reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
niby tak, ale sama wiesz jak to jest, gdy starasz się długo o upragnione maleństwo, wysupłujesz ostatnie pieniądze na leki, badania i ostatecznie in vitro. A tu brak jakichkolwiek objawów bo ani piersi ani sutki nie bolą, nawet brzuch na @ nie boli. Tylko tyle, że non stop chce mi się pić i sikać :/ a i to może być skutkiem temperatur na dworze.... :/
Wiem kochana jak to jest,bo sama tutaj wyplakuje się i już szykuję się do następnego podejścia.
Bole
Ivo,
bez dobrej oceny stanu twojej immunologii ,nie ruszysz tak naprawde z miejsca.Rozumiem ze Nk ,sama sobie sobie zbadalas?jesli nie ,to skad podejrzenia ,ze masz z tym problem?
Neupogen,czyli granocyty mam w zastrzykach,nigdy nie slyszalam o tym zeby podawac to domacicznie,ale co kraj to obyczaj i pewno wszystko jest mozliwe,chociaz z tego co juz w temacie wiem ,nie ma to sensu(tzn.domaciczne podawanie).Nie sa to tez witaminy ,nikt nie wie na ile to pomaga,na ile szkodzi i jakie nastepstwa niesie ze soba na przyszlosc,gdybys np.zachorowala na bialaczke.Nie brala bym tego na wlasna reke.Moj profil immuno.to 7 czy 8 kartek, i dopiero na tej podstawie lekarz ustalil co i jak mam brac. Napisz moze do dziewczyn ,ktore w tym siedza ,zeby ci kogos polecily ,bo ja sie w PL nie lecze.
Ivo,mozesz mi napisac ile masz lat,ile stymulacji za soba ,nieudanych prob i diagnoze,bo jakos nie moge ogarnac twojej sytuacji.;););)

Pierwsza i jedyna udana stymulacja:
Dlugi protokół od 21 dc gonapeptyl przez ponad 2 tyg i potem 12 dni stynulacji samym gonalem w dawce 300.
Z tego 10 komórek, wyciągniętych 8 komórek.
6 zarodków same klasy A,podane 2 trzydniowe 8A i 9 A i z tego córka.
Następnie po 12 miesiącach crio z tych samych zarodków i tylko ciaza biochemiczna.
Kazali mi czekać wtedy po CC te 12 miesiecy.
Następnie za pol roku ponowna stymulacja w Artemudzie.
Był to krótki protokol na gonalu 225.
Uzyskano 5 komórek i 4 zarodki 8 A.
2 zostali podane resztę hodowali i padły.
Ciąży brak i w tamtej klinice w nic nie wierzą ani w encorton ani w kroplowki ani w scratching.
Pomimo tego jeszcze raz w zeszlym roku w sierpniu podeszlam u nich znowu do stymulacji.
Dlugi protokol na tabl anty i z tego torbiel. Z tą torbiela kontynuowali stymulację.
Stymulacja gonal 150 i menopur 150.
Z czego było 5 komórek i 4 zarodki slabszej klasy,bi B. Zrobili nam Icsi przy kiepskich wynikach męża.
Podali 2 8 B. Oczywiście zaprzeczając w jakakolwiek skuteczność clexanu i encortonu.
Encorton brałam sama,ale bez clexanu i innych dodatków.
Teraz nowa klinika Novum i obuchowska .
Krótki protokół na tych sanych lekach.
150 menopur i 150 gonal.
Nierowno rosnące pęcherzyki, 2 w lewym i 2 prawym. I ten dominujacy 19 mm .
Wyciągnęli 3 komórki w tym niestety jedna niedojrzala.
Z tego podane 2 zarodki 8 A w 3 dobie.
I juz wiem ,że to porażka.
Z imunnologii robilam przeciwciala przeciwkardiolipinowe ,anty Tpo i antyTg i Nk .
Wszystko za wysokie oprócz antykardiolipinowych.
I to wszystko robię na własną rękę.

tusiaczek88,
czy Ty duzo miałaś tych szczepień limfocytami męża?
do kogo dziewczyny umawiać się, jeśli chodzi o immunologa?
jakie wyniki powinnam mieć na wizytę?

Ja polecam dr Paśnika APC Łódź . Miałam dwie wizyty i u mnie odrazu trafił z leczeniem .po stracie 4 zarodków i ciągłych niepowodzeniach , terapia lekami wlewy z intralipidu transfer i odrazu pozytywny wynik .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja polecam dr Paśnika APC Łódź . Miałam dwie wizyty i u mnie odrazu trafił z leczeniem .po stracie 4 zarodków i ciągłych niepowodzeniach , terapia lekami wlewy z intralipidu transfer i odrazu pozytywny wynik .

ropuszka, a czy długo się czeka do tego dr???
ile razy miałaś te wlewy przed transferem?
i jak to zrobić z lekarzem od in vitro,żeby w imunnologie uwierzył?
czy to wszystko znowu robić pokryjomu??

reklama
ropuszka, a czy długo się czeka do tego dr???
ile razy miałaś te wlewy przed transferem?
i jak to zrobić z lekarzem od in vitro,żeby w imunnologie uwierzył?
czy to wszystko znowu robić pokryjomu??

Leczyłam się w Bocianie u prof M który w to nie wierzył wiec zmieniłam klinikę . Napisałam na forum ze szukam lekarza blisko mojego miejsca zamieszkania który mnie wysłucha i da się poprowadzić . To był strzał w 10 . Na pierwszej wizycie uzgodniłam ze jadę do Łodzi robię badania i ze wszystkim wracam do niego . Do dr Pasnika czekałam dwa tygodnie i na pierwszej wizycie odrazu oddałam krew . Trzy tygodnie na wyniki znowu wizyta za dwa tyg i wyszłam z zaleceniami . Podeszłam do stymulacji i mrożenia przed leczeniem żeby nie obniżyć jakości jajeczek . Po zamrożeniu zaczęłam leczenie . Załączam ci co miałam . Mój duet lekarzy był znakomity i do dziś mam z nimi świetny kontakt jak coś potrzebuje zapytać .
1500720580-aaaaaa.jpeg

Do góry