reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam 3serie co 3tygodnie w Łodzi...
Ja szczerze polecam dr Wojciech Sydor przyjmuje w Katowicach w klinice Gyncentrum lub ma swój gabinet w Krakowie. W sumie nie musisz mieć żadnych badań do wszystko on Ci zleci ale jeśli chcesz go uprzedzić to zrób
- ALLO MLR + test mikrocytotoksycznosci
- komórki NK,
- profil ANA 2,3,
- antykoagulanty tocznia,
- przeciwciala przeciw endomysium(IgA)
- transgraniczna za tkankowa (IgA)
- poziom Wit D3
- anty-TPO i anty-TG
Do samej klasyfikacji szczepień potrzeba:
- WR - kiła
- HBs, HCV
- HIV
- CMV (IgM, IgG)
- ALAT
- ASPAT
Te badania od Kiły w dół również musi mieć zrobione Twój mąż... To chyba tyle a może aż tyle... Takie badania wymaga ten lekarz w każdym bądź razie.

Tam to jedno badanie mi słownik źle poprawił nie transgraniczna za tkankowa (IgA) tylko transglutamianaza tkankowa (IgA)

annemarie,
nie znalazłam żadnego dobrego endo a u immonologa szczerze mówiąc jeszcze nie byłam.
bylam u 5 endo polecanych i jedyne ,co to dawki mi zmieniaja . to mogę robić bez placenia 200 zl za wizytę 15 minutowa
co do hashi nic nie polecają nawet juz nie każą badać poziomu przeciwcial.
jedna z oporami polecila mi bezglutenowa i bezmleczna i taką dietę tez zastosowalam.
I lipa ze stymulacja tym razem.
ten temat z immuno u mnie każdy olewa i niestety jestem z tym sama.
czy Ty ten Neupogen dostajesz w zastrzykach czy podawany miałaś domacicznie?
podczas brania 50mg Dhea skakało mi strasznie Tsh.

Ivo,
bez dobrej oceny stanu twojej immunologii ,nie ruszysz tak naprawde z miejsca.Rozumiem ze Nk ,sama sobie sobie zbadalas?jesli nie ,to skad podejrzenia ,ze masz z tym problem?
Neupogen,czyli granocyty mam w zastrzykach,nigdy nie slyszalam o tym zeby podawac to domacicznie,ale co kraj to obyczaj i pewno wszystko jest mozliwe,chociaz z tego co juz w temacie wiem ,nie ma to sensu(tzn.domaciczne podawanie).Nie sa to tez witaminy ,nikt nie wie na ile to pomaga,na ile szkodzi i jakie nastepstwa niesie ze soba na przyszlosc,gdybys np.zachorowala na bialaczke.Nie brala bym tego na wlasna reke.Moj profil immuno.to 7 czy 8 kartek, i dopiero na tej podstawie lekarz ustalil co i jak mam brac. Napisz moze do dziewczyn ,ktore w tym siedza ,zeby ci kogos polecily ,bo ja sie w PL nie lecze.
Ivo,mozesz mi napisac ile masz lat,ile stymulacji za soba ,nieudanych prob i diagnoze,bo jakos nie moge ogarnac twojej sytuacji.;););)

Nawet nie wiesz jak bardzo jestem Ci wdzięczna!!! Od wczoraj chodzę jak struta i w głowie wiąż mam słowa tej lekarki że nigdy takich dziwnych pęcherzyków nierównych nie widziała i że może nic z nich nie być. W necie nic na temat kształtu nie znalazłam.
Dajesz mi wiarę że będzie ok. Dziękuję :*

przeszukalam pol internetu i tez nic nie znalazlam,podejrzewam ze chodzi o wielkosc pecherzykow ,bo z tym lekarze wyjezdzaja w pierwszej kolejnosci ,straszac ze sa za male i bla bla bla,3 dni pozniej sytuacja sie znowu zmienia.
Naprawde nie wiem co ci napisaco_Oodczekaj do nastepnego usg i popros zeby ci to lopatologicznie wyjasnila;)sama jestem ciekawa o co chodzi.Hoduj jajka i nie stresuj sie nie potrzebnie,bedziesz tego dosyc jeszcze miala;)(niestety)

Ja z całego serca polecam panią doktor Anna Piekarz-Adamczyk przyjmuje w Bielsku lub w Katowicach w Gyncentrum to jest Anioł nie człowiek - super nigdy nie spotkałam takiego lekarza tyle co ona ze mną przeszła to inny lekarz już dawno straciłby cierpliwość, to moje wieczne płakanie na wizytach a mimo to wszystko, dzięki niej jestem teraz w ciąży i to na dodatek bliźniaczej i nadal do niej chodzę i walczymy żeby było dobrze :-) I dzieciaczki zdrowo rosną...
Gratuluje:)! A za którym razem Ci die udało:)?

o ***** :) to rzeczywiście końskie! może przedobrzyli? odpocznij kilka miesięcy, zregeneruj się i zaczynaj od nowa ! nie łam się!
Narazie 3 miesiące przerwy i ruszamy z kopyta. Jeśli nic nie ruszy chyba sie zdecydujemy na ta nowa metodę wycinania jajnika pobudzania go i wszczepiania znowu.

Dziewczyny trochę zaczynam się bać, że w tym cyklu nie wyjdzie. Cały czas byłam nastawiona optymistycznie, ale dzisiaj - 8dpt - spadła mi dość znacząco temperatura, z dotychczasowych 36,87 - 37,1 do 36,67 i zaczynam się bać, że to temperatura zapowiadająca @ :(
A wytłumacz min po co mierzysz temperaturę? To nie są naturalne starania bez leków. Temp podnosi Ci progesteron i czy wyższa czy niższa nie świadczy ani o powodzeniu ani o porażce.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Do góry