tego co juz w temacie wiem ,nie ma to sensu(tzn.domaciczne podawanie).Nie sa to tez witaminy ,nikt nie wie na ile to pomaga,na ile szkodzi i jakie nastepstwa niesie ze soba na przyszlosc,gdybys np.zachorowala na bialaczke.Nie brala bym tego na wlasna reke.Moj profil immuno.to 7 czy 8 kartek, i dopiero na tej podstawie lekarz ustalil co i jak mam brac. Napisz moze do dziewczyn ,ktore w tym siedza ,zeby ci kogos polecily ,bo ja sie w PL nie lecze.
Ivo,mozesz mi napisac ile masz lat,ile stymulacji za soba ,nieudanych prob i diagnoze,bo jakos nie moge ogarnac twojej sytuacji.;););)

Pierwsza i jedyna udana stymulacja:
Dlugi protokół od 21 dc gonapeptyl przez ponad 2 tyg i potem 12 dni stynulacji samym gonalem w dawce 300.
Z tego 10 komórek, wyciągniętych 8 komórek.
6 zarodków same klasy A,podane 2 trzydniowe 8A i 9 A i z tego córka.
Następnie po 12 miesiącach crio z tych samych zarodków i tylko ciaza biochemiczna.
Kazali mi czekać wtedy po CC te 12 miesiecy.
Następnie za pol roku ponowna stymulacja w Artemudzie.
Był to krótki protokol na gonalu 225.
Uzyskano 5 komórek i 4 zarodki 8 A.
2 zostali podane resztę hodowali i padły.
Ciąży brak i w tamtej klinice w nic nie wierzą ani w encorton ani w kroplowki ani w scratching.
Pomimo tego jeszcze raz w zeszlym roku w sierpniu podeszlam u nich znowu do stymulacji.
Dlugi protokol na tabl anty i z tego torbiel. Z tą torbiela kontynuowali stymulację.
Stymulacja gonal 150 i menopur 150.
Z czego było 5 komórek i 4 zarodki slabszej klasy,bi B. Zrobili nam Icsi przy kiepskich wynikach męża.
Podali 2 8 B. Oczywiście zaprzeczając w jakakolwiek skuteczność clexanu i encortonu.
Encorton brałam sama,ale bez clexanu i innych dodatków.
Teraz nowa klinika Novum i obuchowska .
Krótki protokół na tych sanych lekach.
150 menopur i 150 gonal.
Nierowno rosnące pęcherzyki, 2 w lewym i 2 prawym. I ten dominujacy 19 mm .
Wyciągnęli 3 komórki w tym niestety jedna niedojrzala.
Z tego podane 2 zarodki 8 A w 3 dobie.
I juz wiem ,że to porażka.
Z imunnologii robilam przeciwciala przeciwkardiolipinowe ,anty Tpo i antyTg i Nk .
Wszystko za wysokie oprócz antykardiolipinowych.
I to wszystko robię na własną rękę.

tusiaczek88,
czy Ty duzo miałaś tych szczepień limfocytami męża?
do kogo dziewczyny umawiać się, jeśli chodzi o immunologa?
jakie wyniki powinnam mieć na wizytę?

Ja polecam dr Paśnika APC Łódź . Miałam dwie wizyty i u mnie odrazu trafił z leczeniem .po stracie 4 zarodków i ciągłych niepowodzeniach , terapia lekami wlewy z intralipidu transfer i odrazu pozytywny wynik .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja polecam dr Paśnika APC Łódź . Miałam dwie wizyty i u mnie odrazu trafił z leczeniem .po stracie 4 zarodków i ciągłych niepowodzeniach , terapia lekami wlewy z intralipidu transfer i odrazu pozytywny wynik .

ropuszka, a czy długo się czeka do tego dr???
ile razy miałaś te wlewy przed transferem?
i jak to zrobić z lekarzem od in vitro,żeby w imunnologie uwierzył?
czy to wszystko znowu robić pokryjomu??

reklama
ropuszka, a czy długo się czeka do tego dr???
ile razy miałaś te wlewy przed transferem?
i jak to zrobić z lekarzem od in vitro,żeby w imunnologie uwierzył?
czy to wszystko znowu robić pokryjomu??

Leczyłam się w Bocianie u prof M który w to nie wierzył wiec zmieniłam klinikę . Napisałam na forum ze szukam lekarza blisko mojego miejsca zamieszkania który mnie wysłucha i da się poprowadzić . To był strzał w 10 . Na pierwszej wizycie uzgodniłam ze jadę do Łodzi robię badania i ze wszystkim wracam do niego . Do dr Pasnika czekałam dwa tygodnie i na pierwszej wizycie odrazu oddałam krew . Trzy tygodnie na wyniki znowu wizyta za dwa tyg i wyszłam z zaleceniami . Podeszłam do stymulacji i mrożenia przed leczeniem żeby nie obniżyć jakości jajeczek . Po zamrożeniu zaczęłam leczenie . Załączam ci co miałam . Mój duet lekarzy był znakomity i do dziś mam z nimi świetny kontakt jak coś potrzebuje zapytać .
1500720580-aaaaaa.jpeg

Do góry