reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam 3serie co 3tygodnie w Łodzi...
Ja szczerze polecam dr Wojciech Sydor przyjmuje w Katowicach w klinice Gyncentrum lub ma swój gabinet w Krakowie. W sumie nie musisz mieć żadnych badań do wszystko on Ci zleci ale jeśli chcesz go uprzedzić to zrób
- ALLO MLR + test mikrocytotoksycznosci
- komórki NK,
- profil ANA 2,3,
- antykoagulanty tocznia,
- przeciwciala przeciw endomysium(IgA)
- transgraniczna za tkankowa (IgA)
- poziom Wit D3
- anty-TPO i anty-TG
Do samej klasyfikacji szczepień potrzeba:
- WR - kiła
- HBs, HCV
- HIV
- CMV (IgM, IgG)
- ALAT
- ASPAT
Te badania od Kiły w dół również musi mieć zrobione Twój mąż... To chyba tyle a może aż tyle... Takie badania wymaga ten lekarz w każdym bądź razie.

Tam to jedno badanie mi słownik źle poprawił nie transgraniczna za tkankowa (IgA) tylko transglutamianaza tkankowa (IgA)

annemarie,
nie znalazłam żadnego dobrego endo a u immonologa szczerze mówiąc jeszcze nie byłam.
bylam u 5 endo polecanych i jedyne ,co to dawki mi zmieniaja . to mogę robić bez placenia 200 zl za wizytę 15 minutowa
co do hashi nic nie polecają nawet juz nie każą badać poziomu przeciwcial.
jedna z oporami polecila mi bezglutenowa i bezmleczna i taką dietę tez zastosowalam.
I lipa ze stymulacja tym razem.
ten temat z immuno u mnie każdy olewa i niestety jestem z tym sama.
czy Ty ten Neupogen dostajesz w zastrzykach czy podawany miałaś domacicznie?
podczas brania 50mg Dhea skakało mi strasznie Tsh.

Ivo,
bez dobrej oceny stanu twojej immunologii ,nie ruszysz tak naprawde z miejsca.Rozumiem ze Nk ,sama sobie sobie zbadalas?jesli nie ,to skad podejrzenia ,ze masz z tym problem?
Neupogen,czyli granocyty mam w zastrzykach,nigdy nie slyszalam o tym zeby podawac to domacicznie,ale co kraj to obyczaj i pewno wszystko jest mozliwe,chociaz z tego co juz w temacie wiem ,nie ma to sensu(tzn.domaciczne podawanie).Nie sa to tez witaminy ,nikt nie wie na ile to pomaga,na ile szkodzi i jakie nastepstwa niesie ze soba na przyszlosc,gdybys np.zachorowala na bialaczke.Nie brala bym tego na wlasna reke.Moj profil immuno.to 7 czy 8 kartek, i dopiero na tej podstawie lekarz ustalil co i jak mam brac. Napisz moze do dziewczyn ,ktore w tym siedza ,zeby ci kogos polecily ,bo ja sie w PL nie lecze.
Ivo,mozesz mi napisac ile masz lat,ile stymulacji za soba ,nieudanych prob i diagnoze,bo jakos nie moge ogarnac twojej sytuacji.;););)

Nawet nie wiesz jak bardzo jestem Ci wdzięczna!!! Od wczoraj chodzę jak struta i w głowie wiąż mam słowa tej lekarki że nigdy takich dziwnych pęcherzyków nierównych nie widziała i że może nic z nich nie być. W necie nic na temat kształtu nie znalazłam.
Dajesz mi wiarę że będzie ok. Dziękuję :*

przeszukalam pol internetu i tez nic nie znalazlam,podejrzewam ze chodzi o wielkosc pecherzykow ,bo z tym lekarze wyjezdzaja w pierwszej kolejnosci ,straszac ze sa za male i bla bla bla,3 dni pozniej sytuacja sie znowu zmienia.
Naprawde nie wiem co ci napisaco_Oodczekaj do nastepnego usg i popros zeby ci to lopatologicznie wyjasnila;)sama jestem ciekawa o co chodzi.Hoduj jajka i nie stresuj sie nie potrzebnie,bedziesz tego dosyc jeszcze miala;)(niestety)

Ja z całego serca polecam panią doktor Anna Piekarz-Adamczyk przyjmuje w Bielsku lub w Katowicach w Gyncentrum to jest Anioł nie człowiek - super nigdy nie spotkałam takiego lekarza tyle co ona ze mną przeszła to inny lekarz już dawno straciłby cierpliwość, to moje wieczne płakanie na wizytach a mimo to wszystko, dzięki niej jestem teraz w ciąży i to na dodatek bliźniaczej i nadal do niej chodzę i walczymy żeby było dobrze :-) I dzieciaczki zdrowo rosną...
Gratuluje:)! A za którym razem Ci die udało:)?

o ***** :) to rzeczywiście końskie! może przedobrzyli? odpocznij kilka miesięcy, zregeneruj się i zaczynaj od nowa ! nie łam się!
Narazie 3 miesiące przerwy i ruszamy z kopyta. Jeśli nic nie ruszy chyba sie zdecydujemy na ta nowa metodę wycinania jajnika pobudzania go i wszczepiania znowu.

Dziewczyny trochę zaczynam się bać, że w tym cyklu nie wyjdzie. Cały czas byłam nastawiona optymistycznie, ale dzisiaj - 8dpt - spadła mi dość znacząco temperatura, z dotychczasowych 36,87 - 37,1 do 36,67 i zaczynam się bać, że to temperatura zapowiadająca @ :(
A wytłumacz min po co mierzysz temperaturę? To nie są naturalne starania bez leków. Temp podnosi Ci progesteron i czy wyższa czy niższa nie świadczy ani o powodzeniu ani o porażce.

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Do góry